CHP? To je chodský pes…
Příspěvky uživatele
balu
Jak tak tady čtu, tak ty vtipy o českých turistech na horách v sandálech vůbec nejsou vtipy. 😀😀
Barefooty bych nosit nemohla, mám po úrazu na jedné noze jiné vnímání povrchu a cítím doslova každý kamínek. Musím mít na všech botech silnější podrážku. Takže balerínky a žádné boty na takové té šlupičkové podrážce vůbec nosit nemůžu.
Sandále nosím jen ve městě, do práce a tak podobně. Na delší vycházku botasky a na dlouhé túry nechodím. Ale když jsem jezdila na vandry, tak jediné kanady. Dnes už bych je neobula, mám je schované jen z piety. Ale vzala bych si dobré vyšší trekáče.
Svatá prostoto!
No jo, tak záleží na tom, kam se psem jdete… Jestli to musí být hory a skalní města, nebo jestli stačí Žďárské vrchy nebo Česká Kanada…
Zrovna čechohorák není extrémně osrstěný. A určitě je třeba zapojit zdravý rozum a ve vedrech na túry nejít, případě pochodovat brzy ráno a večer.
Mně připadá, podle úvodního příspěvku, že tazatel není žádný šílenec, který chce za každou cenu a za každých okolností polykat kilometry bez ohledu na počasí a teplotu.
Vedra proleží všichni psi, dlouhosrstí i krátkosrstí a venčí se hlavně ráno a večer, to není výsada chlupatců.
Tak já bych nesnesla, neboť bych se musela držet oběma rukama 🙂.
Snad je člověk natolik soudný, že si trasu nejprve projde na mapě a zjistí si, jestli je vhodná pro psa (stejně tak když jde s dítětem, zda je vhodná pro dítě, atd ).
Myslím, že túry v teple snese stejně čechohorák jako krátkosrstý pes. Delší srst svým způsobem izoluje. Proto je také blbost stříhat psy plemen, která se běžně střihem neupravují, kvůli teplu.
Zrovna čechohorák nebude mít s pobytem venku problém. A možná že nebude ani chtít být v boudě. Pochází i z pastevce (čuvače) a ti nejsou žádní choulostivci. Naše kavkazanky boudu nevyužily nikdy, hrála si v ní pouze neteř. Vůbec bych se nebála. Na stránkách klubu je doporučení, že se nehodí do bytu právě pro svou otužilost.
Ale určitě bych nedoporučila dalmatina a krátkosrstou kolii, to je úplně mimo do podmínek, které zadavatel uvedl.
Současná koalice by dala možnost volit komukoliv, jen aby jí pomohl se udržet u vesla
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-epicentrum/785741/velvyslanec-stasek-cesi-v-usa-potrebuji-korespondencni-volbu-volit-leti-i-tri-hodiny.html?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Český horský pes je skvělá volba. Vlastně byl vyšlechtěn pro vaše účely. Nevím, jak na tom jsou s DKK, ale to si můžete zjistit na jejich klubu.
Do loveckého plemene, jímž je český fousek, bych nešla.
Sedět? To určitě ne. I za zaviněnou nehodu se zraněním se dává podmínka. Kam by všechny ty odsouzené dávali? Nejsou místa ve vězení pro pachatele závažnějších a úmyslných trestných činů.
Blbci jsou na obou stranách barikády…
To je samozřejmě problém. Na jedné straně to, o čem píšete vy, na druhé straně pumpičkáři, kteří nerespektují nikoho a nic a když způsobí nehodu, tak je problém domoci se náhrady škody. Bohužel, nehod způsobených cyklisty přibývá, oběťmi jsou ponejvíce chodci nebo jiní cyklisté, inlajnisté, atd. Vzhledem k tomu, že si s tím zatím neporadili odborníci, my to tady sotva rozsekneme.
Bohužel ne. Ráno jsem Doron děkovala v časové tísni, vůbec jsem neměla čas ten odkaz otevřít. Až teď jsem měla chvilku…
Doron, děkuji vám!!
Nevím, jestli na jednokolky. Ale nevztahuje se ani na všechny elektrokoloběžky, natož na kola a koloběžky bez el. pohonu. I když i to jsou účastníci silničního provozu a mohou zavinit nehodu se škodou na zdraví i majetku. Je to paskvil, tak jak všechno, co dělá tato vláda.
Zavedení povinného ručení pro kola, koloběžky a jednokolky by bylo pojištění ze zákona, tak, jak jsme zvyklí u aut a jiných motorových prostředků. Pojištění domácnosti není povinné a všichni ho nemají. A co si pak vezmete na viníkovi nehody? Budete se soudit, když se s ním nedomluvíte…
Tohle není buzerace, ale narovnání nerovného stavu, kdy někteří účastníci silničního provozu musí mít povinné ručení a jiní ne. Podmínky by měly být stejné.