Aktuálně: 3 741 inzerátů211 143 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 14:06:13 xxx.xxx.11.197

Jojo, taky se snažím milovat zimu jen kvůli psům, kteří ji zbožňujou. Včera večer před spaním jsem Dráčka nemohla dostat domů.

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 14:00:22 xxx.xxx.11.197
Zrzavci:

https://www.novinky.cz/clanek/koktejl-sveho-psa-nasla-doma-pod-obraz-lahve-si-otevrel-sam-40452287#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=bPnFHvbfvBD-202311281228&dop_id=40452287&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

😀

takhle přesně jsem kdysi našla Murphyho, který ukradl a sežral bonbošku plněnou fernetem 😀

Teda já se tady řehtám 🤣, ale samotné, kdyby se mně to stalo, tak by mně asi do smíchu nebylo.

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 13:57:16 xxx.xxx.11.197
Ivus:

Já mám loveckého psa bez PP od pana myslivce, který má jeho oba rodiče. Proč myslíte, že bez PP psi nemůžou být používaní k práci nebo proč myslíte, že nemohou mít zkoušky? 

A kde ty zkoušky se psem děláte? Po mě vždycky chtěli PP.

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 12:46:32 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Ja na to ted cumim jak vrana, ze mi to skocilo omylem k tobe … pardon. Snad me omlouva fakt, ze je poledne a ja jeste nemela jediny kafe 😀

Jinak teda abych nebyla offtopic - tak u GR (a obecne vsech retrieveru) je k uchovneni potreba rtg kycle a lokty, pricemz lokty muze mit pes klidne 4/4 a stejne do chovu projde, u kycli max, do C/C (tedy dvojky).
Pak je potreba 2x vystava, z cehoz jednou CACova klubovka a staci na obou ziskat VD.
No a nakonec OVVR - coz je zkouska vloh a prezkusuje se tam mimo jine i povaha.

Suma sumarum troska cviceni aby pes donesl aport, jedna navsteva veterinare a jeden vikend, protoze klubovky se vetsinou delaji dvoudenni … takze prace az nad hlavu 🤪

Uprimne mi z toho vychazi, ze duvodem k neuchovneni nebyva povetsinou politika klubu, ale fakt, ze ten vorech ma v hajzlu kycle, nevypada ani vzdalene jako prislusne plemeno a/nebo je bazlivy/agresivni. 

Howgh.

Ty lokty teda já osobně vnímám jako horší než kyčle, ale prý jakákoliv snaha chovatelů, aby to klub požadoval jako povinné, byla vždy odmítnuta. V podstatě je to jedno, prostě rentgeny tu jsou a vzhledem k tomu, že nikdo nebude chtít štěně od rodičů se špatnými lokty, tak se na nich ani nechová. Jinak třeba ty OVVR jsou pro některý lidi velkým strašákem, prostě podle nich je retrívr pes na gauč a na co lovecký zkoušky a ještě k tomu s mrtvou zvěří, to už je úplně tragédie. 

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 10:03:53 xxx.xxx.11.197
Arosek:

Hele nevim - prislo mi ze v kremacni peci horeli stejne paposi i bezpaposi 😀

Já to nepsala a myslím, že balu myslela psy z papíru. 😄

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 08:46:23 xxx.xxx.11.197
Aluška:

22.11.2023 se stal Mireček podruhé otcem 5ti štěňátek.  4 kluci a slečna 🙂

Obrázek

Gratuluju. ❤️🍀

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 08:42:54 xxx.xxx.11.197
kocoura219:

Trochu zodpovědnosti by těm mladým neškodilo.

Takže ještěže všichni ti starší jsou zodpovědní až na půdu 🙂 

Třeba se tazatelka ještě ozve a upřesní svoji situaci, ale na mě to taky působí, že pes není její. Na druhou stranu se ptá, zda si psa nechat, takže nějaké rozhodovací právo v tom asi mít  bude….Otázka je to těžká, za mě, pokud pes její je, tak já bych nebyla pro, dávat ho hned pryč, má za něj zodpovědnost, stejně jako za to dítě. Chtělo by to vědět o situaci více, zvážit možnosti…. Doufání, že by pes nekousl je dost ošemetné. Kdysi dávno můj děda měl psa (NO), co neměl rád děti, teda on neměl rád kde koho, ale pamatuju si, že po mě “šel”, jakmile jsem byla z dohledu dospělých a přestože mě nikdy nepokousal, příjemné to nebylo, bezpečné určitě taky ne a věřím, že některým jedincům by toto pak mohlo způsobit celoživotní strach ze psů (a to by byla škoda). 

