Podhodnocený mzdy jsou u nás všude, takže že jsou i u doktorů je normální.
A co se týká těch přesčasů, tak prostě jako všude jinde kontroly a pokuty a přestalo by to.
To že jim to stát toleruje, ale jinde ne, s platama nijak nesouvisí.
A ono stejně většina těch přesčasů jsou že spí a dvakrát za noc dojdou k nějakému pacošovi.
Podle mě to je jen zpovykaná honorace, který ještě nedošlo, že tyhle časy jejich nadřazenosti už skončily.
Myslím, že částečně je to pravda, někteří doktoři tady v nemocnici to je arogance sama a operovat bych si tady nenechala ani kuří oko. Hodně se to ukázalo za kovidu. Na druhou stranu jsou ale doktoři, kteří svoje povolání berou jako poslání pořád. Na jaře mě třeba hodně příjemně překvapila lékařka v nemocnici ve Třinci, která jako jediná z doktorů, kteří mně poslední dva roky ošetřovali, brala všechny potíže komplexně s tím, že všechno souvisí se vším a jala se léčit i příčinu, nejen následky. Což jsem si myslela, že v dnešní době by už by mělo být jaksi normální a běžné. Bohužel není tomu tak, hlavně tady na Bruntálsku, kdy má člověk pocit, že kam přijde, tam obtěžuje. Je to holt o lidech, jako všude, a sem na sever do polozapomenutého kouta se nikomu moc nechce.
Tak ty máš určitě větší přehled, já jen co zahlídnu v nabídce na FB. Ale jak říkám, o těch, co chovají jen na kvantitu, si nedělám iluze, ti si odchov zpátky nikdy nevezmou.
Ano, všechny války jsou strašné. A bohužel probíhat nadále budou. A vzhledem k holokaustu mi nedá nezmínit, že právě teď se objevuje čím dál více popíračů s tím, že Židé si za to mohli sami, případně že Němci nic a že za utrpení Židů můžou vlády a občané jednotlivých zemí. Vadí jim kolektivní vina vztahovaná na Němce, převážně na ty sudetské, ale sami ji uplatňují vůči jiným.
To jsem ani neměla číst! Barbaři a dobytek to jsou!!!😠
A jako vždy oficiálně to popírají. Ale ta videa, navíc jejich vlastní, vypovídají dost jasně o tom, jaké jsou to svině středověké. Myslím si, že lžou ve všem.
Ali a ostatní dámy, mně přijde, že ten dotaz, jak získat PP pro bPP psa, psalo dítě. Všimněte si, že je i blbě napsán název plemena - borde kolie.😉
Jani, těžko říct, v dnešní době jsou i někteří dospělí hloupí a myslí si, že PP je jim nanic a případně když ho budou potřebovat, tak si ho nějak seženou.
Hele já měla z jedné chovky doma psy ze skoro každého jejich písmena abecedy. 😀
Paradoxem je, že ta chovka sídlí vzdušnou čarou asi 500 metrů ode mě. 🤭
Tak to čumím teda. I když teda u některých CHS, co taky množí psy jak Baťa cvičky, bych se asi nedivila, ti ani nemají přehled o tom, kam jejich štěňata šla, natož aby je zajímal jejich osud. Furt si ale myslím, že jich není moc. Ale pravda do jiných plemen moc nevidím, já se pohybuju jen kolem retrívrů.
Teda já nevím, jak vám všem, ale mně dobře je. Pořád. Skvěle. Práci mám, střechu nad hlavou, co jíst, čím se bavit, nikdo mě netrápí, přístup k internetu, já se mám jak prase v žitě!
To je dobře. 🌹
Vždycky může být hůř, takže neříkám, že se nemám dobře, ale výhledově nevím, radši mlčím.
Jé, víte o tom, jak teď proběhlo po fejsbůku (nevím, jestli i jinde), že se budou týden bojkotovat supermarkety, že tam lidi nemají chodit? 27.11.-3.12. Jsem přišla v sobotu do Penáče, nebylo kde zaparkovat, jely tři pokladny až se z pokladních kouřilo, v krámě nebylo k hnutí a na vozík jsem musela čekat. Tak to se zase jednou povedlo 👌
O tom vůbec nevím. A popravdě pochybuju, že by to mělo úspěch, když dnes v podstatě skoro není kde nakoupit, když supermarkety všechny jiný obchody kdysi zlikvidovaly.
