To je přece něco jiného! Kříženec dvou jedinců různých plemen v generaci F1 dostane název, jako by to bylo nově vyšlechtěné plemeno. Chápu toto křížení protože generace F1 má většinou ty dobré vlastnosti z obou plemen a tak se tito kříženci používají jako dobří vodící a asistenční psi. Jinak pro křížení pochopení nemám. Generace další, F2 a dál, se většinou vůbec nepovedou, a spíše se u nich projeví a zdůrazní nežádoucí vlastnosti výchozích plemen.
Příspěvky uživatele
balu
Přikřížení jiného plemena pro oživení krve je mimořádně citlivá záležitost, která vyžaduje hluboké znalosti a která se musí dělat s velkou obezřetnosti. Ani nevím, jestli se něco takového v současnosti u nějakého plemena praktikuje.
Naši četli hodně. A tak mě a sestru ve čtení podporovali. Obě dodnes rády čteme. Každá jiný žánr, vůbec nemáme stejný vkus. Můj ex četl taky hodně, a taky jiný žánr než já. Děti jsme ke čtení vedli též, ale zdaleka nejsou takoví čtenáři jako my. Knihy si kupuji a tak mám rozsáhlou knihovnu. K některým knihám se ráda opakovaně vracím.
Foglar vás chytnout nemohl, když jste začala číst až ve 13 letech. Ty knihy jsou pro mladší čtenáře.
Jací jiní psi? Jiného plemene? To by bylo křížení. Nebo bezpapíráci? Ti ale jsou zase jen potomky těch prokletých a veskrze špatných papíráků.
Kde se berou zdraví bezpapíráci? Jsou to potomci těch nemocných papíráků… Není to absurdní?
S landseerem je to trochu jinak. Je to pod FCI jiné plemeno než novofundlanďan, který je ve zbarvení černá, hnědá a černobílá. U nás černobílé chovala např. CHS Eref. Landseer má trochu jinou stavbu těla než novofundlanďan, je vyšší, na vyšších nohách a lehčí.
Pro mě je to pořád absurdní - nesouhlasím s oficiálním trendem plemene, tak začnu práskat bezpapíráky? Proč? Tohle se nedá obhájit nijak.
Ještě dodám - i kdyby se narodilo čistě bílé štěně landseera v PP vrhu, průkaz původu dostane, ale bude označen jako nestandard. Je to stejné jako u bílých boxerů a obecně u štěňat zbarvených jinak, než připouští standard.
Pěkná pakáž, co?
To vám kecali - landseer čistě bílý není přípustný - standard na www.cmku.cz -
BARVA: Základní barva srsti je jasně bílá s černými plotnami rozmístěnými na trupu a zádi. Krk, hruď, břicho, přední nohy od loktů dolů, zadní nohy od kolen dolů a ocas musí být bílé. Hlava je černá. Za žádoucí znak, který by se měl upevňovat chovem se považuje bílá oblast tlamy s bílou, symetrickou, nepříliš širokou lysinou, která dělí masku na dvě půlky. Stříkání v bílém podkladu, které se dosud vyskytuje, není vadou, ale je třeba je chovem omezovat.
To je mi moc líto. Hodně sil.
To je zajímavé. Vaši rodiče jsou zhruba moje generace. Moje mamka se narodila těsně po druhé světové válce, otec těsně před ní. A moje děti 1986 a 1990.
I já jsem zažila nedělní chození do kostela, tedy to “strojení”. Načinčanou babičku, což znamenalo tmavé šaty, nažehlenou bílou zástěru na doma… dědeček oblek…
Věci, které mi z foglarovek nebyly jasné, dokázali naši vysvětlit, věděli a znali. Stejně tak jsem já vysvětlovala svým dětem. Už jsem psala, že na Rychlých šípech jsem se naučila v první třídě číst. Pomocí těch bublin a jednoduchého textu to šlo samo a čtení mě začalo bavit. Foglarovky, knihy, přišly na řadu později, o rok, dva, stejně jako mayovky.
Pořád je to množení bez PP a ty pohnutky, které uvádíte, mohou být leckdy pravda, ale jsou to vlastně hlouposti a jako důvod přivedení na svět dalších x zvířat v podstatě směšné.
Nejlepší je nereagovat. Anonymy se to tu hemží, člověk ztratí přehled, který je který aspoň podle IP adresy, a když je někomu zatěžko vystupovat zde pod nickem, tak mi nestojí za pozornost.
Jako že v deseti letech je brzy? Já si myslím a mohu pptvrdit z vlastní zkušenosti, že foglarovky jsou pro děti tak od 7 - 8 let do cca 12 - 13 let. Četla jsem je v tom věku já i sestra, i mé děti.
Taky tak. A proto bych ani nikdy potkana nemohla mít jako mazlíčka.
A jak budete vědět, že nejdete do křížence?
Sarah, že se ifaunou ještě zabýváte. Není to zbytečné? Nic nezměníte, akorát se rozčílíte.
Lidi jsou pitomí, stejně bezhlavě si pořídí nevhodné plemeno, je tak krásné….a pak je sežere. Někdy to může být větší motiv, než peníze.
Nějak nerozumím - tohle je důvod k množení bez PP?