Aktuálně: 3 769 inzerátů208 897 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

balu

balu
balu 27.06.2023, 14:27:58 xxx.xxx.72.176
mastnacekk:

Kolovratek hadr.

Ano, máte pravdu. Melete o záloze diskuze ifauny zdaleka nejvíc. 

balu
balu 27.06.2023, 14:05:38 xxx.xxx.72.176
mastnacekk:

myslim ze nemate tuseni ceho jsou lidi schopny kdyz o neco jde, asi tak. Vy velke oci.

Jo jo, prostě nedokážu docenit oč tak velkého a zásadního jde, protože mám na význam mrtvé diskuze jiný názor než vy.

balu
balu 27.06.2023, 14:00:46 xxx.xxx.72.176
mastnacekk:

Pro nekoho, kdo tohle rika, by byla opravdu zaloha diskuzi na nic. 

Zverejnovat muzete citace, jen to dulezite, mel jsem par ochotnych lidi, kteri by postupne projizdeli konkretne kozoovci sekci a vznikla by "Kniha citaci". Vetsinou je dotaz, pak nekdo fundovanej odpovi a k tomu treba par reakci ktere davaji smysl a zpetna vazba autora dotazu. Kdyz se chce, vsechno jde. ale zalohovani se nepovedlo.

Nedovedu si představit, že by tohle někdo dělal. Myslím, že jste měl velké oči. 

balu
balu 27.06.2023, 13:45:27 xxx.xxx.72.176
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacekk z 27.06.2023, 13:19:13

Ifauna je mrtvá, ať žije chovzvirat.cz!

Už delší dobu, po tom, co odezněl šok z plánovaných změn na ifauně, si myslím, že záloha diskuze ifauny je na nic. Kdo se tím bude kdy prohrabávat? A jak by vůbec byla přístupná? 

balu
balu 26.06.2023, 18:37:51 xxx.xxx.72.176

Doufám, že někdo s podobným myšlením nevozí myši do blízkosti naší zahrady.

To je tak absurdní!!

balu
balu 26.06.2023, 15:44:33 xxx.xxx.72.176
Rapotačka:

Lidi, odhlásíte se nebo to necháte na nich?

Já jsem se deaktivovala a víc řešit nebudu. 

balu
balu 26.06.2023, 13:13:10 xxx.xxx.72.176
---:

Tak koncem týdne už se asi dozvíme nový vzhled iFauny. Jak se těšíte? Co od toho očekáváte?

Nic neočekávám. Ifauna je pro mě mrtvá.

balu
balu 26.06.2023, 12:30:06 xxx.xxx.72.176
Odberryho:

balu:

Jak jinak, než otrávením, by se měly redukovat počty hlodavců? 

balu
balu 26.06.2023, 11:27:16 xxx.xxx.72.176
Odberryho:

Těch pár jednotlivců, co zachraňuje myšky, má na přemnožení rozhodně menší vliv než ti, co je tráví. Ti totiž zařídí, že uhynou dravci, kteří je pak pozřou. A dravci se nemnoží stejnou geometrickou řadou jako ty myši. 

Předem - nejsem odborník a neznám statistiky úhynů dravců po požití otráveného hlodavce. Pokud vím, v případě úhynů dravců po požití hlodavce bylo vždy zjištěno, že k otrávení byl použit karbofuran, který je ale u nás několik let zakázán. Tedy ne po použití běžného jedu - otráveného zrní - které je v běžné maloobchodní síti, a které používáme my. Čím se tráví hlodavci na polích nevím, ale nepředpokládám, že by bylo povoleno něco, co je tak nebezpečné pro dravce. 

Jak jinak, než otrávením, by se měly redukovat počty hlodavců? 

balu
balu 26.06.2023, 10:31:52 xxx.xxx.72.176
Arosek:

No, pokud se ty nase myse dokazou vratit, tak pred nima smekam. 11 km od baraku, v lese, uprostred niceho ... good luck :)

Jinak u nas hubi (nejen mysicky) cela smecka. Jak capnou mys, nema sanci. Mame to vyrovnany - ja zachranuju, oni likvidujou :)

Tak vy je vozíte 11 km, to jste předtím nepsala... ať se projedou, že... nechápu, fakt nechápu zachraňování myší, potkanů, slimáků, atd. Přemnožení nepřináší nic dobrého...

balu
balu 26.06.2023, 08:19:22 xxx.xxx.72.176
Sardullah:

Mě upozorňovala přímo deratizérka, že zvíře kočka..pes apod., které by chytilo a snědlo otrávenou myš, tak by mohl být problém. Taky jsem viděla myš po pozření této otrávené návnady, jak byla zpomalená a nebyl problém jí chytit. Teda alespoň u toho jedu, co používají oni.

Já teda pro jistotu myši netrávím, prostě nebudu riskovat, že to některý z mých psů sežere, navíc s tím mám i trochu osobní problém, zabít myš, takže zůstávám u svého způsobu odchytávání do sklopců a vypouštění myší dále od civilizace na louku....teď v létě je to paráda...chytnu ..vypustím. Horší je to v zimě, přeci nevyhodím myš na mráz, takže mám akvárium, kde odchycené myši skladuji a celou zimu se o ně starám a vypouštím až na jaře, když se udělá hezky.....je to teda pěknej vopruz, ale když ony jsou tak roztomiloučké a ty očíčkasleeping...

