Narazila jsem na tento článek a se vším, co je tam řečeno, souhlasím a souzním
https://www.ecanis.cz/clanky/svazarm-pozehnani-nebo-pohroma-_690.html?fbclid=IwAR01-qN7V5CgMLCnXwB0Zm5aAhiySRcfry_3F0mdeGqCrqxRYT64AMqd4NY
Narazila jsem na tento článek a se vším, co je tam řečeno, souhlasím a souzním
https://www.ecanis.cz/clanky/svazarm-pozehnani-nebo-pohroma-_690.html?fbclid=IwAR01-qN7V5CgMLCnXwB0Zm5aAhiySRcfry_3F0mdeGqCrqxRYT64AMqd4NY
Odkazy jsem nečetla. Twitter nemám a zpráva je podle mě tendenční.
Vzhledem k tomu, že nejsem žádná duhová víla, tu muslimské migranty nechci. Zatím máme štěstí, že jich tu není tolik jako v Německu, Francii či ve Skandinávii, ale s vyšším počtem by mohly nastat problémy stejné jako ve jmenovaných zemích. Nemáme povinnost pomáhat každému, to je sluníčkářský žvást. Máme povinnost chránit a bránit svou zem a naše děti, naši svobodu a bezpečnost. To je prvořadé.
Krásné Vánoce, klid, pohodu!
Máte zkreslené představy o krmení v době před granulemi. Někde se tak, jak píšete, asi krmilo, ale u nás ne a neznám nikoho, kdo by psa krmil mlékem s pečivem.
My jsme krmili masem vařeným i syrovým, s přílohami a zeleninou. Dnes se tomu říká barf a udělala se z toho věda.
Odpovím otázkou - čím byste krmil/krmila, kdyby neexistovaly granule a konzervy pro psy? Co myslíte, že pes, jako šelma, asi tak může žrát?
P.S. nejsem odpůrce granulí.
Próba - zkouška - pruba, prubířský kámen, prubnout něco - vyzkoušet.
Taky mu muselo “rupnout v kuli”. Stejně jako střelci tehdy v Uherském Brodu (místem si nejsem jistá, něco Uherského to bylo).
Moc blahopřeji k dalšímu vnoučátku. A přeji i vše nejlepší k narozeninám.
Já se zase těším na 25.12., to se sejdeme celá rodina u mé mamky. Zatím to vypadá, že jsme všichni zdraví, tak budeme v plném počtu.
Volání po zákazu držení zbraní, po zpřísnění podmínek získání zbrojáku, to je teď pochopitelná hysterie, která, doufám, opadne. Protože jak je známo, kdo bude chtít zabíjet, tak bude, třeba vidlemi. Budou se zakazovat vidle?
Sarah, užijte si zítra narozeniny. Teď je ten masakr čerstvý, ale časem to vybledne. Horší je, když vám na narozeniny zemře někdo blízký.
Fakt se mi líbí, jak jsou někteří po bitvě generály.
Já myslím, že libela je vodováha.
Koukám, že je škoda, že vás nemají jako poradkyni. Nemuselo se to stát…
Mluno - návrat před rok 1850 - elektřina. No tak to fakt znát nemůžu.
Krecht je zařízení pro uskladnění brambor a zeleniny, ponejvíce kořenové.
No vida, tálek v tomto významu neznám.
Ale znám tál a pak by tálek byl malý tál.
Tak to by bylo fajn.
Zdroj? JPP?
Chingis:Krokve jsou, pokud se nepletu, ty šikmé trámy na střeše, to co v podstatě dělá tvar střechy.
Jinak se teda přiznám, že těch slov nevím docela dost.
rapír, antoušek, cidlina, dlab, tyl, hrma, jupka, lorna, mluno, ornát, rek, sak, váda, parazol, svat, próba, cvikr, hučka, kvelb, firhaněk, škapulíř, verpánek, klaka, ráčna
Rapír je bodná zbraň, antoušek je ras, pohodný, tyl je tkanina, jupka je součást ženského oděvu, krátký kabátek, sak je zavazadlo, váda je hádka, próba je zkouška, cvikr je předchůdce brýlí, který držel pouze na nosu, hučka je čepice, pokrývka hlavy expresivně, verpánek - na něm švec spravoval a dělal boty, klaka je placený potlesk, ráčna je nástroj pro utahování a povolování matic a šroubů.
Svat je svatebčan, vantroky je koryto vedoucí vodu na mlýnské kolo, firhaněk je záclonka nebo malý závěs, hambálek je část krovu stejně jako krokev, hrma je ženský pohlavní orgán.