Ale to jsou krásné háčkované potvůrky. 🥰 U nás by to nevydrželo.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Já jsem už 2x nakoupila hračky, ale nevydržela jsem to a hned jsem jim to dala. 🙄 Takže budu muset jít nakupovat ještě nejlíp až 23. 12. nebo to zase nevydržím. 🙂 Kupuju většinou takové ty pletené z hodně pevného lana, to nejvíc vydrží.
Bodlinka:to už určitě všechno roztálo
to bylo jenom včera takový vopruz, protože co jiného dělat v pátek odpoledne než stát v hodinových kolonách.
Přesně tak. Mám info, že dnes všude v pohodě, v Brně je výstava Vánočka a nikdo neměl problém dojet z kteréhokoliv směru.
Vahine:Tak jsem koukala na Donio, že na vipeta z odkazu už se potřebná částka skoro vybrala, přeju mu, aby se uzdravil.🍀 Ale povzdechnu si tady…Těch příběhů z probíhajících sbírek je tam strašně moc a ačkoli jsou pro mne zvířata jasně členy rodiny, tak je mi stejně docela smutno z toho, že na zvířata, zdá se, přispějí lidé peníze v Doniu častěji a rychle se potřebné peníze vyberou, než-li na děti i dospělé lidi. Viz Ivona samoživitelka od nás. Sbírka na ni a teď už spíše na její děti, za 6 dnů končí a vybralo se ani ne půl mega. Je to lepší než nic, to jasně, ale bojím se, jak to s dětmi později dopadne 😪 …
Ano, vnímám to stejně. Pořádají se sbírky na nemocné děti, protože pojišťovna toho spoustu neproplácí a pokud se nenajde nějaký bohatý sponzor, tak se to často ani nevybere. 😟
lesnizinka:Ne, že by se mě to ještě nějak týkalo, ale já se nebojím bolesti, to nějak vůbec. Jsem na sebe tvrdá, vydržím hodně a nemám se zvládáním bolesti problém. Mám asi hodně posunutý práh bolesti, ale to my asi celá rodina. Když mi trhal zuby, ani jsem nepoznala, že hotovo, nebolelo mě to ani následně, vůbec jsem si nemusela vzít tabletu, i když mě všichni strašili a měla jsem ji přichystanou. Nic si od bolestí čehokoliv neberu, takže když už jsem si někdy kvůli něčemu vzít musela, tak mi zabrala okamžitě a nafurt😉 Mám problémy se střevy, koliky minimálně jednou do týdne takové, že drápu na WC zdi, takže jsem nějak zvyklá a asi si ani nedovedu představit, že by porod mohl být ještě horší🙄
Já bych se bála jen a pouze bezmoci z toho, že je to něco, co nemám pod kontrolou a víceméně nemůžu ovlivnit. A to, že bych byla v nemocnici, to by byla pro mě teprve nálož. Nesnesu absolutně nic invazivního, injekce, z kanyly omdlévám jen, když ji vidím u někoho jiného(teda snažím se to nevidět) se mi chce zvracet a musím jít pryč. Nikdy jsem v nemocnici hospitalizovaná nebyla, jen jednou mi na pohotovosti šili prsty a to jsem předvedla slušný hysterák👎 A doufám, že se tam nikdy nedostanu, protože bych asi umřela jen z toho🙄
A ty bolesti břicha už vám přestaly nebo jsou aktuální? Nevím, kde jste to psala o té kolonoskopii, že jste tam nakonec nešla. Já bych to na vašem místě nepodceňovala. Ta kolono není nic hrozného, je to rozhodně míň nepřijemné než gastroskopie.
Daja:No nemám slov ohledně sněhu😟. Včera tady vypadalo, že jako už se zadaří a my budeme brouzdat v metrových závějích. Nakonec prd, nic se nekoná a to bydlím v Jeseníkách. Moc milují sníh a kde nic tu nic, zato nám kvetou kytičky na zahradě. Mě už fak picne☹️. Já chci sníh❄️.
