Fíkovnice, vaši nabídku vedu v patrnosti a moc za ni děkuji. Je to tak, řeším též něco, ale nebudu to zde ventilovat. Vám moc držím palce, aby něco vyšlo a abyste mohla na tu svou vypečenou nadřízenou udělat dlouhý nos.
Příspěvky uživatele
balu
Jejda, Fíkovnice, to byla malinká maličkost.
Fotky krásné? Fotky ano. Ale ukazují úplně jiný způsob života, který může působit romanticky a idylicky při návštěvě těchto lokalit. Ale jsou to obrazy bídy, chudoby, neperspektivnosti. Žít tam? Vrátit se do středověku? Já nikdy. Velice si vážím našich “výdobytků civilizace” a i když to zde není zdaleka ideální, tak je to stokrát, tisíckrát lepší, než život tam někde.
Myslím, že by vám to mohly objasnit veterinářky.
Při narkóze je právě důležitý ten prázdný žaludek, aby nezvracel. Kdyby zvracel, mohl by vdechnout zvratky. Přece i lidé před narkózou musí držet hladovku. kdyby to nebylo nutné, lékaři to nenařizují.
Připadá mi to, jako bych já psala o voze a vy o koze. Nevím, jestli nechápete, nebo nechcete chápat. Nemám sílu psát znovu a dokola to, co už jsem psala. A stejně jsou to jen dohady, protože do budoucnosti nevidíme.
Uzavřela bych to tak, že umělá inteligence je a bude skvélý sluha, ale moc zlý pán.
Myslíte, že stroje vám dovolí používat vlastní mozek? Sotva, že? To by byly hloupé a to nebudou.
Nahrazení jedné civilizace druhou se dělo a dít bude. Ale vždycky to byla civilizace lidská. Tady se bavíme o strojích, které stvořili lidé, a ovládnutí lidstva těmito stroji. To je úplně něco jiného, protože dosud každá civilizace lidi potřebovala. Kdežto stroje je potřebovat nebudou a nebude pro ně problém se lidí zbavit. Vám to je jedno, ale mně ne, já mám potomky.
V tečce to fakt není.
Já myslím, že ano. Fatální. Pokud začne stroj myslet, a na to, aby vládl, myslet musí, nebude lidi potřebovat. A co se stane pak?
Ať je to jakákoliv vláda, jsou to lidé, které lze od vlády odstavit, svrhnout. Pokud to bude stroj, umělá inteligence, tak kde je záruka, že bude vládnout ve prospěch lidí a ne strojů? Že se lidstvo fakt nestane otroky strojů? A pak vám bude stroj diktovat co můžete a co ne.. Já vím, je to sci-fi, filmy, ale s tím, jak jde věda kupředu to nemusí trvat dlouho a ta fantazie může být skutečností. Kde je pojistka, že se to nestane?
Vážně nezmění? Jak to víte?
Abychom toho nezažili až moc. Viděla jste Terminátora, že jo?
Ptáte se, jestli je to málo… Pro mě je to moc, šíleně moc. Něco jako když mají děti každý den nějaký kroužek a nemůžou si jen tak prostě hrát, blbnout. Každou chvilku mají organizovanou. Máte NO, plemeno, které se snadno cvičí, tohle s ním provádíte roky… Kolik máte zkoušek? To už za tu dobu musíte mít snad všechny, které jsou možné…
Že jo! Měli by obeslat všechna tam žijící zvířata doporučeným dopisem, aby se stáhla někam dál od obývané oblasti a turistických cest, že na ně budou pořádat hon a datum honu.
To jako že si máte pronajmout na zkoušení salonek někde v restauraci?
Já tomu u vás tam nerozumím. Přece zaměstnavatel musí zaměstnanci zajistit prostory pro výkon práce.
Mně to divné nepřipadá. Farmaceut i veterinář má vysokou školu. Určitě učí ty odborné předměty, v nichž je sám odborníkem a u nichž se nevyžaduje, aby je učil MUDr.
Já bych si plotem nebyla jistá - pes může nakrýt i přes plot. V tomto jsou psi i feny vynalézaví. Takže pokud máte plot s oky, ne plný plot, tak bych byla ostražitá a v době, kdy hárají, bych feny bez dozoru na zahradě nenechala.
Přítomnost psa k falešce nepřispěje.
Ne. Já se v koňském prostředí nepohybuji.
Slyšela. Plačky bývaly placené, protože, proč by zadarmo plakaly nad cizím člověkem. Byly to ženy z nejnižší sociální vrstvy a dělaly to za pár peněz.
Protože tomu Stejskalovi jakoby tleskali, proto klaka.