To já ale nikde netvrdím, že starší jsou zodpovědnější. To se týkalo konkrétních případů. Možná to bude tím, že sama takovýho psa mám a dodneška nechápu, co těm lidem na psovi vadilo, je hodný, poslušný, pracovitý, děti miluje, akorát všechno sežere, to zas jo. Spíš na něj neměli čas, ale že to nevěděli dřív. Víte, kolik je psů, kteří nesnesou děti? Já jsem rozhodně nepsala, aby doufali, že pes nekousne. Ale za psa je přece vždycky zodpovědný člověk. Pes nemá nikdy zůstat s dítětem o samotě, nikdy, i kdyby byl sebehodnější.

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 08:11:18 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Spíš obecně🙂, nicméně, ať je to jak chce, můj dojem z toho dotazu je, že má na psa averzi. Navíc se stejně neozývá, takže…

Takže to byl jako skoro vždy jen výkřik do tmy.

Sarah01
Sarah01 28.11.2023, 08:01:09 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Upřímně řečeno, vy snad máte z toho dotazu pocit, že toho psa má majitel-lka, rád?

Já tedy ne. Pokud je pes problémový, ať už z jakéhokoli důvodu a majitel ho nezvládá, je to opravdu potencionálně nebezpečné prostředí pro malé dítě. Samozřejmě, psa nikdo z nás neviděl, ale zpráv o vážně poraněných dětech i hůř, je alespoň podle mého až moc a za sebe bych si nedovolila na takhle položený dotaz odpovědět, že se to dá zvládnout. Ano, možná ano, ale tazatel, se vlastně vůbec neptá na radu, jak situaci napravit, ani nedává doplňující informace. To zrovna nevypadá na člověka, který chce ubrat ze svého pohodlí a přístup k psovi měnit. A pak je to děcko opravdu ohrožené.

Tak jestli to bylo na mě, já mám z dotazu pocit, že tazatelka není majitelkou psa. Protože si nedokážu představit, že by se takhle o svým psovi vyjadřovala. Ano, z toho dotazu víme houby, čí je to pes, co je to za plemeno a jak rodina tazatelky žije, jestli s tchánovci, rodiči nebo jinými lidmi v domě. V tom případě by ale taky bylo řešení odstěhovat se. A v případě, že je to její vlastní pes, tak mně teda zbavení se psa v případě, že se narodí do rodiny dítě, přijde teda velmi jednoduché a zbabělé řešení. Takových psů je v inzerátech plno…narodilo se dítě, příp. zjistili jsme, že má alergii, nemáme na něj čas atd. Hlavně, že když se tady občas mladá holka zeptá, jestli má vhodné podmínky na pořízení psa, tak jí většina lidí napíše, ať jde do toho, že kdyby měla čekat na vhodnější podmínky, tak toho psa nebude mít nikdy. Trochu zodpovědnosti by těm mladým neškodilo. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 19:22:15 xxx.xxx.225.167

Kdyby to byl opravdu jenom můj pes, snažila bych se nejdřív vyzkoušet všechno možné, aby soužití s dítětem fungovalo. Samozřejmě, že dítě má přednost. Ale…psa jsem si jednou pořídila s tím, že budeme parťáci do konce jeho života, mám za něj zodpovědnost. Kromě toho ho miluju a on mě a prostě bych ho nedokázala jen tak dát někam jinam. A věřím, že řešení to má. Pokud je to pes tchánovců, tak tady je každá rada drahá, protože vždycky bude záležet hlavně na nich. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 18:19:39 xxx.xxx.225.167

Bych si to na ucho nedala a může to bejt umělý, jak chce. 

😂

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 18:13:32 xxx.xxx.225.167
Leithian:

Pak Milo 😁

Jo, to taky, pokud je to podle russella v Zelené masce a znám to teda spíš psané jako Mailo nebo Maylo, jak jsem je znala osobně, netvrdím, že to tak má být.