Po včerejší kalamitě v Bruntálu, kdy napadlo asi 10 cm sněhu, ho radši už nechci. Absolutně neuklizene silnice přímo ve městě, busy zpožděné i o 50 minut a mně zrovna chcípla baterka v klíčku od auta. Asi zákon schválnosti. Přijela jsem domů v 7 večer a odklízet sníh kolem domu budu až dnes. Zatím se mně ale nechce ani vylézat z postele.
Varaxi:Teď už skoro je. V ČŘ se rodí tak málo dětí, že porodnice se můžou přetrhnout, aby poskytly lepší podmínky a vyšly rodičkám všemožně vstříc.
Ty 3 porodnice, kde jsem já rodila svoje děti, už jsou dávno zrušené, dětí je fakt málo.
Skeeve:Protože to by váš názor o špičkové lékařské péči poněkud doplnilo o ošklivá fakta? Třeba jsou u vás nadšení, vzdělaní a ochotní lékaři i personál, ale není to standardem všude
Nic o špičkové lékařské péči jsem nepsala, přečtěte si to ještě jednou. Psala jsem o porodnicích, že je tam o rodičky i děti výborně postaráno. Nevím, co myslíte tím “u vás”, já jsem pokaždé rodila v jiné porodnici. Kdybyste četl vše, co jsem tady o všeobecné lékařské péči v našem státě napsala, tak byste věděl, že si rozhodně nemyslím, že je všude špičková, hlavně na úrovni praktických lékařů a v některých regionech. Jinak bych asi nebyla 3 roky vdova, že.
Nenapsala jsem, že je u nás novorozenecká úmrtnost nejnižší na světě, ale že patří k nejnižším na světě. 😉
Nevím, jestli je pravda to, že u nás není in porodit postižené dítě, zatímco na západě to in je. Ale určitě je ta statistika ovlivněná i tím, že dětí se rodí čím dál míň. U nás v rodině je docela dost císařů, takže my bychom rodit doma nemohly.
Co se týká tatínka u porodu, tak já jsem ho tam nikdy neměla, u prvních dvou porodů to nešlo a u toho posledního to zase nešlo z důvodu chřipkové epidemie. Manžel tam tedy moc být chtěl, mně to bylo tak nějak jedno, ale pravda je, že po porodu bych klidně někoho z rodiny v porodnici ráda měla. Můj syn u porodu byl a partner mojí dcery taky.
Skeeve:Mluvila jste někdy soukromě s někým z nemocnice? Očividně asi ne.
Proč bych měla s někým mluvit? V porodnici jsem rodila 3x a vždy bylo o mě i o dítě výborně postaráno. Rodit doma bych se neodvážila.
No, ono většinou je v porodnicích o ty rodičky výborně postaráno, novorozenecká úmrtnost u nás patří k nejnižším na světě, tak čeho se bát?
lesnizinka:Aha, díky👍 BB právě používám denně a taky na sebe denně(jen ne ve vyloženě zatažené dny, jako je ten dnešní s vánicí😉) patlám 50 faktor. Tohle je určo dobré řešení, minimálně na zimu. Jen já musím nějak trefit odstín😏můj ksicht je mimo všechny paletky, většinou si musím dva smíchávat🙄
Teď na zimu mám odstín 23, na léto 27. Ty odstíny v reálu úplně neodpovídají tomu, co je na stránkách, ta 25 mně na obrázku přijde právě moc do oranžova, tak jsem ji nebrala, ale možná ji ještě zkusím na jaře objednat.
lesnizinka:Ráda bych napsala, ale už si to nepamatuju, to jsem používala tak před těma 15 rokama. Jen si pamatuju, že to bylo od Misha a se slimejšem. Tehdy se tu o tom ani ještě nemluvilo. Pak to přestala firma dovážet, ale já už jsem to ani nepotřebovala. Teď si objednávám různé už, ale holky, co momentálně řeší vyloženě skvrny, vám určo přesný typ dají👍
Missha se mně hodně líbí tento BB krém, dřív jsem kupovala od Nars a ten byl hrozně drahý, tento je fakt pecka https://www.notino.cz/missha/m-perfect-cover-bb-krem-s-velmi-vysokou-uv-ochranou-male-baleni/p-425446/
assil:Co konkrétně je na ty skvrny? To bych mohla taky vyzkoušet.
