Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 12.04.2024, 14:14:45
Rasismus a otroctví je každé něco jiného.
I dnes otroctví existuje, kupodivu ne v těch mnohými nenáviděných USA, ale v Asii a Africe. A nejsou zotročení lidé jiné rasy než jsou otrokáři, ale stejné. Spousta lidí se může zbláznit z otroctví v USA, klaněli by se a lezli po zemi před černochy, ale ty černochy, tedy jejich předky, těm zlým bílým otrokářům prodali černí otrokáři, kteří je pochytali - zotročili. A proč? Pro peníze, pro majetek.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.04.2024, 08:02:56
U nás na jihu šeřík kvete už nějaký ten den. Kvete nám třešeň, jabloně, kvetou rododendrony a chystají se azalky. Narcisy a tulipány jsou odkvetlé. Petrklíče v truhlíku na okně úplně odcházejí, nesvědčí jim teplo, budeme místo nich sázet muškáty.
Číst názory některých diskutujících znamená číst souhlas s napadením Ukrajiny. Volání po míru jako volání po kapitulaci Ukrajiny a smíření Ukrajiny s odstoupením obsazených území. Házení viny za napadení Ukrajiny na Ukrajinu a NATO.
Gratuluji, z vás by měl Hitler v osmatřicátém radost. A Putin dnes.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 10.04.2024, 11:59:55
Každý, kdo se rozhodne pomáhat nebo vůbec obecně působit ve válečné oblasti, musí počítat s tím, že to nemusí přežít.S tím tam jde. Izrael tvrdí, že se to stalo neúmyslně, vyvodil z toho důsledky, pracovníci humanitární organizace tvrdí, že to Izrael udělal úmyslně. Pravdu se nedozvíme. Skoro bych řekla, že to nebylo úmyslné, protože Izraelci nejsou žádní blbci, aby si nespočítali, že pokud by to bylo úmyslné, tak budou mít mezinárodní problém.
Ještě mě tak napadá - opravdu vozí humanitární konvoje jen potraviny a potřeby pro civilisty? (jen úvaha)
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 10.04.2024, 09:31:52
Věděli jste třeba, že Izraelci už v Gaze zabili už dle odhadů víc civilistů, než Rusové na Ukrajině?
Jestli ty odhady nebudou zkreslené jednak tím, že na Ukrajině se bojuje ve víceméně evakuovaných oblastech, takže tam umírají vojáci dvou pravidelných armád a málo civilistů, poněvadž tam nejsou, když jsou evakuovaní. V Gaze a vůbec v té oblasti je mnohem víc civilistů, krom toho, tam operuje jen jedna pravidelná armáda, tedy izraelská. Hamás jsou teroristi a do něj je zapojena většina obyvatel tzv. civilních. Jako v Afghánistánu, i ženy a děti.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.04.2024, 15:45:44
Proto píšu, cituji: “Já nevím, jak by psovi (samci) mohly vadit vpáčené bradavky, pokud nejsou samozřejmě vpáčené v důsledku nějakého onemocnění.”
Z toho vyplývá, aspoň pro mě, že jen vpáčené nevadí (kdyžtak mě opravte). Pokud z bradavky teče krev nebo nějaký sekret, znamená to, že je tam asi, velmi pravděpodobně, nějaké onemocnění, třeba ten rak, jak píšete. Nejsme tedy v rozporu, nebo ano?
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 09.04.2024, 15:13:11
Máte pravdu. Já jsem teď udělala výjimku, jinak to podle textu odkazu nehodnotím. Ty parlamentní listy jsem nečetla a číst nebudu. nevěřím ani parlamentním listům, ani Muskovi, pokud to vůbec opravdu řekl a ať řekl cokoliv. Jen mě ten text odkazu pobavil.
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 09.04.2024, 06:58:50
Keriton, ale ten pes nespí 8 hodin v kuse! A už vůbec ne štěně. To “funguje” přece v daleko kratších časových úsecích, které se střídají - aktivita a útlum. Nutit ho k tomu, aby x hodin spal, byl v klidu, je tak akorát zadělat na ještě většího labila. Vy, když budete vyspaná, tak se asi taky budete špatně nutit do toho, abyste spala dalších x hodin. Budete si chvilku číst, pak zdřímnete, a pak co? Budete se nudit. Číst už vás bavit nebude, budete vyspaná,… Z nudy bude frustrace…
Opravdu vám brutální omezení pohybu na x hodin připadne normální?
Zkusili jste si alespoň představit, jak by vám bylo, kdybyste se x hodin denně museli spokojit s tak malým prostorem, že byste mohli jen ležet, vstát, otočit se a zase ležet?
Fakt je to řešení pro temperamentní štěně?
Klec není řešení pro štěně, pro psa, pro jeho prospěch, je to řešení pro páníka, aby si ulehčil práci. Vždyť to tu píšete - aby něco nezničil. Místo uzpůsobení bytu klec. Aby se nezranil? To souvisí s tím uzpůsobením bytu. Je přece rozdíl, nechám-li psa v kuchyni a předsíni, tedy třeba na 16m2, na nichž si může hrát, popojít, poposkočit, může si lehnout chvíli tu a chvíli tam, pohrát s hračkami, nebo v kleci, kde se tak akorát otočí.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 08.04.2024, 22:06:58
Pro začátek bychom mohli rozlišovat klec doma, do které je pes zavírán na x hodin denně, tak jako v úvodním příspěvku a přepravku či klec do auta.
Zřejmě necestujete denodenně několik hodin, ani nenecháváte psa několik hodin v autě v kleci zavřeného. V autě jde o bezpečnost psa a především posádky, proto je na místě mít psa zajištěného.
Moc hezky popsala Xerxová, jak před příchodem štěněte dům přizpůsobí tak, aby se štěně nezranilo a nemohlo udělat větší škodu. Proč to někde jde a někde ne a jsme přesvědčováni, že bez klece to nejde?
A jak se to dělalo dřív, když klece na trhu víceméně nebyly a hlavně nebylo módní psy do klecí zavírat?