Bohužel. Mám a měla jsem jiná plemena, o CHS AUO přehled nemám.
Příspěvky uživatele
balu
Myslím, že je rozdil mít a nemít 20000 v situaci, kdy člověk obrací každou korunu.
Standard k ocasu u australského ovčáka uvádí toto:
OCAS: Rovný, přirozeně dlouhý nebo zkrácený. Je-li kupírovaný (v zemích, kde tento zvyk není zakázaný), nebo přirozeně krátký, nepřesahuje 10 cm.
Jak píše hmn, pokud platí paušál, platí pouze důchodové pojištění. Nemocenské pojištění ne a tak nemá nárok na výplatu nemocenské dávky. K placení nemocenského pojištění je třeba se přihlásit, protože to je dobrovolné. Ale nevím, jestli to jde kombinovat s paušálem.
Držím palce manželovi, ať je brzy fit. A vám, ať to zvládnete. Manžel, OSVČ, si neplatil nemocenské pojištění? Pokud ano, tak přece něco dostane, i když to bude málo - v závislosti na tom, kolik platil, a až od 15. dne nemoci.
To, jak bude pes poslouchat, jak se bude chovat, přece hodně, podstatně, záleží na vás, na tom, jak psa vychováte. Samozřejmě záleží i na vlastnostech plemena a konkrétního jedince. Nikdo tu nemá křišťálovou kouli…
Už jste si o vybraných plemenech něco přečetli? Chcete psa jen tak jako společníka, nebo s ním hodláte dělat mysliveckou kynologii?
Rozhodujete se jen podle vzhledu?
Nebudu vám brát vaše přesvědčení. A co zadek, ten si neolizují? Máte feny, tak vulvu? Ani při hárání? A pak vás ani jedna za vašich fen neolízla?
To předpokládá chov sice bez PP, ale sledování linií, předků, a vizi, kam plemeno dotáhnout. To bylo při šlechtění dnešních plemen. Ti dávní šlechtitelé si vedli záznamy, svoje plemenné knihy, nemrskali to náhodně jako je to v chovu bez PP dnes. Tak, jak při šlechtění plemen, zodpovědně, žádný z množitelů psů bez PP nepostupuje.
Ale podmínky chovu musí mít sjednocené.
No tak to se nedivím.
Já tyhle potvory nemám ráda, a jak jsem psala, nikdy bych nemohla mít potkana jako mazlíčka.
A psa, který venku olízne kdejaké hovno či jiné hnusy, který si olizuje konečník, se neštítíte?
Ano, pokud vím, tak labradoodle je F1. Ale nevylučuji, že se někdo někde nesnaží vyšlechtit labradoodle jako plemeno. Je to ale běh na velmi dlouhou trať a je u toho velký “odpad”, do chovu jde jen třeba jedno štěně z celého vrhu nebo žádné. To je obecné při šlechtění nového plemena.
To je přece něco jiného! Kříženec dvou jedinců různých plemen v generaci F1 dostane název, jako by to bylo nově vyšlechtěné plemeno. Chápu toto křížení protože generace F1 má většinou ty dobré vlastnosti z obou plemen a tak se tito kříženci používají jako dobří vodící a asistenční psi. Jinak pro křížení pochopení nemám. Generace další, F2 a dál, se většinou vůbec nepovedou, a spíše se u nich projeví a zdůrazní nežádoucí vlastnosti výchozích plemen.
Přikřížení jiného plemena pro oživení krve je mimořádně citlivá záležitost, která vyžaduje hluboké znalosti a která se musí dělat s velkou obezřetnosti. Ani nevím, jestli se něco takového v současnosti u nějakého plemena praktikuje.
Naši četli hodně. A tak mě a sestru ve čtení podporovali. Obě dodnes rády čteme. Každá jiný žánr, vůbec nemáme stejný vkus. Můj ex četl taky hodně, a taky jiný žánr než já. Děti jsme ke čtení vedli též, ale zdaleka nejsou takoví čtenáři jako my. Knihy si kupuji a tak mám rozsáhlou knihovnu. K některým knihám se ráda opakovaně vracím.
Foglar vás chytnout nemohl, když jste začala číst až ve 13 letech. Ty knihy jsou pro mladší čtenáře.
Jací jiní psi? Jiného plemene? To by bylo křížení. Nebo bezpapíráci? Ti ale jsou zase jen potomky těch prokletých a veskrze špatných papíráků.
Kde se berou zdraví bezpapíráci? Jsou to potomci těch nemocných papíráků… Není to absurdní?
S landseerem je to trochu jinak. Je to pod FCI jiné plemeno než novofundlanďan, který je ve zbarvení černá, hnědá a černobílá. U nás černobílé chovala např. CHS Eref. Landseer má trochu jinou stavbu těla než novofundlanďan, je vyšší, na vyšších nohách a lehčí.
Pro mě je to pořád absurdní - nesouhlasím s oficiálním trendem plemene, tak začnu práskat bezpapíráky? Proč? Tohle se nedá obhájit nijak.