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 18:08:55 xxx.xxx.225.167
Leithian:

Jako plošné to fakt nebude ale vim o pripadech zdraveho psa i feny, nepribuznych a proste spojeni nedovoleno. Neuchovneni feny a znehodnoceni pp kvuli “spatne nalade” (pricemz kvjli blbosti ktera nebranila uchovneni na slovenskou chs i kdyby se prokazala coz nebyla ani dana sance). Nedani slusne znamky na vystave protoze pes je sportovne nasvaleny ale ne vyzrany do koule tuku. A dalo by se pokracovat. Ano pp chov ma vyhody. Chovatel je znamejsi a predci a testy predku se daj dohledat lepe a snaz a dale. Ale to je to jedine plus. Za povahu chovatel neruci, za vzhled taky ne. A uz vubec ne za to jestli zvire bude moct bejt chovny. Za vrozene vady taky ne. De facto neruci skoro za nic. Ano par slusnych jo. Ale to vazne neni detiva vetsina. Takze ani timhle se argumentovat neda.

A klidne prosim znalcw aby mi vysvetlili v cem je treba lepsi papirovej trpaslici dlouhosrstej jezevcik oproti bezpapirovymu? Predci? U pp vidim mamu. Tatu na papiru a fotce. Zbytek mooozna na fotkach. Paradoxne u bez pp tech pribuznejch ja osobne potkavam vic. V beznym zivote nikoliv na vystave nebo patraci akci na netu. V cem je ten pp lepsi? Prosim logicky argument vyjma dohledani predku a rodokmenu.

Nepohybuju se v jiných plemenech a netvrdím, že to není možné. Ale u GR jsem neslyšela o případu, že by poradkyně chovu spojení zamítla z nějakých malicherných osobních pohnutek. Test povahy potřebný k uchovnění se u nás dělá v rámci bonitace. Jinak samozřejmě žádný chovatel nemůže zaručit, že zvíře bude chovné, když ho prodává po 50. týdnu věku. To je možný jen o hodně později. U tak malýho štěněte, který není hotový, to prostě není možný. Dá se to ošetřit smlouvou a slušný chovatel ji postaví tak, aby byla férová. Já třeba klidně udělám ústupek vůči kupujícímu, než abych pak musela řešit vrácení štěněte v roce nebo později.

Co se týká otce, nevidím rozdíl oproti matce, všechno jde přece dohledat podle rodokmenu. Zadám si do googlu celé papírové jméno a vyjedou mně všechny zkoušky, zdravotní výsledky a umístění na výstavách a pokud má chovatel i stránky, jakože u chovnýho psa je většinou má, tak najdu i kontakt a na psa se můžu jet podívat. Česká republika zase není tak velká. Navíc spoustu chovných psů potkávám na výstavách nebo na zkouškách, pokud ne přímo na výcviku. Nevím no, bezpapíráka potkám tak za humny na prochajdě, jinak o něm nevím vůbec nic.

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 10:42:30 xxx.xxx.225.167
Fiona.Praha:

Taky jsme měli Robina podle knihy, ale byl to pudlík nar. 1999. Mysleli jsme, jak jsme originální a po sídlišti běhalo 7 Robinů. Což jsme zjistili až později.

JJ, to je asi tak vždycky, když je nějaká knížka nebo film populární. Jednu dobu bude byli všude Benové a další dobu zase Marleyové. I když ti pořád ještě jedou.

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 10:39:23 xxx.xxx.225.167
orionka:

Protože se vás nezeptali ?  ( Pardon 🙂)

Proč by se mně měli ptát? 1 = 1 přece platí na celém světě stejně, ne?

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 10:33:46 xxx.xxx.225.167
Leithian:

A ja mam par znamych kteri maji bez pp chov a zdravotni testy u psu maji, standart splnuji jen nemaj pp. Protoze kluby jsou jedna velka politika a je nebavi se dohadovat s pitomci. Takhle maj svatej klid. A ano psi zdravi, vymazleni, v cistem, se smlouvami, rodice testovani na vse na co dane plemeno trpi. Kde je pak problem? Krom toho chybejicocho caru papiru? A znam i dost chs ktere jsou jen hezke mnozky. Viz jisty rozhodci jisteho plemene majici chov ve sklepe atd. Ale hlavne ze to na papir a maslicky z vystavy ze?

To už tady ale přece bylo zmíněný, že i mezi chovateli s PP jsou množáci. A je chyba, když se lidi dívají právě na ty mašličky z výstav, je to jejich volba. Já si jdu svojí cestou, která si myslím, že je ta správná. Jo, kluby jsou o politice, ale je na zodpovědnosti každého chovatele, jak to bude dělat. Proto já nikdy žádnej velkochovatel nebudu. 

