Já nevím, jak by psovi (samci) mohly vadit vpáčené bradavky, pokud nejsou samozřejmě vpáčené v důsledku nějakého onemocnění.
Příspěvky uživatele
balu
Stanovy být stejné mohou a nemusí, když jste samostatná SVJ. Ale to je vlastně jedno. Asi být vámi vyklidím garáž (ještě tam máte staré auto?) a fiata dávám do garáže.
To je zajímavé, že se teda ozýváte právě vy.
Ano, lze, pokud to máte ve stanovách. A to jistě máte.
Jak to tak čtu, není nic lepšího, než klec pro psa. Jak jsem jen mohla své psy ochudit o něco tak báječného!
Dost ironie. Je mi líto, kolika z vás, co sem píšete, připadá zavírání psa do klece, tedy brutální omezení možnosti pohybu na několik hodin, jako něco prospěšného, normálního a žádoucího. Jsem překvapená, kolika z vás by připadlo normální, kdyby vás každý den zavřeli na několik hodin do prostoru, ve kterém byste si sotva lehli, mohli byste akorát vstát, otočit se a zase lehnout. To přesně děláte svým psům, a přece tvrdíte, že je milujete…
Dělejte!
No ono je úplně jedno, jestli je ve stanovách vícečlenný výbor nebo jeden statutární zástupce, když to z majitelů nechce dělat nikdo a musíte si někoho najmout. A najímáte si statutára (musí být ve stanovách).
Ať jsou důvody psa v kleci jakékoliv - prostě tak brutální omezení možnosti pohybu je pro mě týrání. Kdo to schvaluje, tak se fakt zavřete do vany, jak píše orionka, nebo na WC jak jsem psala já a zavírejte se tam denně na několik hodin. Už jen když to čtete - je to v pořádku? Budete v pohodě?
Bohužel, cvičitele může dělat kdokoliv, byť by měl psa jen dřevěného. A lidi, neznalí, jej berou jako autoritu a odborníka. Nakonec, přece jim nabízí jednoduché řešení. Vůbec nejsou schopni zapojit vlastní mozek, vcítit se do psa jen tím, že by se pozastavili nad tím malým prostorem, který svému psu dopřávají k životu. Vždycky jsem byla tady v debatách proti nějakému “řidičáku” na psa, ale asi bude nezbytný. A předcházet by mu měl kurz, kde by mělo být varování před takovými radami.
Jednou nohou v kriminálu je každý předseda SVJ. Je to ovšem jen obrazně a obecně řečeno. Přiznávám, že jsem všechny příspěvky nečetla, nestíhám.
Správcovské firmy jsou. Zrovna s jednou máme zkušenost. Prachy za správu chtějí nehorázné a vlastně nic nedělají. Opravu vchodových dveří, když se pokazil zámek, zařizovali měsíc. Od ledna čekáme na svolání shromáždění, kde se má projednávat zateplení domu. Ticho po pěšině. Bohužel, v domě se nenašel nikdo, kdo by chtěl pracovat ve výboru, tak jsme dopadli takto. Před tím jsem byla deset let předsedkyní výboru já a měla jsem ve výboru dva kolegy. Skončili jsme, protože nás šikanoval syn jedné majitelky bytu, kterému ona dala plnou moc. Pár let jsme tomu čelili, ale to se nedá do nekonečna, a tak jsme do dalšího volebního období nekandidovali. A nenašel se nikdo, kdo by to převzal po nás, určitě i kvůli tomuto člověku, tak jsme museli uzavřít smlouvu se správcovskou firmou. Zpočátku se firma jevila velmi dobře. Pak přišla se zvýšením poplatků a lidi jak ovce to většinově schválili. Takže platíme a nic za to. Většinu to nezajímá, chtějí klid - důchodci i majitelé, kteří byty pronajímají (ti jsou úplně v pohodě, protože promítnou vyšší náklady do ceny pronájmu).
Když někoho z výboru SVJ chcete odvolat, musíte se řídit stanovami. A musí taky existovat někdo, kdo to chce dělat místo toho odvolaného. Na to se lidi nehrnou. Je to odpovědnost, člověk je jednou nohou v kriminále, dělá to ve svém volném čase zpravidla za zanedbatelnou finanční odměnu a členové SVJ si mnohdy myslí, že členové výboru SVJ jsou takoví jejich sluhové.
Fíkovnice, bohužel, jsem viděla klece podobné velikosti dokonce zabudované jako součást obývákové stěny. Pro chodské psy. Vypadalo to fakt jako králíkárna. To si pak uděláte obrázek o člověku a ztratíte iluze.
Nejste ujetá. I mně to připadá ne přes čáru, ale přes tisíc čar. Klec neuznávám, stálým čtenářům zde je to známo. Považuji její použití za týrání obecně. Jak si někdo může myslet, že je v pořádku, když zvíře zavře na velkou část dne na tak malý prostor? Jak by se tomuto člověku líbilo, kdyby on měl trávit celé dny zavřený na prostoru velikosti kabinky WC? I králík v králíkarně má kotec větší v poměru ke své velikosti.
Praktiky některých spolků, co dodat? Hlavně to, že svým jednáním znevěrohodňují všechny spolky, i ty, které takové podfuky nedělají a jednají poctivě. Vítejte v realitě.
Pořízení dalšího psa - hodně dobře bych si promyslela, jestli k psovi se zdravotními problémy pořídím dalšího psa. Já bych to neudělala.
Mám psa, ne králíka.
Věřím svému vetovi. Očkuji každý rok a předpokládám, že ta účinnost je dostatečná. Jinak by už dávno někdo začal řvát, že je problém s účinností u polyvalentních vakcín. A protože neřve a očkuje se tak ne roky, ale desetiletí, předpokládám, že je to v pořádku.
Možná když bych laborovala s četností očkování, prodlužovala dobu mezi očkováním, tak by mohl problém být.
Jsem ráda, že Trickyvoo napsala, jak pediatrička vyšetřuje její dceru před očkováním. Moje děti jsou dávno dospělé, ale i ony byly vždy před očkováním vyšetřeny lékařem. Hexavakcína tehdy nebyla, byly trojkombinace a nenapadlo by mě polemizovat o tom, jestli očkování, které tato polyvalentní vakcína obsahuje, nerozdělit na jednotlivé vakcíny a tím pádem místo jednoho “píchance” “nedopřát” dětem “píchance” tři. Stejně tak v mém dětství se píchaly trojkombinace.
Dospělé psy očkujeme polyvalentní vakcínou běžně. Nevidím důvod očkovat po jedné, když pes snáší polyvalentní vakcínu v pohodě.
Samozřejmě, jen vy víte, co je pro vás možné.
Chápu vaši touhu po kavkazanovi. Mamka po kavkazance taky touží. Ale má chodku a další pes by byl moc. I když nedávno s tou myšlenkou začala koketovat. Jen v teoretické rovině, ví, že to nejde.
Jak víte, že děti před očkováním nevyšetří lékař/lékařka?
Sardullah, vy to píšete, jako byste už věděla, že na důchod zůstanete sama (…že se na důchod postěhuju do bytečku, …barák bych finančně neutáhla,…). Vy s manželem nepočítáte?
Jo a tu kavkazanku můžete stihnout od těch šedesáti do sedmdesáti… když zdraví dovolí. A pak do bytu…
Proč uhýbáte, pokud nejdete uprostřed chodníku? Pak mají ta děcka pocit, že jim uhne a musí uhnout každý. A proč jste se neozvala? Vám je přece úplně jedno, jak se kdo cítí, prostě se chová nevhodně ať je holka nebo krabice od bot.