Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 20.03.2024, 05:36:35
Tohle dáváte jako seriozní zdroj?
Cituji začátek článku:
“Václav Danda připomíná děsivé výročí oděského pogromu, který připravoval jeviště pro dnešní krvavé představení na Ukrajině a přináší dokumenty, jež dokazují skutečnou tvář nacistické kyjevské junty.”
Protiproud vůbec nečtu, tentokrát jsem chtěla udělat výjimku, ale po přečtení citované věty jsem ten článek musela zavřít.
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 19.03.2024, 20:55:06
Zkuste se zamyslet nad tím, že jsou lidé, kteří se řídí vlastním rozumem a nepotřebují k tomu, aby si vytvořili svůj názor, aby jim někdo řekl, co si mají myslet.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 19.03.2024, 18:51:08
A nejste tak náhodou úplně stejně anonymní jako ten anonym, kterého kritizujete? Nejste zaregistrovaná a čtyřikrát Jana si může tudíž napsat do jména kdokoliv.
Předpoklad, že pokud padne Ukrajina, nebude to Putinovi a tedy Rusku stačit, nemusí člověk nikde číst, na to stačí pohled do historie vzdálenější i méně vzdálené. Ruská rozpínavost je známá, však jsme ji pocítili na vlastní kůži.
Kdo by byl na ráně? Pobaltí, které Rusko považuje za své stejně jako Ukrajinu. A další státy v původní sféře vlivu SSSR. Zdá se to nereálné? To se zdál útok na Ukrajinu taky. Rozdíl je v tom, že Pobaltí i státy střední Evropy jsou v NATO.
Tak pobaltské republiky nejsou zrovna periferie, nad nima je ještě celá Skandinávie, periferie je třeba Island nebo Grónsko. 😀
To jo, na Islandu a v Grónsku bychom fakt na ráně nebyli. Pro mě už to není periferie Evropy, ale de facto zámoří a žít bych tam v té pustině a nehostinnosti nechtěla. Ale jo, asi by nás tam nechali na pokoji. Aspoň nějakou dobu.
Zlatý praotec Čech, že se zastavil právě na Řípu! Díky, díky, praotče!! Dal jsi nám překrásnou zem a my v ní žijeme stále i přes různá protivenství, kdy měl český národ namále.
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 19.03.2024, 05:11:10
Dájo, já myslím, že i vámi popsaný způsob se dá klasifikovat jako úprava postavení zubů a skusu. Podle mě to také není v pořádku pro další chov a na psovi s takto upraveným chrupem bych nechovala. A neměl by být, podle mého názoru, uznán chovným. Nevím, co k tomu říká ČMKU, nehledala jsem to a nikdy jsem se o to nemusela zajímat.
Snad se vám tu ozvou v tomto směru zkušenější.
EDIT: když se to do PP nezapíše a majitel psa tu úpravu nepřizná a nechá psa uchovnit, může vadu pes zavléct do chovu. To je mnohem snadnější než se pak vady zbavit a vymýtit ji z chovu (platí obecně).
Tak já nevím… jsem studentka, ale studium mi nejde, tak ho přeruším (a budu čekat, jestli mi za rok nebo za jak dlouho zázračně začne jít?). Pořídím si psa. Je to fajn. Ale chci dalšího psa. Nemám na něj peníze, tak řeknu mamce. Mamka je moc hodná. Nestuduji, nepracuji, ale mám dva psy…
K vyprazdňování na podložku se nevyjadřuji, jen že to nepovažuji za šťastné řešení. Bylo tady toho o tom už napsáno dost.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.03.2024, 10:17:10
Ještě doplním
Nikdo nechce, aby se mladí starším klaněli, ale takové maličkosti jako pustit sednout v MHD, nechat třeba přednostně nastoupit a vystoupit, chovat se tiše a klidně v MHD,…
Nevím jak kdo tady, ale já jsem v úctě ke starším byla vychovaná. A tím “starší” nemyslím důchodce, nebo jen důchodce, ale všechny starší lidi. I tehdy se někteří chovali tak, že si tu úctu nezasloužili. Ale to není důvod, nemít úctu k nikomu staršímu.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 17.03.2024, 09:59:42
Jestli to není tím, že mladí mají dnes téměř všechno. Jsou hýčkáni a chráněni jak nikdy předtím. Mají umetenou cestičku… A pořád to není dost, hroutí se kvůli malichernostem, nemají jiné starosti tak mají čas se ve svých pocitech ňahňat. Kdyby se museli otáčet, aby si zajistili živobytí, bydlení, aby se postarali o své děti, neměli by čas se pozorovat.
Nemůžete čekat nějakou úctu starších k mladým, když mladí nemají úctu ke starším. Nemůžu mít úctu k lidem, kteří se neumí chovat a kteří neprojeví úctu mě, jako staršímu člověku a ženě. Jak bych mohla respektovat takové lidi?
Bylo líp? No jak v čem. Zrovna v tom, že děcka mohla lítat venku celé dny, hrát si kolem domu i na ulici, u řeky, v lese, v písečáku, atd. to bylo lepší. Za dětství mé maminky měly děti větší svobodu než já, moje děti o něco menší než já a dnešní děti žádnou. A i kdyby je rodiče nakrásně pustili ven, nenajdou tam kamarády a sociálka by dostala psotník, kdyby se to dozvěděla. (Jak už tu někdo přede mnou psal) Dnešní děti vůbec nejsou vedené k samostatnosti a zodpovědnosti za sebe, k samostatnému pohybu po městě, po okolí. Čas odchodu do školy, na kroužky, hlídají rodiče, doprovázejí (vozí) děti téměř všude. Na jednu stranu jsou děti zběhlé v práci s výpočetní technikou, umí si na netu najít co potřebují, nainstalovat appky a používat je. Na druhou stranu jsou ztraceni v přírodě, neorientují se v lese, neumí rozdělat oheň, neví, z čeho si v přírodě uvařit čaj. Valná většina neví jak se chovat ke starším lidem, nemají vštípenou základní úctu k druhému člověku.
Či je to chyba? Především jejich rodičů. A ty rodiče vychovala zase předchozí generace… Kde se to asi zvrtlo, když moje generace a generace mých dětí zažila volnost pohybu a her venku?