Ležáky… Byla jsem tam loni v létě s rodinou. Neuvěřitelně silný zážitek. Viděli jsme i film a prohlédli celou expozici. Na tohle se nesmí nikdy zapomenout…
Příspěvky uživatele
balu
Držím palce panu Mikoláškovi!
A doufám, že nás budete o průběhu závodu nadále informovat.
Ano.
Prostě proto, že manželství je svazek muže a ženy, což vyplývá i z názvu.
Nemám vůbec nic proti tomu, aby stejnopohlavní páry měly institut jako je manželství, s těmi právy a povinnostmi, ale podle mě se tento institut má nazývat jinak.
Mě z vás trefí. Nic, vzdávám to. Jestli je taková domluva se všemi homo, tak potěš koště.
Nechme stranou co si myslím já, to teď není důležité.
Vy pořád nechcete chápat, na co se ptám. Tak ještě jednou - proč chtějí, homo páry pouze adopce? Proč vůbec neuvažují ve svých požadavcích o dlouhodobém pěstounství? Rodinu vytvoří tak jako tak, i když v obou případech netradiční. Ale budou tam dva dospělí, dítě nebo děti,… a to je rodina. Jde o dítě/děti, nebo jde o stejné jméno a papíry?
Získat dítě do adopce je asi těžší, náročnější, než do pěstounské péče. Ale to nevím jistě.
Mně jen pořád zajímá, proč adopce ano a pěstounství ne.
Nebude to stejné jako když chtějí dva chlapi dítě adoptovat?
Vy ty příspěvky píšete na etapy…
Neříkám, že, cituji “teplý lidi nemaj mít adoptované děti”, jen se ptám, proč JEN adopce a ne i pěstounská péče. Víte o ní něco? Za peníze, jako povolání, zaměstnání, ji dělají krátkodobí pěstouni. Jsou k dispozici 24/7 , připravení přijmout dítě, přijet si pro dítě třeba o půlnoci. Většinou mají jedno nebo dvě děti, když dvě, tak sourozence. Mají je v péči nejvýš rok, než se rozhodne, zda se vrátí do rodiny, nebo půjdou do pěstounské rodiny, nebo budou volné k adopci. Dlouhodobí pěstouni se starají o jedno nebo více dětí dlouhodobě, nezřídka do dospělosti dětí. Ti, co se starají o jedno, dvě, tři děti, chodí do práce, žijí normální život běžné rodiny. Kde je dětí více, tam bývá pěstounka doma a stará se o rodinu, stejně, jako kdyby všechny ty děti byly její - kdyby je porodila. Stát samozřejmě platí na děti jak krátkodobým, tak dlouhodobým pěstounům.
To se jich zeptejte sama.
Já cizí dítě nepotřebuji, takže pro mě otázka, jestli adopce nebo pěstounská péče, bude jen teorie a ovlivněná tím, že své děti mám. Když už byli synové dospělí, zamýšlela jsem se nad pěstounstvím (dlouhodobým). I díky kamarádce, která pracuje jako krátkodobá pěstounka.
Edit k tomu, co jste doplnila: Jen odpovídáte na otázku otázkou, ale vysvětlení nikde.
Trochu rozdíl, nezdá se vám? Není jedno, jestli budu mít dítě v pěstounství nebo adoptované, pokud po něm toužím? Bude to dítě nějaké pokažené, když bude “jen” v pěstounské péči?
Dobrý no… Nebinární - co má tedy mezi nohama?
No jo, to je něco jiného. Já myslela, že ty adopce chtějí homo páry především proto, aby mohly pomoci dětem z děcáku prožít život v rodině. Aspoň tak se to prezentuje, že je pro děti lepší žít se stejnopohlavním párem, než v děcáku. To splňuje jak adopce, tak dlouhodobé pěstounství. Ale pokud je cílem pouze adopce, pak to budou ty páry dělat hlavně pro sebe, ne v první řadě pro děti.
Buďte v klidu, takoví lidé, kteří vyšli základku z páté třídy, jsou v každém městě.
A jak je to s pěstounstvím? Vždyť nemusí být hned adopce, pokud tedy jde hlavně o to, poskytnout opuštěným dětem domov…
Do rodného listu asi nedáte zákonný zástupce, protože to jsou oba.
To nemyslíte vážně!
Pokud spolu rodiče dítěte nežijí, a dítě žije s jedním z rodičů, tak ten druhý má povinnost platit výživné. Stejně tak má vyživovací povinnost vůči dítěti ten, se kterým dítě žije. A stejně tak mají vyživovací povinnost oba rodiče žijící spolu ke společnému dítěti.
To je přece v pořádku, že otec (matka, pokud ta s dítětem nežije) živí své dítě. Výživné určuje soud na základě příjmů toho povinného rodiče.
A co se týká potvor - ano, některé ženy jsou potvory, které požadují více peněz. Stejně tak je spousta mužů, kteří na své dítě neplatí. Jak takovému muži říkáte? Koho je víc? Co pozoruji v okolí, tak těch neplatících mužů. Znám spíš ženy, které, aby uživili sebe a děti, musí mít dvě zaměstnání, protože tatínek neplatí, nebo platí pár stovek aby se neřeklo. Přitom si žije dobře.
Ale ono to tak je, Nacher má pravdu. Většina, drtivá, se bude přizpůsobovat menšině. A té menšině se to zdá normální a v pořádku.
Jak bude dítě říkat druhé ženě nebo druhému muži v páru je mi celkem fuk. Já se zamýšlím nad terminologií např. v rodném listu, tedy oficiálními názvy. Důležité jsou. Hlavně pak u dětí adoptovaných homo páry, kde ani jeden z páru není biologický rodič.
Je spousta dokumentů a dotazníků, kde se nyní vyplňuje otec a matka. Jak to budou vyplňovat děti, mající jen rodiče 1 a rodiče 2? Budou je moci dávat do kolonek matka - otec náhodně, podle momentální nálady?
Jako že by děti odpověděly, že druhému z páru říkají jménem? Co z toho vyvodíte?