Aktuálně: 3 740 inzerátů211 141 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 24.11.2023, 07:36:47 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.11.2023, 07:13:49

Ona celkově ta opatření byla taková dost nesmyslná, takže není divu, že se to tak rozšířilo. Lety mezi státy zrušeny nebyly, lítalo se vesele dál, ale jednu dobu se nesmělo ani do katastru jiné obce, pokud člověk nejel do nebo z práce. Nebo člověk jel ve vlaku a na hranici kraje si musel nasadit roušku. To byly prostě úplný nesmysly.

Sarah01
Sarah01 24.11.2023, 07:25:08 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Nerada vzpomínám, jak jsme se hádali i my - ifauňáci. Byla to divná doba…

Ale nechci opravdu zpochybňovat, že ty první verze viru dělaly škaredé průběhy. A teď ta moje současná nemoc (kroutím už asi 4. týden), tak jsem byla poslaná na RTG plic…a fakt si myslím, že změny, které mi našli, jsou asi z mého COVIDu č. 1.

Co vím, tak když se ještě pitvalo (v určité době se pitvat nestíhalo a nezvládalo), tak zemřelí měli plíce jak řešeta. A bohužel embolky to dělalo také hodně - sestřenici takto umřela mladá paní - už byla nachystaná z ARO na překlad - a prý během pár minut šílené zhoršení stavu a během dalších pár minut zemřela. I přes resuscitaci už “nenaskočila”. A těch případů bylo plno, pamatuji třeba hospitalizaci pána se synem. Syn nepřežil - bylo mu kolem 30 let. Takže ze začátku to fakt byl masakr.😢

Jani, ale hodně bylo i případů, že lidi zemřeli na úplně něco jiného, než covid. Znám bohužel taky pár takových a byli to defakto mladí lidi, kolem 40 let. A jsou to dokonce případy z Motola, děs.

Jinak já si teda myslím, že ten virus klidně z laboratoře uniknout mohl. Pokud se v laboratořích vyvíjely různé varianty pásového oparu, černých neštovic nebo antraxu, což je dnes už všeobecně známo, tak proč ne nějaké chřipky. Ale stejně tak je možné, že ten virus pochází od zvířat, jak se tvrdilo hned na začátku. 

Sarah01
Sarah01 24.11.2023, 07:07:27 xxx.xxx.11.197
balu:

Tu knihu vůbec nemám ráda…

Já ji četla v pubertě, od té doby ne. A tehdy mně to přišlo jako ohromná sranda. Teď už taky samozřejmě ne, když se člověk jako pejskař zamyslí nad tím, jak to vlastně dělali blbě. 

Sarah01
Sarah01 23.11.2023, 20:22:22 xxx.xxx.162.253

Foxteriér je krásný pes, ale nikdy jsem neměla odvahu si ho pořídit. Myslím, že zrovna drsnosrstý foxík byl Robin od Frýbové. Jmenoval se tak náš první rodinný pes, i když to bylo úplně jiné plemeno.

Sarah01
Sarah01 23.11.2023, 12:39:41 xxx.xxx.11.197

A já si myslím, že by se to velice rychle ujalo a hypotéka by byla splacená . Vždyť jak se teď rozmohly ty kukuřičný bludiště, taky to musí sypat. A děcka by za celej život takovou srandu ani nezažila.

Sarah01
Sarah01 23.11.2023, 12:12:03 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Četla jsem, že celosvětově se růst populace konečně zastavil nebo aspoň výrazně zpomalil. Teda ne vlivem COVIDu…

Každopádně vzpomínám na naše “zuřivé” diskuze ze začátku pandemie. Myslím, že dnes už nikdo nepochybuje, že vše bylo umělé… Já osobně lituji i té jedné vakcíny Janssena, ale zpět to nevezmu, no.

Na druhou stranu vím moc dobře, že se na COVID umíralo opravdu hodně škaredě. A moje aktuální nemoc - mám nález na plicích. Asi staršího data. Když jsem nad tím přemýšlela, měla jsem pneumonii, ale to je už pradávno. Takže je mi celkem jasné, že změny mi vyrobil ten první, u mě velmi těžce probíhající COVID.

A mmch. toto je pro mě naprosto skandální a nehumánní, přesto je celkem jasné, že k odpovědnosti za vysoce pravděpodobné vyrobení a vypuštění umělého viru nebude nikdy nikdo povolán a stíhán. Víc a víc se potvrzuje, že my, běžní lidé, vůbec nic nevíme. Co kdo z “vrchnosti” na nás nachystal a nachystá!👎

Jani, kovid jsem prodělala 2x a můžu říct, že po očkování to bylo daleko horší, než před ním. Takže očkování taky lituju a hodně a jsem ráda, že (zatím) po něm nemám žádné jiné komplikace.  Ve sdělovacích prostředcích se začíná opět strašit, jak narůstá počet případů, tak doufám, že nás nečeká něco podobného, jak v roce 2019 - 2020. 

Sarah01
Sarah01 23.11.2023, 11:49:53 xxx.xxx.11.197

Bylo by prosím možné přesunout příslušné příspěvky z vlákna Chemická kastrace psa do vlákna Lidské nemoci? Byla by to myslím docela zajímavá debata a ty názory by mě zajímaly.

Sarah01
Sarah01 23.11.2023, 11:39:02 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 23.11.2023, 10:23:02

Ti moji GR byli vždycky hrabavci všichni v tom smyslu, že jim to šlo jak předníma nohama vyhrabávání hlíny, tak zubama vytrhávání drnů. Což mě ale dost překvapilo, tak že feně, která hrabe nejvíc, se vůbec neobrušují drápky, spíš rostou ještě rychleji, zatímco těm starším se vždycky hrabáním obrušovaly.

