Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.02.2024, 16:01:18
Parkování je nevyhovující pořád, parkoviště je maličké. Je plánován nový vstup s parkovištěm a zázemím, ale zatím nic. Něco se v brrněnské ZOO dělá, to ne, že ne. Ale jde to pomalu. Jako všechno to naráží na potřebu peněz a dál do toho nevidím.
Byla jsem v ZOO Lešná, taky před lety, s ještě malou neteří, tam se mi líbilo. Jinak já zas tak moc na zoologické zahrady nejsem.
Odpověď na příspěvek uživatele Zoja z 22.02.2024, 14:25:44
Je to pro vás tak důležité?
Pro mě by nebylo. Byla bych ráda, že se mi neráchá v každé kaluži. Plavání a nebo jen ochlazení v rybníčku by sice bylo fajn, ale zase se nemůže stát, že vám vlítne do řeky když je velká voda. Všechno má své pro a proti.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 22.02.2024, 14:06:22
Já bydlím v Brně a v místní ZOO jsem nebyla dávno. Vždycky mi vadilo, jaké malé a naprosto nevyhovující klece mají opice. I jiná zvířata, ale u opic mi to vadilo nejvíc. Myslím, že brněnská ZOO zaspala dobu. Je to škoda.
Mého psa to s kolem taky bavilo. Ale on šel na volno. Uměl mi jít - běžet u nohy, ale většinu cesty si mohl běžet a čuchat podle svého. Bylo to ve středověku, tedy před čtyřiceti lety. Tam, kde v té době byla lesní cesta a liduprázdno, je už dlouho velmi frekventovaná asfaltová cyklostezka. Se psem tam ani nechodíme, protože nás nebaví pořád uhýbat pumpičkám a inlajnistům.
Nevím, nevím, jestli bych chtěla mít psa připnutého ke kolu, i když s amortizérem. Podle mě je to dost nebezpečné, stačí, když velký pes opravdu zabere nežádoucím směrem.
Odpověď na příspěvek uživatele Xerxova z 20.02.2024, 15:27:57
Troufám si říct, že vám rozumím. Je to sice vždy poměrně krátký společný život, ale intenzivní. A na rovinu, asi je lepší, když je pes ušetřen nemocí stáří a někdy až umělého udržování při životě pomocí různých pomůcek za stále se snižující kvality života, kdy to už páníci mnohdy dělají víc pro sebe než pro psa.
Nedovedu si představit, že budete spokojení s něčím menším. Nevím, jestli je nějaké menší plemeno, které by vám mohlo nahradit dogu po stránce povahové. Asi bych pořídila zase dogu, třeba fenku, jak píšete. Samozřejmě za předpokladu, že vám a manželovi bude zdraví sloužit. Uvidíte až to nastane. Přeji vám, ať je to za dlouho.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 17.02.2024, 12:21:56
Ano.
Mělo by být řečeno, že není nutné a žádoucí, aby byl každý pes jakéhokoliv plemene mazel. A taky se opravdu nemusí každému psu líbit cizí doteky, hlazení a pozornost cizích lidí. A už vůbec ne “roztomilé” šišlání jako na dítě (dětem se to taky líbit nemusí).
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 16.02.2024, 13:06:32
Chápu, já s autorizovaným servisem nemám dobrou zkušenost, a to jsem si tam nedala nic opravit. Ale chtěla jsem. Jenže jednání technika na recepci s viditelným despektem, určitá neochota a dlouhá čekací doba na termín mě přesvědčily o tom, že to není dobrý nápad.
Mám svého mechanika kterému věřím, ale tehdy bylo auto ještě v tovární záruce, tak jsem mu chtěla "dopřát” autorizovanou péči.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 16.02.2024, 12:47:33
Ve starších autech nic takového není. Bez toho čidla se dá normálně jezdit, tak bych to nehrotila. Přece je snad vidět jak je, a cítit - stačí otevřít okno nebo zastavit a vystoupit - a tomu zjištění přizpůsobit jízdu.