Co je to za otázku? Každý jedinec obecně je originál a každý kříženec kříženců tím spíš. I variabilita sourozenců v jednom vrhu může být značná, takže sehnat stejného voříška - křížence kříženců - exteriérově i povahově se těžko podaří.
Příspěvky uživatele
balu
Psa do letadla bych brala pouze kdybych se stěhovala do země, do níž se nelze dostat jinak. Ale na dovču?
Já bych nechtěla mít klon svého psa, ani jiného tvora. V jedinečnosti, v tom, že každá bytost je originál, je ta krása.
Nádherní!!
Spaní venku, pod širákem - za mlada jsem tak spávala často, ale nikdy ne úplně sama jen se psem. To by mě ani nenapadlo, buď s kamarády nebo se svým klukem a samozřejmě se psem (velkým), který chodil všude se mnou. Dnes už mě to vůbec neláká. Vlastně nikoho z kamarádů, co jsme spolu tak jezdili. Zlatá postel a koupelna!
Spát pod širákem sama žena s malým psem chce odvahu. Nebojíte se, šutříku?
Jinak, aby to nevypadalo, že mám něco proti útulkáčům, tak ne, nemám. Ale je něco jiného, vzít si útulkáče do rodiny s dětmi, zvlášť menšími, a do rodiny bez dětí nebo s puberťáky.
Když mamce zemřela druhá kavkazanka, tak byla ve hře i možnost, že si vezme nějakou větší až velkou fenu z útulku (protože my jsme na velké psy). Jenže kavkazanka byla na stáří pak už nemocná, mamka to s ní prožívala, její smrt ji hodně vzala, tak nechtěla, aby se to brzy opakovalo. Proto chtěla štěně, a i když první rok a půl byl náročný, tak je to čím dál lepší a mamka je velmi spokojená.
Pes z útulku, už dospělý, je mnohem víc sázka do loterie, než štěně. Protože nikdo neví, co v životě prožil a jak se bude chovat v té které situaci. Navíc pokud je to kříženec, nikdo neví, jaká plemena jsou v něm namíchána. Lidi v útulku nezjistí všechno.
Ale moje myšlenka v příspěvku, na který reagujete byla ta, proč je nedoporučováno štěně na pobyt na zahradě, ale útulkáč ano. Máte pravdu, že jsou psi (v útulku ale i obecně), kteří jsou zvyklí jen na život na zahradě, mnozí by neuměli žít v bytě, neumí být stoprocentně čistotní, atd. Ale to by tady vadilo, pes bude v noci doma.
Je mi jedno, co si zadavatelka pořídí, stejně to tu jsme schopni ovlivnit jen našimi radami a vypsanými zkušenostmi, ale pokud chce psa k dětem, byla bych u útulkáče velmi opatrná. Přece jen, štěně si člověk vychová k obrazu svému, u dospělého psa s neznámou minulostí bych měla strach, že se v nějaké situaci, která mu připomene něco zlého z minulosti, zachová tak, jak bych nečekala a třeba ohrozí děti. A to říkám jako člověk, který měl několik psů, jak sama, tak další v rodině a který si obecně líp rozumí s dospělým psem než se štěnětem.
Je to těžké, přemýšlím o tom a doufám, že já bych to nepřehlédla. Otázkou je, jak píšete, co dál…
Doufám, že nikdy nebudu muset takovou situaci zažít.
Chingis, ale když jsou hladoví a žízniví, nevím,… že by odevzdaně čekali na “paničku”? Co pud sebezáchovy?
Nevím, kde se bere přesvědčení, že štěně se na zahradu nepořizuje, ale útulkáč klidně. Vždyť ten útulkáč byl taky štěnětem, a to se na zahradu nepořizuje ..
Myslíte, že neštěkali, nevyli, nelomcovali klecí, když se snažili osvobodit? Já bych řekla, že ano.
Interpretovala jsem článek. Nepolemizuji, jak dlouho byli v klecích živí a jak dlouho pak mrtví.
To si přečtěte…žena - 23 let - má u sebe ještě dalšího psa, co jí nemůže být podle našich skvělých zákonů odebrán. Ti dva psi, mimochodem kříženec NO a fena, byli v klecích zavření víc jak měsíc bez vody a žrádla. A ta žena tam do toho bytu chodila!!
Lhostejní byli i sousedé, přece museli slyšet, že psi štěkají nebo se snaží z kleci vyprostit.
A ano, jistě to bude jen podmínka.
Já blechu za krásné zvíře nepovažuji. Pod mikroskopem jsme ji neviděla a netoužím po tom. Asi nejsem zdravě zvídavá. 😀
Co myslíte, ozve se zadavatelka s nějakým upřesněním? 🙂
Neviděla. To je samodomo dělaná “značka”… Lidí jsou vynalézaví.
Pudla?? Na celoroční pobyt venku? To ne…
Děkuji za odpověď. Chápu. Mně jde do bytu světlo tlumené. Kdyby ostré, tak bych to také musela řešit.
Jenom dotaz - proč potřebujete zatemnit? Kvůli spaní?
Ptám se, protože já závěsy nemám a žaluzie jen v jednom pokoji co je na jih. Světlo při spaní mi nevadí, spíš mám jako benefit, že mi jde v noci do bytu světlo z venku a já nemusím svítit, když jdu přes byt k WC…
To je přece na každém, jestli vůbec k tomu, v podstatě mechanickému, otevření tlamy přidá povel a jaký… My jsme vždy měli “pusť” a nezdálo se to kontraproduktivní.