Možná jsem divná, ale chlap, který by neuměl vzít do ruky šroubovák, kladívko, který si neporadí s drobnými opravami v domě, by mi neimponoval. A na druhou stranu považuji za samozřejmé, že já jako ženská umím uvařit, upéct, vyprat, vyžehlit, zašít, atd.
Příspěvky uživatele
balu
Bobčo, tak zadělejte nadvakrát. Bude se vám s menším množstvím těsta lépe pracovat a budete mít jistotu, že nepřekyne.
Co je špatného na malinové zavařenině?
Asi to, že obsahuje zrníčka.
My děláme malinovou i ostružinovou, a pasírujeme ovoce před vařením. Stejně jako rybíz.
Snad nejhorší věc, kterou můžete starému pejskovi udělat, je dát ho někam do útulku, k cizím lidem, prostě se ho takto zbavit a sebrat mu všechny jistoty, které dosud měl. To už je mnohem milosrdnější nechat ho v klidu ve své náruči odejít. Jestli je už čas musíte zvážit vy, případně váš veterinář. Ale ne ten, který radí dát pejska do útulku. Nevěřím, že to nějaký vět řekl, a jestli ano, už bych k němu nešla.
Myslím, že hotovost neskončí. Byla by to taky blbost.
Pořád jsou lidé, kteří nemají účet a chytrý telefon, nebo jedno z toho, a pořád takoví budou.
Tak ve mně potřebu šišlání nevyvolávají mimina lidská a tím méně zvířecí. Kolikrát když tu od některých čtu, jak písemně šišlají, tak mi to přijde strašné. Na své děti jsem nešišlala.
Vážně jste to tak pociťovala? Že jste koule na noze svých rodičů? Jestli ano, tak je mi vás líto.
Nemůžu napsat, že vás chápu, ale respektuji váš názor.
Víte jak tu často píšeme novým zájemcům o štěně, že pořizovací cena je vlastně to nejmenší v celkových nákladech na psa? Tak stejně je to s porodem. Taky je to v celém kontextu marginálie. A bát se porodu? To já úplně nechápu.
S dítětem žijete svůj život, jen bohatší.
Taky jste byla pro své rodiče koule na noze?
Nechci do nikoho hučet a přesvědčovat ho k rození dětí. Respektuji, že je někdo nechce. Jen jsem podotkla, že děti nebudou pořád ti malí otravní lidé, ale že se z nich stanou dospělí, a že to netrvá moc dlouho z hlediska délky života.
Myslíte někdy na to, jak bude to tetování podstatné části vašeho těla vypadat za třeba třicet let? Až nebude kůže pružná a tělo úplně štíhlé?
Jen malá poznámka k tomu “nesnáším děti” - z těch dětí vyrostou dospělí lidé a trvá to jen dvacet let. Pak už jste s potomky parťáci, přátelé, i když jste rodiče a děti. A to dětství strašně rychle uteče a je to jen malý časový úsek v kontextu celého života.
Některé tetování je hezké a vkusné, a autor je opravdu umělec. Někdy až člověk žasne, co dokážou tatéři jehlami vykouzlit. Mě to ale nikdy nelákalo.
Buggyro, příspěvek byl napsán v nějakém kontextu a už je to poměrně dlouho. Nebudu se vracet zpátky a hledat jej, abych vám odpověděla.
To, že mě to tu už tak netěší jako dřív, je způsobeno více faktory. Nejdřív ty podivnosti se stalkováním, pak přesun osoby, kvůli níž nechodím na Politiku, do Všeobecného pokecu, a nakonec to tykání. No, jak píšu, zatím neodcházím, uvidím, jaký bude vývoj.
Dajo, zatím neodcházím, ale už mě to tu moc netěší.
Tak se tu s tím tykáním mějte hezky. Líbilo se mi, že si vykáme, zdá se mi to takové kultivovanější, příjemnější.
Ano ano. Zažili jsme. “Tykáme si a oslovujeme se soudruhu!”
Ale já nepíšu nic o tom, že se cítím mladě. Jen, že si nepřipadám jako odcházející generace. Vždyť většina dnešních matek bude mít v mém věku doma středoškoláka či vysokoškoláka. Taková žena přece není odcházející generace…
Nepovažuji se za odcházející generaci, i když mám do důchodu jen pár let. Tak, jak jsem byla vychovaná já, tedy k úctě ke starším a k vykání, jsem vychovávala i své děti.
Nesnáším automatické tykání a nelíbí se mi ani tzv. firemní kultura založená na tom, že si tykají všichni, i s nejvyššími šéfy. Prostě, kozy jsme spolu nepásli. Až ten, kdo podle bontonu může, navrhne tykání, a ten druhý přijme, pak je to něco jiného.