- Příspěvek #171119
- Nahlásit
Tak se přihlašujte a nebudou pochybnosti.
Tak se přihlašujte a nebudou pochybnosti.
Všiml jsi už někdo? Ještě, že je to převzato z fb. Tam je takhle špatně napsaných “hlubokých” myšlenek přehršel.
Jinak bez komentáře.
Neverend - dveřmi vyhozen, oknem se vrací… Nejlepší je TO nekrmit.
Po jaké době už není majitel majitelem?
Edit: Už jsem diskuzi dočetla celou, tak už vím.
Já teda kastraci jako takovou nepovažuji za týrání. Za týrání ji považuji až v tom případě, že se kastrují nedospělá zvířata, která tím nedostanou šanci dospět. (Do otázky spolků a plošné kastrace se pouštět nechci.) Je to odstranění části těla, ale tomu zvířeti to funkčně nevadí. Pokud pak není inkontinentní…
Ale odstranění článků prstů funkčně vadí, musí vadit, při chůzi, pohybu.
Každý podle svého gusta.
Já bych asi nechtěla do svého soukromí, intimna, pouštět někoho, aby po mně uklízel. Jako myšlenka dobrá, být bez práce, ale když se nad tím takhle zamýšlím…
Psa mám, krom toho, že je to kamarád, parťák, člen rodiny, taky na ochranu. A chci po něm, aby zasáhl, pokud by došlo k situaci, kdy by to bylo potřeba. A naopak po něm nechci, aby šaškoval na hřišti s vylomenou hlavou, byl sportovním náčiním a kamarádil se s figurantem.
Vím z dřívějška, že se v tomto neshodneme. Ale vůbec mě to netrápí, i když se svým pojetím působím tak trochu jako dinosaurus.
No ano, protože až u Vémoly dostalo zánět, a jaká náhoda, do všech drápů předních nohou.
Počkejte, až někdo sepíše článek o řeči pejskařů - teda spíš pejskařek…
No to je pravda, vždyť i tady… šišlání, titulování sebe sama směrem ke psu maminkou… komolení názvů plemen… To by si pisatel zgustl.
To si myslím taky.
Necvičím, tak mě požadavky zkušebních řádů netrápí. Zajímá mě praktické použití, opravdový zásah psa, když by o něco šlo. Není tam lepší zloba, než kořistnický pud? Mně připadá, že ano.
Je opravdu tak špatné cvičit obrany na zlobu?
…že vytahat štěně na ostnáči je super metoda…
Vy takový cvičák znáte? Kde je?
Oni ti naši předci nebyli žádní blbci, že?
Otevřela jsem dotazník… a zase zavřela. Taky ve mně nebudí důvěru.
Aplikace pro pejskaře? S různými aplikacemi se roztrhl pytel…
Kdybyste, Petro, ne kdyby jste!
Tak dělaly se různé směsi - žloutek, tatra, a já nevím, co všechno. Kozí mléko měl asi k dispozici málokdo. Jen ten, kdo měl kozu, protože koupit se nedalo.
Barva, zálomek na ocasu, psa nijak neomezují v plnohodnotném žití. Ale rozštěp, ektopický ureter, atd. ano. Kdybych chovala, tak takové štěně žít nenechám. Je to tvrdé, ale já si nemyslím, že musí žít a přežít vše, co se narodí. V přírodě by nepřežilo a možná by ho i dnes fena se správnými instinkty zakousla.
Selekce lidí - selekce tělesně i duševně postižených tu už byla. Za Hitlera. Fakt nechci, aby se to vrátilo.
Biothan na vodítko je fajn, máme dvě, teda z hexabiothanu. Koupili jsme i obojek, ale naší chodce tahá chlupy. Měla ho jen jednou na sobě. Docela by mě zajímalo, jestli má ještě někdo tady stejnou zkušenost. Ale na krátké srsti bulteriéra by to mělo být v pohodě.
Gratuluji! Moc krásná kukadla!