V mém světě je myš škůdce, takže trávíme. Tak, aby se k návnadě nedostal pes. 

Vy je odnesete na louku a ony se vrátí... z výletu... Rozmnoží se... A vy jim uděláte přes zimu luxusní život...

Tohle prostě nepochopím. Stejně jako jednu známou, která sbírá slimáky, odnáší je za zahradu k lesu a diví se, že jich má stále moc... Bodejť by neměla, když se vracejí...

Co je na tom, zabít myš, slimáka, potkana, krtka?

balu
balu 23.06.2023, 07:49:46 xxx.xxx.72.176
Zoja:

Dobrý den, potřebovala bych nějaké zkušenosti z praxe, zda je skutečně bezpečné hubit potkany jedem (granulky s antikolagulantem), když existuje šance, že by potkany, kteří jed již pozřeli, mohl zkonzumovat pes. Máme velké plemeno (bernský salašnický) a na 100% se nebude moci dostat přímo k nástraze (je to přes dva ploty, kam ho nikdy nepouštíme), ale nemůžeme zabránit tomu, aby nelovil již "otrávené potkany", kteří ještě nestihli pojít (chytí tak jednoho, dva týdně). Mohl by být antikolagulant v jejich těle pro něj nějak nebezpečný, nebo je již zmetabolizovaný a tak velkému psovi nemůže uškodit? Stalo se někomu z vás, že by bylo psovi zle, ikdyž se prokazatelně nemohl dostat k návnadě?Moc děkuji za odpověď!!!

Důležité je, jestli je jen uloví nebo i sežere. Jestli jen uloví, zabije, tak by to neměl být asi problém, ale pokud i sežere... Zkušenost nemám, ale vycházím z toho, kolik může potkan návnady sežrat a z rozdílu velikosti a hmotnosti potkana a BSP. 

Nám nějaký haj.. chtěl otrávit kavkazanku návnadou - do paštiky přimíchal jed, antikoagulant. Naštěstí toho sežrala jen část a tak ji zachránili. Ale měla tím nabouraná játra. Tehdy na to pár menších psů v okolí zemřelo... pachatele nikdy nechytli...

balu
balu 23.06.2023, 07:38:37 xxx.xxx.72.176

Titanicu už došla trpělivost s okukováním turisty tak si je tam "nechal"...

balu
balu 22.06.2023, 09:41:02 xxx.xxx.72.176
biaca:

Zatím všechno zvažuji - štěně neplánuji hned. Zaprvé v létě mám nejvíce práce (záskoky a sezóna) a i kdybych si ho brala do práce nebyl by to běžný režim. Navíc nyní mám mladšího kocoura v pubertě a zkouší své hranice nemyslím, že je vhodná doba do toho přinést štěně. 

Poptávala jsem jelikož, vím, že na určité štěně se nějakou dobu čeká - a nehledě na to, že je potřeba připravit podmínky. Kastraci, jestli ano nebo ne bych řešila po prozkoumání všech důsledků pro a proti. A vím, že existují hárací kalhoty i antikoncepce 

Ta kastrace je pro vás hodně důležitá, že? Docela nechápu - plánujete jednoho jedince, fenu, společenského plemena do bytu. To znamená, že bez vašeho dozoru by fena vůbec venku neměl být, a doma ji nikdo nakrýt nemůže. Tak je jednoduché nežádoucímu nakrytí zabránit. Ale natrápí vás spíš možný nepořádek při hárání? Krev po bytě? Zmiňujete hárací kalhotky sice zároveň s antikoncepcí, ale ty kalhotky psu, který bude chtít fenu nakrýt a ta bude svolná, krytí neznemožní, jen znesnadní, než je z feny strhá. 

Pozor si dejte na veta, se kterým budete vhodnost kastrace konzultovat. Jsou tací, kteří kastraci doporučí bez ohledu na věk feny, tedy i před prvním háráním. Hlavní pro ně je, že jim za to zaplatíte. Jestli je to pro dobré pro fenu, vůbec neřeší. 

balu
balu 22.06.2023, 07:54:24 xxx.xxx.72.176
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 22.06.2023, 07:42:54

Nezlobte se na mě, ale vy jste vůbec nepochopila, co vám zde diskutující sdělují. Pes i fena mohou prožít život nekastrovaní aniž by museli plodit potomky. Od toho jste vy, abyste svou fenu při hárání pohlídala, aby ji nějaký pes nenakryl, a svého psa, aby nenakryl cizí hárající fenu. A opravdu kvůli tomu není nutná kastrace. Prosím, přečtěte si o rozmnožování psů, o jejich výchově a vůbec o soužití se psem obecně. Protože mám pocit, že máte pohled zkreslený životem s kočkami, kde to chodí jinak. Nejsem kočkař, takže jen tuším jak. 

balu
balu 22.06.2023, 07:02:55 xxx.xxx.72.176

Degradace psa na hračku brzkým kastrováním, než psi a feny plně dospějí, by mělo být trestné jak pro majitele, tak pro veterináře. 

A to říkám, i když nejsem fanatický odpůrce kastrací. Měla jsem kastrovanou fenu, ale zákrok byl proveden až když jí bylo 2,5. 

Ale kastrovat štěně před prvním háráním, i po něm, dokud nedospěje, je prasárna.

balu
balu 17.06.2023, 08:27:55 xxx.xxx.72.176
Anonymní:

A VY ji znáte?

A VY se bojíte či stydíte zaregistrovat a přihlásit?