Čenich vezmu z vrchu do ruky mezi palec a ostatní prsty a palcem a ukazováčkem zatlačím pysky na zuby a dásně. S citem, samozřejmě, abych psovi neublížila, ale aby to pocítil. Tlamu otevře, otevřel zatím každý…
Příspěvky uživatele
balu
Ano. Psa to zabolí a tlamu otevře. Podpoříte povelem “pusť” nebo jaký si sama zvolíte.
Neotevřete jí tlamu ani když zatlačíte na pysky?
Jo, a se sbíráním hnusů jsme se víceméně potýkali u všech psů, u žádného jsme nedosáhli absolutního nesbírání… Někdy jsou věci pro psa tak neodolatelné… třeba opilecké hovno. To pak zlatý zbytek svačiny u popelnice.
A to já používám s gustem “fuj”. Když má někdo námitky, vysvětlím. Tuhle se ohrazoval takový dost opálený mladík…
Ale je to na každém, jaký povel, jak znějící, zvolí. Funkce je stejná.
Tenurri, máte štěně, sice šikovné, ale štěně, tak se ničemu nedivte.
My používáme povel “Fuj”. Je takový univerzální pro zamezení nežádoucí činnosti. Nejen na sbírání všelijakých hnusů, ale používáme jej i když nechceme, aby čichal k cizím lidem,… Je to absolutní zákaz. A trénujeme jej celý život přirozeně v provozu. 🙂
…trénujeme sebekontrolu… moc mi to připomíná film “Jeho fotr to je lotr” jak Robert DeNiro učil vnuka Jacka sebekontrole a říkal tomu, že ho “ferberizuje”…
Chodský pes…
Stejně jako jiná plemena, vyžaduje pozornost, výchovu a aktivní trávení času se svými lidmi. To platí pro všechny psy, i ty z útulku. Vděčný bude za každou činnost se svou rodinou.
Lehce chápající je, lehce se učí (i to nežádoucí, pozor), jestli bude lehce ovladatelný je na vás.
Zahrada není problém, jestli tráví dobu, kdy jste v práci, doma nebo na zahradě je docela jedno. Na zahradě se ale může kdykoliv vyvenčit, takže je to lepší. Srst na to, aby byl celoročně venku, má. Musíte se ale smířit s tím, že zahrada jeho pobytem utrpí - rád hrabe, čurá na trávník (fena) na keře (pes), rád okusuje, např. mladé stromky. Zahrada musí mít dobrý a poměrně vysoký plot.
Mrkněte na chodského psa na netu, klubový web https://www.kpchp.org/ , na fb skupina https://www.facebook.com/groups/333474080643 , zajeďte na výstavu, mluvte s chovateli a majiteli…
Tady u nás mají Ukrajinci na zahradě v kotci kavkazana. Kotec je velký, pes je krmený, ale ven s ním nechodí. Kdysi běhal po zahradě, ale pak ho začali zavírat do toho kotce a je tam pořád. Je úplně zlomený. Ten Ukrajinec je zřejmý primitiv, ale na to, co dělá, mu to stačí. Byl tu už před válkou. Takový ten jejich kápo, který je tu organizoval a organizuje a kterému platili a platí část výplaty ti, co tu dělali a dělají na stavbách. Řeč s ním není.
Děsné!
Kdo ví, jestli ta Kofi pak nakonec opravdu utekla…
Smutný a varující příběh. Znevěrohodnění všech zachránců, kteří opravdu pomáhají…
Ano, myslím, že to byla ona.
Netuším, proč je to průšvih. Když jste to tam vydržela do teď, tak dva měsíce vydržíte taky. S vidinou, že ta šikana, bossing a tak podobně, skončí.
Nebo se dohodněte na skončení pracovního poměru dohodou, jak jsem psala, třeba k následujícímu dni po uzavření dohody. Vám o nic nejde a budete od tam pryč.
Vy můžete dát výpověď bez udání důvodu (zaměstnanec nikdy důvod uvádět nemusí). Pak platí dvouměsíční výpovědní doba, která začíná běžet prvním dnem v měsíci, který následuje po měsíci, ve kterém byla výpověď zaměstnavateli podána - doručena. Zaměstnavatel s výpovědí souhlasit nemusí, ale to je jedno, výpověď platí. Nárok na odstupné není.
Můžete ukončit pracovní poměr dohodou se kterou musí souhlasit obě strany a pracovní poměr bude končit dnem, který si dohodnete, klidně následující den po uzavření dohody. Nárok na odstupné není.
Výpověď ze strany zaměstnavatele musí obsahovat důvod. Nejčastěji je to paragraf 52, což je reorganizace, nebo zrušení vašeho pracovního místa (viz Zákoník práce, to si najděte). Platí dvouměsíční výpovědní doba, která začíná běžet prvním dnem v měsíci, který následuje po měsíci, ve kterém byla výpověď zaměstnanci doručena. V případě výpovědi dle paragrafu 52 je nárok na odstupné, ve vašem případě ve starém zaměstnání na tři průměrné výdělky.
To, jestli si necháte znovu napsat PN, je na vás, na vašem uvážení.
No a já zopakuji, co jsem vám už nejednou napsala - odejděte od tam. Za ty nervy to přece nestojí. Nechat ze sebe dělat hadr na podlahu o který si otírají boty, nemáte zapotřebí. Máte jinou práci, i když ne ideální, ale snad by to tam šlo nějakou dobu vydržet a hledat dál něco, kde se budete cítit dobře.
Z vašich příspěvků nemám dojem, že jen píšete, jak to mohlo být, ale že to “zachránění” obhajujete…
Už dávno je známo, že ne všichni “zachránění” psi potřebovali opravdu zachránit. Před pár lety proběhl tiskem příběh odcizené fenky nějakými “záchranářkami” a majitelce se nepodařilo fenku získat zpět i když se ukázalo, že veškeré argumenty pro “záchranu” byly nepravdivé. Hledat se mi to ale nechce.
Víte, co jsem vám radila už dávno - abyste to tam zapíchla, skončila, že to za ty nervy nestojí. Ničíte si zdraví a nikdo, ani ti studenti, vám ho nijak nenahradí.
Můžete!
Podotýkám, že se už z těch fotek jen fabuluje a vytváří příběh, který vůbec nemusí odpovídat realitě - ve snaze ospravedlnit krádež.
Já bych mohla napsat, že si myslím, že ho někdo ukradl a sežral. Je to dost masa…
A to dává někomu mandát, aby ho ukradl?