Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 21.07.2024, 09:51:15
Není zač. Ještě dodám - vodítka z hexa-biothanu jsem objednávala, udělají délku podle požadavku. Objednala jsem současně i obojek, ale ten se nám neosvědčil, chodku tahá za chlupy a je jí tím pádem nepříjemný. Myslím, že vyhovuje hladkosrstým psům.
Edit: taky jsme dřív šili a vyráběli vodítka sami z popruhů.
Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 21.07.2024, 09:16:16
Nevím, jestli je to jen váš dojem. My máme hexa-biothan a ten mi připadá srovnatelný do ruky jako kožené ploché vodítko. S tou výhodou, že ten hexa-biothan nemusím mazat ani jinak ošetřovat. Když je vodítko špinavé, stačí voda, případně mýdlo a vodítko je čisté a vlastně i hned suché, voda z něj steče.
Na těchto vodítkách vodíme jak naši chodku, tak i bišončí holky od syna a nejsou tvrdá, pracuje se s nimi moc dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.07.2024, 09:41:37
Mají různé druhy srsti. Mrkněte se na ta plemena na internetu a pochopíte.
Labrador retriever je krátkosrstý a golden retriever dlouhosrstý. Labrador může být žlutý, hnědý a černý. Golden zlatý až do téměř bílé, což si myslím, ale není moc žádoucí. To jsou ti dva nejznámější.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 19.07.2024, 22:20:08
Voyo si neplatím a platit nebudu, tak jsem o mnohé perly televizní tvorby ochuzena. Tedy i o seriál o Kramném. Myslím, že to udělal. A v Egyptě proto, že si myslel, že tam vyšetřování odfláknou, což se opravdu stalo.
Tak jsem mrkla jen na začátek videa “posudek druhého psa”, celé to neshlédnu. A je mi z toho smutno. Nevidomá nerozumí “své” feně a ta nerozumí jí. Vůbec tam není vidět žádné pouto. Nevidomá neumí se svýma náhradníma očima zacházet. Fenky je mi líto.
Může být příčinou krátká doba předávání? Nebo osobnostní nevhodnost nevidomé, tedy, že není vhodnou osobou pro vlastnění psa obecně?
Nebo je fenka špatně vycvičená, možná nedocvičená?
To neposoudím.
Napíšu teď něco, co se nahlas neříká - už jsem potkala více vodících psů, které brali jejich nevidomí páníci jen jako nářadí, zdravotní pomůcku. Viděla jsem i takové asistenční psy, otroky ,… Je mi těchto psů moc líto, mají vyhořelé pohledy, smutné oči…
Jsem všemi deseti pro, aby vědci co nejdříve zdokonalili psy - roboty, a aby tyto stroje bez emocí byly dostupné pro potřebné.
Je teda hrozná představa, že by se mamka někde na vycházce se psem složila, třeba dostala mozkovku, někdo jí zavolal záchranku, odvezli ji do nemocnice a také zavolali policii kvůli psovi. Toho by policie umístila do útulku, aniž by mi, jako dceři, dali vědět. A následně by mi útulek psa nechtěl vydat.
U nás by to probíhalo teda jinak, jestliže bych se mamce nedovolala (volám jí každý den a téměř každý den k ní i jezdím, a sestra jí též volá každý den), už bych pátrala po nemocnicích případně na policii a samozřejmě i po psovi.
Není trochu zvláštní, že dlouholetá majitelka výcvikové školy si jde pro rady na v podstatě anonymní “kecací” fórum, místo aby se spojila se svým právníkem?