Nepochybuji, že vy to všechno víte lépe. Určitě už máte po ruce počty mužů kteří absolvovali vojenskou službu, náhradní službu, měli modrou knížku, atd. Mně na rozdíl od vás je to úplně jedno. Ale tvrdit, že většina dnešních padesátníků nebyla na vojně je podle mého názoru zavádějící. Třeba mě přesvědčíte o opaku.
Příspěvky uživatele
balu
Platový výměr - ano, lze to.
Všechny složky mzdy nebo platu se uvádějí v hrubém.
Pozor, abyste z Ameriky, tedy z USA, nedostala osypky. Válečné choutky má především Rusko. To je agresor. Ale to vy vidět nechcete.
Jen k tomu - povinná vojenská služba v ČR byla zrušena v prosinci 2004. Takže většina dnešních padesátníků ji absolvovala, pokud neměli modrou knížku.
Mnichov jsem zmínila, protože Mnichovská dohoda byla uzavřena proto, aby byl zachován mír. Hitler tehdy prohlásil, že nemá další územní požadavky. Přesto anektoval v březnu 1939 zbytek našeho území, na Slovensku byla vytvořen Slovenský štát a 1. září 1939 Německo napadlo Polsko a začala druhá světová válka.
U nás se nikdo válku rozpoutat nesnaží. Nešiřte dezinformace.
A jak víte, že se nezkoumá? O spoustě výzkumů se laická veřejnost vůbec nedozví, nebo až poté, co jsou známy výsledky.
Potřebujeme ale mír za každou cenu? Třeba jako měl být mír po Mnichovu?
Nikdy nebude všude mír. Nikdy v minulosti za existence lidstva nebyl. My jsme měli štěstí, když byl svět druhou světovou válkou tak šokován, že se v Evropě nebojovalo dlouhá desetiletí. Měli jsme štěstí, že zde probíhala jen válka studená. Ale to nemohlo vydržet a taky nevydrželo věčně. Bohužel.
Pro mě je teda rozdíl vlk, jako divoké zvíře, byť ochočené a trénované pro film, a pes.
Vlk v kleci pro mě není uměním i kdyby “umělec” po ušich chodil. Uměním není ani pes v kleci, ani jiné zvíře v kleci. Je to pořád jen zvíře v kleci. A jestli to někdo považuje za umění, měl by se léčit v Bohnicích nebo v jiném zařízení stejného zaměření.
Je tohle vůbec možné? Ano je, lidská blbost je nekonečná. Co říct o tom "umělci" a nebýt sprostá?
https://www.blesk.cz/clanek/regiony-praha-praha-krimi/786775/vlci-zavreni-v-kleci-jako-umeni-na-sokujici-vystave-v-praze-zasahovala-inspekce-zvirata-odebrala.html
😀😀😄
Taky si říkáte, co jsme my Brňáci komu udělali, že je tu taková líheň “kvalitních” politiků?
Fiala, Blažek, Bek, Nerudová, Vaňková,…
No tak tím líp.
Nezlobte se, ale i batole ví, že má poslechnout, co nedělat a naopak udělat. Protože ho to učím, každý den, přiměřeně jeho vnímání. Samozřejmě, že to není stoprocentní, ale musím na tom makat. Na rozdíl od psa dítě rozumí slovům, vysvětlení, jednou, dvakrát, třikrát, a pak při neuposlechnutí dostane jednu na zadek. Rozpláče se, ale taky si to zapamatuje. Nemůžu a nechci s dítětem donekonečna diskutovat nad něčím, co musí splnit, protože na tom závisí jeho život (zastavit u silnice).
Byly na místě. Učím dítě, že do silnice nesmí, že se musí u silnice zastavit. Učím dítě, že když mu řeknu pomalu, nebo počkej, tak že poslechne. Učím dítě, že když se zastavím, zastaví se i dítě, nebo bude poblíž mě, neuteče a neujede mi. A učím ho to od malička… No a když neposlechne… Samozřejmě, že si ho musím hlídat já, ale to plácnutí je pro výstrahu, aby dítě vědělo, že to, co udělalo, bylo špatně.
Tenurri, díky za odpověď. V podstatě vám to, co bych vám chtěla napsat, už napsala Xerxová a Plaka. Máte štěně z kterého chcete mít člena rodiny, tak ho musíte zapojovat do dění v domácnosti a tím ho pomalu nenásilně učit správnému žádoucímu chování. Ještě dodám, že bych štěně do práce nebrala, ale dál ho zvykala na samotu. Je to velice důležité do budoucna a fakt bych s tím zvykáním začala hned. Do práce bych ho občas vzala až bude na samotu pořádně zvyklé.
Ne, na vás ne. Psala jsem obecně.
On je doma pořád v ohrádce? Nebo s ním normálně žijete?
Jinak nácvik samoty zahajte nejlépe ihned, jak popisuje Xerxová a další.
Díky. Titulek jsem už četla, článek otvírat nebudu. Kajínek mě nezajímá. Nechápu, proč z něj spousta lidí svým zájmem dělá “celebritu”.
Olga Menzelová… Ani mě to moc nepřekvapuje. Nikdy jsem si o ní nemyslela nic hezkého a divila jsem se Menzelovi, jak s ní může být.
Konkurenci vyzkoušíme brzy - obě bišončí holky od syna budou týden “na táboře” u mamky. Tak uvidíme, jak bude za prvé fungovat soužití a za druhé ta potravní konkurence. Zatím, když přijedou na návštěvu, tak si chce Kazi s nimi hrát a žrádlo ji nezajímá. Bišonky si hrát nechtějí. Jedna by chtěla jen svůj oblíbený balonek, a ta druhá válet se po páníčkovi. Ale budou samy bez páníků, tak se uvidí.