Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 07.12.2023, 14:37:31
Tak je otázkou právě, kolik toho odučila. Když to vezmu na příkladu vnučky, jejíž učitel, když byla v první a druhé třídě zrovna v době covidu, učil vzdáleně (ne přes teamsy, oni měli něco jiného) třeba jen jednu nebo dvě hodiny denně a rozdal úkoly a rodiče, dělejte je s dětmi, učte si je sami.
Zatímco já na home office musela odvést práci stejnou jako bych seděla v kanclu, být na teamsu samozřejmě, i na telefonu. Nějaké opalování či jiné mimopracovní aktivity bych nestíhala a nezvládala.
Taky znám paní učitelku… peníze slušné, ve dvě doma, jakékoliv volno co má škola v průběho školního roku na chatičce, o prázdninách krom posledního týdne volno. V době covidu na chatičce pořád. Kolik denně odučila vzdáleně? Nedělám si iluze ale plat šel plný.
Nechtěla bych to dělat, proto jsem na pajdák nešla, ale myslím, že učitelé si nemají nač stěžovat. Na rozdíl od kuchařek a dalších nepedagogických pracovníků ve škole.
Někdy to ale může být pro chovatele těžké, vzít si zpět odchov. Nemusí mít podmínky na to, aby si i na přechodnou dobu vzal dalšího psa. Nechci obhajovat nikoho, nevím, o kterých chovatelích tu píšete, protože je logicky nejmenujete, jen si to prostě dokážu představit. Ale samozřejmě bych se velice snažila najít svému odchovu jiné páníky.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.12.2023, 09:34:03
Nesouhlasím.
Doktoři jsou nuceni sloužit tolik přesčasů, protože jinak by nebylo možné zajistit chod nemocnic, oddělení. Řešením by bylo zaměstnant více doktorů, ale kde je brát? Nejsou. A čím je zaplatit?
To, že doktor v noci během služby spí - no ano, když se nic neděje, spí. Ale je tam, když se něco děje, když má příjem, akutní zhoršení pacienta, atd. Dovedete si představit, že by tam nebyl a volali ho z domu? Blbost, že?
Zpovykaná honorace? Budete šťastná, když vám zachrání život.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 07.12.2023, 09:05:55
Peníze jsou jedna věc. Nevím, jaké mají mladí doktoři mzdy, do toho se pouštět nechci.
Druhá věc je, že jsou nuceni dělat přesčasy v rozporu se zákoníkem práce. Mnohdy jsou v práci nepřetržitě 36 a více hodin. Doktoři, na kterých přímo závisí život pacošů a každá chyba může být fatální. Nedivím se, že se jim toto nelíbí.
Ale výsluhy? Budou tedy ve služebním poměru, jako vojáci, policisté? No ne, to by se jim taky nelíbilo. Tak chtějí něco mezi - výhody služebního poměru bez nevýhod.
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 06.12.2023, 12:10:18
No jistě - průkaz původu. Ale někteří “chovatelé” psů bez PP a roztodivných kříženců, tedy množitelé, to chápou jak jsem psala. Lze si toho všimnout v některých inzerátech.
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 06.12.2023, 11:30:22
To ne, to jsem nemyslela. Měla jsem na mysli jistou miniaturizaci.
Kdysi, když se zde samojed začal chovat, tedy koncem osmdesátých let, tu byly v podstatě dvě linie - vlk a medvěd. Rozdíl byl v robustnosti, typu srsti, typu hlavy,… časem se rozdíly setřely, jak se spojovali jedinci obou linií.