Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 10:40:06
Cyklista jede co nejvíce vpravo jen když se mu to hodí - když podjíždí kolonu. To je schopen jet i na šířce jedné bílé čáry. Jinak jede ve stylu “já jsem cyklista a kdo je víc” v podstatě uprostřed pruhu, argumentujíc kanály a nerovnostmi. Ty mu v případě podjíždění kolony ale nevadí.
Cyklistu musí jiní účastníci silničního provozu na silnici bez cyklopruhu předjíždět s odstupem 1,5 m.
Ale když je po kraji silnice cyklopruh, jede cyklista ve svém pruhu, auto taky ve svém, a rozhodně mezi nimi není 1,5 m a nevadí to.
Když je kolona, cyklisté ji podjíždějí po pravé straně kolem aut a rozhodně nedodržují 1,5 m odstup a nevadí to. A ještě se rozčilují, když nějaké auto stojí tak, že nemohou projet.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 09:56:10
Nezlobte se na mě, tohle neokecáte. Samozřejmě, že to měl do silnice, jinak by si nemohl honit ego na řidičích aut. Měl štěstí, že se mu na to někdo nenapíchl, protože pochybuji, že jezdil výhradně po silnici, že s kolem nešel nebo nejel ani kousek po chodníku či nějaké cestě, kde se pohybují chodci a jiní cyklisti, inlajnisti a pod.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 16.11.2023, 09:21:17
Nebyl vizionář, byl idiot. A měl velké štěstí, že nikoho nezranil. Ve své “svaté” válce proti autům nejspíš zapomněl použít rozum. Kdyby se o ten jeho “zlepšovák” zranil chodec, dítě (třeba si vypíchlo oko), co by dělal?
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 16.11.2023, 07:16:52
Chápu, že jste naštvaná, situaci nebudu hodnotit, nebyla jsem tam. Ale pokud se bojíte, že skončíte v nemocnici nebo mrtvá, nebylo by lepší přehodnotit priority a dopravovat se bezpečněji? Přežít tu strašnou MHD nebo jet autem? Zvlášť v tomto období, kdy při kombinaci tmy, mokra, mlhy, deště, sněhu, je snížená viditelnost. A nepomůže ani když je cyklista osvětlený jak vánoční stromeček.
Odpověď na příspěvek uživatele Lily z 15.11.2023, 09:45:03
Já teda předpokládám, že tazatelka uvažuje pouze o psu s průkazem původu.
Máme druhou chodku a ani jedna není/nebyla labilní. Je to akční a aktivní plemeno, které potřebuje práci, činnost, jinak si ji najde sám a to se majiteli většinou nelíbí.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.11.2023, 09:21:25
Asi ani jako znalec. KPCHP se snaží získat od majitelů každý rok informace o zdraví psů. A je jen na těch majitelích, jestli vše pravdivě uvedou. Na jedincích s epkou se samozřejmě nechová.
Odpověď na příspěvek uživatele Beruš z 15.11.2023, 06:24:18
Ta poslední věta, to je otázka? Je bez otazníku…
Mrkněte na ten web, o zdraví a vyšetřeních se tam dočtete. I o povaze.
K dětem jsou výborní. Kdykoliv jsou připraveni si hrát, blbnout, a vydrží to dlouho.
Jestli jsou ostří k cizím lidem? No, někteří jistě. Zvlášť za plotem. Určitě k vám běžný zloděj nevleze, pokud bude za plotem choďák. Ale co si pod tím “ostří” představujete? Nekompromisní tvrdý zásah se zneškodněním narušitele? Za to bych ruku do ohně nedala, na to jsou jiná plemena. Ale cvičí se s nimi i obrany.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.11.2023, 12:32:20
Ovládám se docela dobře, kdyby ne, tak vám napíšu něco zcela jiného.
Reagovala jsem na váš příspěvek, když tam byla pouze tato věta: “Jinak teda jsem pro omezit křesťanské skupinky. Zavřít kostely, přestat slavit Velkou noc, Vánoce a tak dále.”
Házení do jednoho pytle - ano, muslimy budu házet do jednoho pytle, ten pytel bude mít nápis Teroristi, a stojím si za tím, že islám do Evropy nepatří, že je to potencionální nebezpečí a pátá kolona. Nakonec to vidíme v Německu, Francii, Belgii, Velké Británii v souvislosti s velkou podporou Hammásu (vlastně i v Praze).
Odpověď na příspěvek uživatele Beruš z 14.11.2023, 11:30:42
Máme už druhou fenku. Je pozorná, hlídá, ale zbytečně neštěká, nevyštěkává. Jak moc by byla schopná zasáhnout nemám tušení.
Na fb je skupina Chodský pes, kde se dozvíte spoustu věcí. A na www.kpchp.org jsou oficiální informace, přehled krycích listů, přehled vrhů, informace o zdraví a vyšetřeních povinných i doporučených a mnoho dalších informací včetně kontaktů na chovatele.