To jistě. Dokonce tak, že se neschováváme za anonyma. Ale třeba já jsem fotku přelítla a ani ji neotvírala. Až vy jste na ni de facto upozornila.
Příspěvky uživatele
balu
Jo, je fajn, že víte, jak to bude… Mně je to jedno, mně nic podrobně psát nemusíte, to byla spíš řečnická otázka.
Pro zadavatelku - rady jste bezplatně dostala, tak se to už může smazat, že…
Kdybyste vy nenapsala, že na fotce je dotyčná paní, nikdo by to patrně nevěděl.
Proč by dcera nechtěla být opatrovnicí vlastní matky? Je to právní úkon, ne fyzická péče o matku.
Paní nemusí mít žádného opatrovníka, pokud se do stavu, kdy nemůže nijak vyjádřit svoji vůli dostala nedávno, v řádu posledních dnů, třeba v důsledku prodělané mozkové mrtvice…
A pokud je majitelka ve stavu, že nemůže podepisovat ani jinak vyjádřit svoji vůli?
Pes bude pořád majetkem té nemohoucí paní, přičemž ona nemohla vyjádřit souhlas s umístěním psa do útulku, tak z jakého titulu je pes tam zadržován?
O umístění musela rozhodnout obec, nejspíš až zpětně, po převozu majitelky do nemocnice… Pokud o umístění rozhodla obec, vyrozuměla o tom nejbližší příbuzné (dceru)?
Nebo obec nerozhodla a pes je tam jako odchycený “tulák”?
Edit: Než jsem dopsala tento příspěvek, bylo zadavatelkou leccos vysvětleno.
Tady v Brně je taky strašně. A má tak být celý týden…
Kdysi jsem taky moc toužila po NO s PP. Před cca čtyřiceti lety. To byli páni psi! Dnes, vlastně už dlouho, po NO netoužím. Ne, že by se mi nelíbili ti z pracovních linií, ale nelíbí se mi, jak se plemeno rozdělilo, nelíbí se mi lymfatičtí představitelé výstavních linií s tím hrozným přeúhlením zadních končetin. A na pracáka bych neměla energii a ani už bych to nedala fyzicky.
Sarah, psala jsem ,že retrívři, myšleno obecně, nejsou můj šálek kávy. Ta příliš přátelská povaha s absencí tvrdosti vůči nepříteli, mi nevyhovuje. Mám ráda psy, na něž se můžu spolehnout, že zasáhnou. To splňovaly kavkazanky i černá ruská teriérka. Naopak u samojeda to bylo spíš teoretické, myslím, doufám, že kdyby šlo do tuhého, tak by zasáhl, ale jak by se zachoval doopravdy netuším. Chodka předchozí by se řídila tím, co její souputnice kavkazanka první. Chodka současná sice pouští hrůzu štěkotem za plotem, ale kdyby k něčemu došlo, poběží se nejspíš schovat. V tomto směru je určitým zklamáním, je v povaze měkčí než předchozí chodka. Pro nás, zvyklé na kavkazanky, je to fakt velký rozdíl.
Jinak vzhledově se mi retřívři obecně líbí. Jsou to krásní psi. Já bych ale neocenila ani lovecké vlohy, protože lovecká kynologie mě nikdy nebrala, nikdy jsem se o ni více nezajímala. Z toho důvodu jsem ani nikdy neuvažovala o pořízení loveckého plemena. Vlastně jednou jo, před pořízením samojeda jsem byla na takové křižovatce, kdy jsem zvažovala více plemen. Moc se mi líbil a líbí anglický bulteriér, okouzlil mě Dan z Jeleního luhu, s nímž paní Hana Březinová dělala jak služební tak lovecký výcvik a Dan měl spoustu úspěchů, porážel na soutěžích i NO.
Retrívři nejsou ani můj šálek kávy. Mají u mě - na rozdíl od malých a pidi plemen - plus za to, že to nejsou malí psi, ale to je tak všechno.
Některé zde jste zmiňovaly touhu po velkém knírači. I mně se líbí. Teda mnohem víc se mi líbil kdysi. Pěkně upravený pes s kupírovanýma ušima i ocasem, to je pastva pro oči.
Jako alternativa je zde ruský černý teriér, při jehož šlechtění byl jako jedno z výchozích plemen velký knírač použit. Mohu říct, ze své osobní zkušenosti, že RČT má velmi příjemnou povahu jak do rodiny, tak k ochraně a obraně svého pána, jeho rodiny a majetku. Nevýhodou je péče o srst, ale ta je u dnešního velkého knírače také náročnější než bývala v minulosti.
Já mám radši psa/psy na schodech před sebou, abych na ně viděla.
Maďarský ohař krátkosrstý
Já vás tady všechny svým způsobem obdivuji, že investujete svůj čas, moře času, na diskuzi o tom magorovi. Já diskuzi sotva prolétnu, ani všechno nečtu, a to jenom proto, že jsem zde diskutovala s assil.
Vy jste jak kafemlejnek.
A co tím chcete říct?
Já křečky ani jiná zvířata do klece nezavírám. Jako koníčka chov jakýchkoliv zvířat v klecích nemám a nechápu zálibu v chovu zvířat, jen proto, že je vlastním a chodím se na ně dívat přes klec.
Když jdu do zoo, tak často trpím, když vidím zvířata v nedostatečně velkých klecích. Nejvíc trpím v brněnské zoo u opic. Ten úsek přejdu vždycky co nejrychleji.
Nechápu chov papoušků v pro mě naprosto malých klecích bez možnosti se proletět.
Nikdy bych si takové zvíře nepořídila. Mám psa, kterému dopřáváme tolik možnosti volného pohybu, co to jde, co předpisy a jeho poslušnost dovolí (chodka chodí na volno na místech bez dopravy).
Žádný náš pes nebyl nikdy zavřený v kotci, ačkoliv jej máme. Každý pes se mohl a může pohybovat po zahradě i domě. Když jsem měla psy v bytě, mohli se pohybovat v celém třípokojovém bytě, když bylo třeba přechodně pohyb omezit, např. štěněti, tak na předsíň a kuchyň. Na menší plochu ne.
Klec pro psa považuji za sprosté slovo a toho, kdo psa do klece zavírá, za tyrana.
Zrovna mě nenachytáte na nějakém schvalování chovu ostatních zvířat v klecích.
No ono se to tak právě neříká. Říká se bez semen nebo bez peciček, ale ne bez semene, ani bez semena. Správně mluvnicky je tvar bez semena, samozřejmě.
Fíkovnice, řeč je o něčem jiném. O zavírání do klece. Měla byste kočku trvale v kleci? Sotva, že. Ten magor, autor Psí bible, psa trvale v kleci měl a vytáhl jej jen když ho drezuroval. A současného asi tak má taky…
Klec pro psa se nedá srovnávat s klecí pro drobné hlodavce nebo rybičky, protože tito tvorové jsou násobně menší. Adekvátní srovnání by bylo - pes v kleci versus křeček v litrové zavařovací sklenici. A tak snad křečka nikdo nechová. Ale u psa to připadne mnohým v pořádku. A různí samozvaní “trenéři” to dokonce doporučují.
Psát to ani nemusíte.
Klec je přes půl obrovského obýváku…jistě, a teď tu o Karkulce.
Je úplně zbytečné plýtvat slovy i časem na diskuzi s vámi, tedy s někým, komu se pes v kleci zdá fajn.