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 14:39:47 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Ten obdélníček mě zajímá. Nemám - nevidím. Od prava : stáhnout, sdílet, dál nevím, ale žádný obdélníček s titulky.😰

Je to vpravo, já tam nejdřív mám znak automatického stahování a hned vedle je obdélníček Titulky. Já jsem tam měla automaticky angličtinu, takže jsem ještě musela přepnout na češtinu. Nemusíte to poslouchat celé, je to v čase 2:33-3:02.

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 13:01:20 xxx.xxx.11.197
Rapotačka:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1087033375575483&set=a.542190660059760

To je ale jen fotka a co někdo napsal, že si myslí, že řekl. Doslova prý řekl toto: „Myslím, že tohle je opravdu splněný sen, který jsme měli společně s mým manažerským týmem, když jsme začínali v roce 2019. V prvním týdnu jsme se sešli 19. ledna (2019) v Kalifornii, abychom si stanovili cíle na dalších pět let. Jedním z nich bylo snížit počet lidí na celém světě, kteří si nemohou dovolit naše léky, o 50 % do roku 2023. Myslím, že dnes se ten sen stává skutečností.“

Edit: Tak stačí si to několikrát po sobě poslechnout, mluví docela srozumitelně a opravdu říká to, co jsem přepsala nahoře.

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 12:07:59 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Tak jsem toho “kecala” našla: Albert Bourla, CEO od Pfizer v Davosu. Na YT v originále. 

Je to toto video a prý tam nic o snížení světové populace není. Chtělo by, aby to někdo doslova přeložil, já už nejsem v mluvené AJ tak zběhlá.

https://www.youtube.com/watch?v=9ccd3LMNMl8&t=170s

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 10:59:23 xxx.xxx.11.197
assil:

Otázka je, jestli dostupná špatná péče je to, co chceme všichni platit.

Možná že špatná péče je horší než žádná péče.

Myslím, že brzo budeme platit tak jako tak. 

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 10:57:51 xxx.xxx.11.197
Rapotačka:

Takže v těch, co zůstanou budou ti lepší doktoři?

Ach jo.

Vy máte někoho  ve  vládě?

Sestru nebo tak?

Nebudou, ti lepší zdrhnou do zahraničí.

Sarah01
Sarah01 22.11.2023, 08:45:42 xxx.xxx.11.197
assil:

Ale ona je to pravda, na obyvatele máme víc doktorů a nemocnic než je jinde běžný.

Problém je organizace práce doktorů a nemocnic.

Tady v dojezdové vzdálenosti zrušili nemocnice dvě. Asi žádná škoda, doktoři tady stejně nestojí za nic. Ale ta péče už není tak dostupná, jak bývala dřív, hlavně pro starší lidi bez auta. Já budu klidně jezdit i 100 km.

Sarah01
Sarah01 21.11.2023, 17:42:43 xxx.xxx.162.253
Zrzavci:

Ano Thielli, to je velkej, velkej dar od Terezky, že máme volný průchod krajinou /eh, doufám, že to byl její nápad?? /. A bohužel, bohužel si toho nevážíme dostatečně a velká množina lidí se chová jako prasata - prasata prominou, takže jako kreténi., kdy já bych vraždila,  aniž píšu dedektýfky . Mám čím dál tím větší problém s tím, jak se lidi bezohledně chovají v přírodě. Hodně velkej. Já jsem třeba ani v době kovidový, když se pak na chvíli povolilo, nejela radši na dovolenou. protože představa, že cestou na výletě potkávám koncentrované množství idiotů v metru čtverečním by mi nedovolilo si tu dovolenou užít. Stačí mi vizitky “dam” u cest. 

-edit - a jsem ráda, že jste to nevzala nějak ode mne k sobě a taky za to, že to právě díky Vám tady můžu zmínit - ten problém kopání jam, protože věřím, že si to většina lidí prostě neuvědomí.

Kdyby ty vizitky dam byly jen u cestě, ale ono se to občas objeví rovnou na cestě a pak to rvěte feně z huby, že jo.

Už je to delší dobu, co jsme zatoužili taky v rámci dne otevřených dveří navštívit vojenský prostor Libavá. A bylo to poprvé a naposled, takovou bezohlednost jsem předtím dlouho nikde neviděla. Jasně byly označené lokality, kam se kvůli případné nevybuchlé munici nesmělo, byly tam i bezpečnostní pásky. Úplně zbytečně, lidi si stejně chodili, kde a jak se jim zachtělo, střelecké terče pro ně byly jako magnet. Až jsem si říkala, že by si i zasloužili ustřelit tu pr.del.

Ale abych zůstala u těch děr…nesnáším to i u svých psů a proto to nikde nedovoluju, ani doma na zahradě. Dva se to úspěšně odnaučili, jen ta třetí potvora s tím ne a ne přestat. Holt musím být furt ve střehu, na zahradě být s nimi nebo aspoň koukat z okna a případně pořádně zařvat.

Sarah01
Sarah01 20.11.2023, 14:20:10 xxx.xxx.28.39

Je to pes od psa, některej z toho jak se říká vyroste, jinej to má na doživotí. Takového psa nesmíte spustit z očí a jakmile začne hrabat, tak nedovolit. Je to kontraproduktivní i kvůli výcviku.