A tak aspoň si užijme krásné a pohodové Vánoce. Však my tušíme, jak to tady dopadne. Dobře už bylo. A já přísahám, že už nikdy nebudu u novoročního přípitku pronášet přání, aby ten nový rok byl lepší, než ten předchozí.
Splnila jsem si morální povinnost vyfotit psa v zimě, takže hlásím, že zima už může klidně zase skončit 😄 Díky sněhu venčíme i za tmy v lese, to je jediná výhoda.
Prý má být příští týden obleva, příští středu u nás +7, to zase všechno roztaje. Mně se to teda moc nelíbí. 🤔
Za tmy se mi prostě do lesa nechce, nemám dobrý pocit z toho, že nevidím do dálky. Psa si sice můžu dát na stopovačku, ale představa, že se v té tmě vynoří nějaké individuum, kterých v tom lese někde v skrytu pár je…. Kdežto při sněhu vidím do krajiny i za tmy a dokonce si troufnu psa pustit na volno.
Tak nějak. Na mě jendou vybafnul za tmy soused za smrčkem a od tý doby vidím z dálky místo každýho podivnýho stromu chlapa. 😄
Někdy se dají pořídit za nižší částku psi (štěňata) s PP s nesestouplými varlaty, nebo jiní nestandardi…
V útulcích ne, ale dost často se objevují v nabídce skupin k tomu určených na FB, případně se vracejí do rodných CHS a ty je takto taky inzerují, do útulku je nikdo nedá. Teda většinou ne.
Ale když to tak vezmete, v kontextu to vypadá dobře…nejdřív příspěvek, jak jsou psi bez PP super truper a po 9 letech dotaz, jak může bezpapírák získat PP. Mě to rozsekalo, od srdce jsem se zasmála.
Jinak ten příspěvek zadavatelky nemá cenu komentovat, je to snůška nesmyslů jeden vedle druhýho.
Rozhodně bych začala pouštět i na volno. Štěně by mělo mít instinkt následování (píšu mělo, občas to neplatí), takže by se vám nemělo moc vzdalovat. Můžete už začít zkoušet i přivolání, pes sice může začít v pubertě blbnout, ale jak se říká, co se v mládí naučíš…. A ještě dotaz, o jaké jde plemeno?
Už se to psalo kdesi jinde, asi na iFauně, už nevím. Ale nechápu, proč všichni těma rajčatama napříč internetem straší. Rajče je pro psa úplně normálně stravitelné, nebezpečné je pro ně zelené rajče, ale to by snad nejedl ani člověk. Aspoň teda já ne. Já běžně všem svým psům přidávám rajčata k barfu, můžou se po nich utlouct a ještě nikdy jim z toho nic nebylo.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka z 02.12.2023, 15:11:48
Ježíšmarjá, jen to ne. Už jsem to četla někde dřív a je to totální blbost, to nemá šanci se ujmout. A tak nějak mám pocit, že to má vypadat tak, že někdo na něčem hodně pracuje, aby nevypadal jako blbec, ale přitom bude vypadat jako blbec největší.
tak dnes v hromadách sněhu,po dlouhé době celá 4-narozeninové foto-Žeryk+Max-12,let-1,prosince,Dadi-Dora ze Židenických zahrad-5,prosince 8letvšem 3 oslavencům přeji to co mají nejradši-Dafině krátké vycházky ze cvičením,s hromadou pamlsků,zakončené ve zverimexu🙂Žerykovi-vycházky,výlety,a hromady míčků a hraní a kartáčování štětinovým kartáčem-drátěný a kovový nééé🙂Maxíkovi-pomalé vycházky s hodněěě čmuchání,hoodně lumpíků na hlídání-je z celé 4 nej hlídač,a hodně válení v pelíšk-je děsnej lenoch a pohodář-on fakt nevymyslel pohyb🙂no a 14 a půl letá Betty-čím dál hlušší,ale na vycházce valí první-liška naše rezavá🙂
Teda ti jsou boží, krásné narozeniny všem přeju 🥰🌹
Moje anabáze s myší….jednu jsem dnes asi zabila lopatou u garáže, když jsem odhazovala sníh, byla jsem už notně v ráži. Tak měla bohužel smůlu. A další jsem přistihla, jak mi šplhá po schodech do patra, byla bohužel rychlejší než já. Asi to bude ta, co přebývala v garáži. Ta obýváková se buď dobře schovala, nebo je už sežraná, nikde nejsou myšince. Nastražená lepící past je už třetí den prázdná, tak uvidíme. Další pastičky jsou v Balikovně a kdy je vyzvednu, je ve hvězdách. 😊