Jinak ony ty testy samozřejmě taky nejsou všechno. Pro mě je ten rodokmen hodně důležitej třeba taky z hlediska příbuznosti. Protože co je psaný, to je daný. Ty těm známým věříš, ok, asi máš důvod, to víš jen ty. 

Sarah01
Sarah01 27.11.2023, 10:20:29 xxx.xxx.225.167
Fikovnice:

Nebudu obhajovat bPP psy, nebudu obhajovat množárny a množáky, mám na mysli ty, co to dělají s vidinou lehce získaných prachů…

ALE: Vždy jsme měli vestaje = naprosto vořechoidní směsi, NE nějaké jakoplemeno. Tam prostě nešlo prakticky určit, co se v jejich předcích všechno zamíchalo. A všichni, až na posledního Fločka, byli zdraví a dožili se vysokého věku. Jak jsem již mnohokrát psala, asi zdravotně na pořízení si psa už mít nikdy nebudu. Ale kdyby hypoteticky ano, byl by to buď PEČLIVĚ vybraný pes s PP, anebo naopak opět vestaj, kříženec všech kříženců. 

Pokud mě chcete kamenovat, prosím.😉 Ale byl tu zmíněn Vořech Plaky. Na druhou stranu docela nedávno tu byl případ tuším nicku Slav s NO s těžkou dysplázkou. A těch zdravotních trablů PP psů se tu v dotazech vyskytlo víc. 

Znovu zdůrazňuji, že jsem proti množení tzv. čistokrevných “plemen” bez PP psů.

Jani, ale tady je velký rozdíl v tom,  jestli to byli vesničtí kříženci, kteří se množili tak nějak sami od sebe nebo jestli to byli psi vydávaní za příslušníky určitého plemene bez PP.  U té první možnosti je větší pravděpodobnost, že přežívali jen ti nejzdravější a nejsilnější, a proto ta dlouhověkost. U jakože čistokrevných psů bez PP toto neplatí, tam si každej splácá doma dohromady, co ho napadne, na zdraví nehledě. Aspoň já jsem se teda ještě nesetkala s nikým, kdo by u bez PP psů dělal rentgeny kyčlí a loktů, rentgeny na OCD, příp. u jiného plemene i jiné, nebo genetické testy, které cenově vycházejí cca na 4 tisíce. To podle mě není moc, ale tihleti lidi vždycky tvrdí, že pes je napohled zdravej, tak na co. Ta dysplazie se samozřejmě v PP chovu objevit může, PP není zárukou 100%ního zdraví, ale dá se tomu těmi testy aspoň částečně předcházet. 

Já tady souhlasím s Aroskem. Měla jsem fenu GR bez PP, celoživotně na lécích, měla nemocné srdce, umřela ve věku 13,5. Ostatní jakože labradorky všechny problémy s kyčlema už od cca 6 let. Jedna teda umřela v 5 letech na osteosarkom, to už je něco jiného, na to umírají i papíroví psi, rakovina si nevybírá.

Sarah01
Sarah01 26.11.2023, 16:46:45 xxx.xxx.162.253

Proč Hamás propustil 24 Izraelců a Izrael 39 Palestinců? Proč je v dohodě, že Hamás propustí celkem 50 rukojmích a Izrael 150 palestinkých vězňů? Proč ten nepoměr?

Sarah01
Sarah01 25.11.2023, 13:57:53 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 25.11.2023, 13:02:44

Jediné, co mi vadí, je, že se pak občas v příspěvcích ztrácím, obzvl., pokud anonym odpovídá anonymovi. 😄 Ale nemůžeme tvrdit, že my zde do určité míry anonymní nejsme. 😉

A to je právě to, že potom nevidím smysl v tom zapojovat se do takové debaty, protože takový anonym může vlastně odpovídat i sám sobě. Stačilo by, kdyby jeden měl nick Někdo a ten druhý Nikdo. Takhle vlastně ani člověk nevidí nějakou souvislost v odpovědích od různých anonymů. A Neverenda už nekomentuju, protože ten měl na všechno odpověď, i když jakkoliv hloupou, a nemělo vůbec smysl s ním debatovat.

Sarah01
Sarah01 24.11.2023, 18:20:05 xxx.xxx.162.253
zbynek:

Dobrý den, některé příspěvky byly na žádost přeneseny do diskuze Lidské nemoci, můžete pokračovat v diskuzi tam.

Děkujeme. 👍