- Příspěvek #171840
- Nahlásit
Asi je to reakce na můj příspěvek…
Zrovna pravopis se dá nadrilovat, minimálně vyjmenovaná slova, příčestí minulé a mě/mně.
Asi je to reakce na můj příspěvek…
Zrovna pravopis se dá nadrilovat, minimálně vyjmenovaná slova, příčestí minulé a mě/mně.
Myslím, že někteří to i schválně dělají. Tedy schválně na to pečou. Nesnaží se. Nemají sebereflexi.
Bohužel si teď nevybavuji jméno a uvedené iniciály mi nic neříkají, ale kolik tu bylo v době natočení filmu Oldřich a Božena majitelů více bulteriérů, a ještě schopných pomoci při lovu chladnou zbraní? Teď nemám čas, ale jak budu mít, pokusím se článek najít, mám PPČ z té doby svázané.
Ty dva filmy jsem neviděla. Kdysi, jako dítě jsem viděla film Bílý Bim, černé ucho. Proč se drásat, že…
Ale na Komisaře Rexe jsem se dívala ráda. Vždycky se ráda podívám na Krále Šumavy, jak kvůli hercům, tak kvůli černému NO a proto mi nevadí poplatnost filmu bývalému režimu. Tak stejně u filmu Drsná planina. A film s koňmi Smrt v sedle mám taky ráda.
Když jsem pořizovala samojeda, v roce 1993, měla chovatelka krom samojedího rodičovského páru i akitu. Tehdy se to ještě nerozlišovalo na americkou a japonskou. Akita byla fena, Arika, a šéfovala samojedímu páru a možná že trošičku i dvounožcům. Byla, eufemisticky řečeno, svá. Když se chtěla mazlit, tak fajn, když nechtěla, vrčela. Když byla v kuchyni a nechtěla, aby tam byli samojedi, tak nebyli ,… S povahou seveřanů i špiců má akití povaha pramálo společného.
Taky jsem neviděla a neplánuji to, protože je to smutný film.
Lupusi, to jste mi připomněl, taky jsem toho vašeho kamaráda obdivovala, byl o něm kdysi článek v PPČ.
Já jsem obdivovala Dana z Jeleního luhu, ten na mnoha závodech strčil do kapsy německé ovčáky a další služební plemena. Díky Danovi jsem o bulíkovi začala uvažovat, ale život šel jinak.
To jsou ti, co na výtku řeknou - no a co, copak jsem ve škole? Nebo - tohle je inzerát, ne písemka z češtiny. A tak podobně. FB je plný takových chyb a někteří pisatelé se tváří, jako by na to byli pyšní.
Můj první pes byl nalezenec. Našli ho jako malé štěně uvázaného v lese. Nechali si ho, ale téměř se mu nevěnovali, byl sám v domě, který se měl bourat a chodili ho krmit a občas venčit. Od nich jsem ho získala já, byl mu asi rok. Celý život si mě hlídal. Byl to můj nejlepší pes. Zpočátku jsem ho musela hodně civilizovat, nic neuměl, ale rychle a rád se učil. Chodil pak bez vodítka u nohy i v hromadných dopravních prostředcích, byl naprosto ovladatelný slovem. Když jsem ho získala bylo mi 14 let…
Taky si myslím, že to je čím dál horší. Jenže s tím nic nenaděláte. Jen změnit práci. Šikana a bossing se špatně dokazují. Zkuste se s tím moc netrápit, budete trpět jen vy a můžete to odnést na zdraví.
To je bohužel realita v mnoha firmách a institucích.
Moc pěkné. Jela bych v létě k Baltu na dovolenou. Před covidem jsem to měla v plánu , ale v jeho důsledku z toho sešlo a tak je Polsko stále v pořadí. Ale tolik hodin v autě v jednom dnu by pro mě nebyl výlet, nýbrž mučení. A to nemluvím o chodce. Té by se to nelíbilo ještě víc. Řekla bych - jste šílenci! Myšleno v dobrém.
Co vy víte? Třeba je to podobný "šlechtitel" jako ten, co šlechtí bulpeje. 😀
Fena zřejmě vpravo, kříženka možná toho hovawarta a možná NO (možná vesnického NO). Z té fotky vůbec nejde poznat, jestli se jedná o hovawartku.
Pes zřejmě vlevo, kříženec, zřejmě něco s velkým kníračem… kde zůstal cane corso, ví čert.
Je nádherná!
Teda, vy tam máte ještě sněhu! V Brně je jaro - ráno ptáci zpívali fakt jak na jaře, svítí sluníčko, teploměr ukazuje 4 stupně, ale pocitově je víc.
Máte možnost to nečíst - samozřejmě, prostě ignorovat. Ale o tom řeč nebyla. V reálném životě máte možnost se s lidmi, se kterými nechcete, nestýkat. A pokud musíte, třeba v práci, máte též možnost takovou osobu ignorovat a nezabředávat s ní do hovorů, které se přímo netýkají vaší a jeho pracovní činnosti.
V reálu mám možnost člověka takových morálních kvalit ze svého života vykopat. Jestli vám připadá to, co zde předvedl zejména v období, které uvádí kometa, jako normální a v pořádku, tak je někde chyba. A nebude to na mém přijímači.
S kým co je?
Já se ho snažím ignorovat už dlouho. Ještě na ifauně. Ale byly situace, kdy to úplně nešlo. A víte, co bylo tady na chovu zvířat, co předcházelo jeho zablokování.
Ale to vůbec není o jiném názoru. To je v pořádku, každý máme nějaký názor. Ale už na ifauně se ukázal jako baron Prášil a tady to korunoval mírně řečeno svým nevhodným projevem. Proto byl zablokován. Bohužel, se může přihlásit jako anonym, tak je zase zde. Asi bez zdejší komunity neumí žít.