Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 28.09.2024, 22:23:15
Ale no tak. K získání chovnosti u některých plemen stačí jedna výstava a bonitace. U některých plus zkouška z výkonu. Člověk nemusí být v klubu. Není to žádná věda a raketové inženýrství.
Ty důvody, co jste napsala, jsou ty, kterými se ohání množitelé, proti kterým zde brojíme.
Ano, byla by velká chyba koupit si bílého švýcara bez PP. Stejně jako jakékoliv jiné plemeno. Tím, že koupíte psa bez PP podporujete množitele, kteří množí často na povahově a exteriérově nevhodných jedincích, mnohdy v otřesných podmínkách, kdy jsou feny jen fabriky na štěňata.
Průkaz původu vám zaručuje, že si kupujete opravdu to plemeno, které chcete, tedy bílého švýcara, a ne nějakého křížence švýcarovi podobnému. A že chovatel musí dodržovat určité podmínky chovu.
A ne, fakt nestačí vidět oba rodiče malého bezpapíráčka, protože vám nikdo nezaručí, že to jsou opravdu jeho rodiče.
Ke kastraci - fůra fen s PP je vykastrovaných. Pominu názor na kastraci - zásah do organismu feny a jeho vhodnost. Fena nemusí mít štěňata vůbec, stačí ji jen v době hárání uhlídat. A to není nic tak těžkého. Jde to i bez kastrace.
Jestli je vám líto peněz na pořízení parťáka a kamaráda na cca 13 let, tak si pořiďte plyšáka. Pořizovací cenou to totiž teprve začíná.
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 28.09.2024, 10:30:28
Asi se maminka bojí, že pokud ji vezme domů, tak už ji pryč nedostane. Sama píšete, že si sestra raději koupí značkové oblečení než aby řešila své bydlení… A mamince se nedivím. Někdy je potřeba dítě nechat padnout až na dno, aby se mohlo odrazit…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 28.09.2024, 08:18:20
Moc hezké. Jsou lidi fakt tak blbí? Odpovím si sama - ano jsou. Buď ti, co pochovali fenu i s papíry (buhví jaké papíry to byly, kdyby byla fena s PP a chovná, tak by byli megadebilové), nebo ti, co jim na to skočí.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 27.09.2024, 19:00:26
Když načtu QR kód do svého bankovnictví, tak se mi vyplní číslo účtu, částka, variabilní symbol. Tak si mohu zkontrolovat, zda to odpovídá údajům uvedeným u QR kódu…
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 27.09.2024, 13:51:14
Vdova pracuje, těžko za minimální mzdu, jistě mají nějaké úspory, nejeli od výplaty k výplatě, a do budoucna může potřebu peněz, bude-li nějakou mít, řešit prodejem domu a koupí levnějšího nebo bytu, nebo bydlením v nájmu. Tak jak to dělají jiní. Jak píše Sarah, asi nouzí trpět nebude - vdovský a sirotčí důchody.
Nemusím jí přispívat a ani by mě to nenapadlo, ale považuji sbírku na někoho, kdo na tom není špatně, jako zneužití dobroty lidí, kteří přispějí, i když sami nemají na rozhazování.
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 27.09.2024, 08:21:35
Já vás chápu. Léta pravidelně měsíčně přispívám jediné nadaci, kde všechny darované peníze nadace rozdělí potřebným, neukousne si nic na svou činnost, protože ta je placená sólo z prostředků zakladatele nadace. (není to Donio)
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 27.09.2024, 07:41:11
Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 25.09.2024, 10:27:55
Blbě kecáte vy. Jste nejchytřejší vždycky až “po”. Takových kecalů a odborníků se vždycky “po” vyrojí nepočítaně.
Takže znovu, protože jsem vám to už minimálně jednou doporučovala - ozvěte se vládě a nabídněte své rady, tady na diskuzi jste a budete nedoceněná, tady nemáte možnost své jedinečné schopnosti uplatnit.
Hryzci nám zlikvidovali - sežrali - komplet sbírku amerických kosatců. Úrodu brambor, mrkev, tulipány,… Objevili se u nás, ačkoliv nemáme zahradu u vody, řeka je daleko a občasně tekoucí potůček je přes cestu a několik zahrad. Řádili u nás několik let a to si pište, že jsme zkoušeli kde co, abychom je vyhubili. Pár jich ulovila kavkazanka. Jsou docela chytří. A pak, po letech, se někam odstěhovali.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.09.2024, 17:44:33
Jak by pytle s pískem pomohly v těch zatopených obcích? V Krnově? V Opavě?
Někdy je přání otcem myšlenky, ale tady ne.
Jsem ta poslední, která by obhajovala bratrstvo fialovy pracky, tim se netajím od jejich vítězství ve volbách. Tak si svetr natáhněte sama. A radši dva.