Už dlouho se vás snaží vyštvat a toto je další krůček… nedají vám pokoj, i když vás teď dotlačí k dohodě… vytáhnou něco jiného…
Příspěvky uživatele
balu
Jsem jedna z těch, co pije málo. Ne teda tak málo, jak psaly některé z vás. Taky piju až pociťuji žízeň, nenalévám se vodou nebo jiným nápojem jen proto, abych pila, jak někteří, kteří s sebou tahají vodu snad i když jdou s odpadky před dům k popelnici.
V těchto vedrech se ale snažím pít o něco víc.
Myslím, že to připadá normální stále více lidem. Protože tohle řešení je tak easy a jednoduché a moderní…
To samozřejmě. Ale majitel, nebo prostě psovod, musí se psem umět pracovat, jednat, žít. Musí být pro psa autoritou. To není každý, i když mu psa vycvičí profesionál.
Pozor na ledviny, pokud extrémně málo pijete. To bývá dobré, dobré, dobré, nic vám není, a najednou špatné…
Tohle se dá vyřešit náhubkem 🙂
Ano, i já to tak řeším. Prostě za provozu děláme to, co z provozu vyplyne. Tohle, tedy to uvázání , nebo odchod z domu bez psa v kteroukoliv denní dobu, a tak dál.
Já se s vámi nebudu přít, jestli je kotec vyhovující nebo není. Je to celkem irelevantní, protože nemáme vůbec žádné další informace o tom, jak pes žil. A pro mě je tak ten, kdo psa odcizil, zloděj a ne zachránce.
Nebo je správné vniknout na cizí pozemek a vzít si věc či zvíře, jehož nejsem vlastníkem?
Podle mě je v takovém případě nezbytná změna majitele.
Ano, jak to píšete, to dává smysl. Ale budete to trénovat “nasucho” když máte jednoho psa a dalšího neplánujete pořídit? Nebo máte více psů a vyplyne to z toho, že jezdíte po závodech a vaši psi se učí od sebe za provozu, tedy mladý pes okouká chování staršího, který bude na úvaze vedle něj? Tak bych to dělala já.
…A pak je pes vycvičen a vrací se do rodiny… nějakou dobu šlape tak, jak to do něj cvičitel nahustil, ale protože je zpět v rodině, kde si s ním nevěděli rady, neuměli to s ním, nebyli pro něj autoritou, tak to postupně sklouzne ke stejnému chování jako před výcvikem…
To je zajímavé, tady vadí poměrně prostorný zastřešený kotec s přiměřeně velkou boudou. A zloděj, který zřejmě psa ukradl, je považován za zachránce.
Ale bytová klec, v níž se pes sotva otočí a tráví v ní mnohdy celou pracovní dobu páníka, je zde mnohými považována za skvělou věc.
To je něco jako motivační dopisy, když se ucházíte o práci. Taky netušíte, co personalistu zaujme, abyste prošli sítem alespoň k tomu, aby vás pozvali na pohovor.
To je mi líto, že ještě nejste OK. Tak se držte!
Budiž ti země lehká…
To jste fakt nečetla pozorně. O přivázání po několik hodin psala Keriton, i o tom, že vyžaduje, aby pes po celou dobu ležel. O kempování pak rozvíjela myšlenky Megi.
Milá Plako, vaše zdůraznění klece v autě spojené s mým jménem je od vás velmi hezké. Vy jste vůbec nepochopila, proti čemu brojím. Pro vaši informaci - proti zavírání psa do klece doma, nebo jinde, třeba u babičky, u dědečka, strýčka,… tedy jsem proti takovému brutálnímu omezení prostoru. V kleci se pes neprojde, neudělá ani pár kroků. A když ho tam někdo zavírá na dlouhou dobu v řádu hodin, třeba když je v práci, tak je to podle mého názoru týrání.
Tak znovu a doufám naposled - nevím proč chtít po psovi, aby ležel x hodin přivázán někde. Vy to potřebujete ke stanování? Nebo Keriton? Necháte psa bez dozoru x hodin někde uvázaného a ještě ho budete při nácviku nutit pořád ležet?
Dělejte si obě co chcete, já to svému psovi dělat nebudu.
To je bez debaty obecně známý fakt.
Výměnu kapalin si já teda hlídám a intervaly dodržuji. Je to asi to nejmenší, ale podle mě velmi důležité.