Já používám sérum s vit. C nebo s arbutinem a musí se potom jako ochrana používat krém s SPF50 a to i v zimě, aby se ty skvrny nedělaly.
lesnizinka:No nevím. Moje spolužačky, všechny do jedné, cca 20, se vdávaly a rodily kolem těch 20. let. A nejmíň polovina se následně rozvedla. Takže pak řešily, jak rozumně uživit sebe s dětma, lítání s vyplazeným jazykem kolem malých děcek…do těch 35 byly vyflusnuté ženské, o nějakém užívání si života, svého života, nemohla být řeč. Dávno mají nové chlapy, některé i další děti samozřejmě a pořád nevidím, kdy spokojeně žily ty své životy. Sousedka mi řekne: když už bych konečně mohla mít klid, musím lítat kolem vnoučat(je stejně stará, jako já) Mám je ráda, samozřejmě, ale už toho mám občas plné zuby, jen lítám do práce a z práce a když bych mohla mít volno, mám tu děcka. Popravdě ti závidím, jak jsi si to zařídila ty.
Tak ale na ty děti museli být vždycky dva, ne? Asi je chtěli, jinak by je neměli. Já vás chápu, že jste děti nechtěla a tedy je nemáte, ale připadá mně, že to pořád vnímáte jako strašnou tragédii ty děti mít. Nějak se mně nechce věřit tomu, že i ve vašem okolí jsou jenom lidi, kteří litují, že ty děti měli a jsou z nich nešťastní. Já jsem za svoje děti fakt moc ráda, po smrti manžela jsme si všichni prošli různými těžkostmi a jsem ráda, že jsme to ustáli a jako rodina se v rámci možností scházíme a pomáháme si. A ačkoliv jsem si myslela, že vnoučata nebudou, dětem už bylo kolem 35 let, tak teď se těším ze dvou vnuček. A to jsem rozhodně nebyla ta matka, která by neustále reptala, kdy vnoučata budou a jestli vůbec, to fakt ne, je to jejich život a jejich rozhodnutí a pokud by byli šťastní bez dětí, tak v pořádku.
assil:Já na vlasy používám bahýnkový šampon od Urtekram a kondicionér od Natura Siberaca.
Po mnoha testováních mi toto vyhovuje nejvíc.
Ta korejská kosmetika má co za benefity?
Natura Siberica taky používám, šampon i kondicioner, vyhovuje mně, že je to velké 400 ml balení a nemusím pořád něco kupovat. Urtekram jsem taky měla, ale tam mně vadí, že ty šampony jsou moc tekuté a je to rychle pryč.
Co se týká té korejské kosmetiky, tak se mně zdá šetrnější, mám hodně citlivou pleť a když jsem dřív používala kosmetiku třeba i z lékárny, tak jsem vždycky měla pleť zarudlou a různé pupínky a akné a taky se mně hodně dělaly hlavně na čele pigmentové skvrny. To teď nemám. A cena je si myslím taky celkem příznivá na to, jaké účinky to má.
balu:Já na vlasy jedině Plantur 39, fialový nebo zelený.
Myslíte asi šampon, jasně, každému vyhovuje něco jiného, ještěže je toho na trhu tolik. 👍
Bobca:můžete prosím popsat účinek těch “tekutých vlasů”…to je šampon?..slyším to poprvé…dík.
To je bezoplachová péče. Je to výborné, když vám extrémně padají vlasy, jednu dobu mně to hodně pomohlo https://www.notino.cz/bione-cosmetics/keratin-panthenol-bezoplachova-regeneracni-pece-na-vlasy/
Občas to použiju i na psy, když potřebuju, aby jim někde rychleji dorostla srst.
balu:Znáte kosmetiku české výroby “bione”? Používám ji. Nejraději řadu s medem.
Na pleť mně nevyhovuje, ale vlasovou používám, hlavně Tekuté vlasy.
bambule:Řekla bych, že nabídka u nás odráží recenze a reklamy na netu. Prostě co je hype tak tu koupíte, ale jsou značky o kterých se moc nemluví a jsou super jen jejich nabídka v eshopech je omezená a neucelená.
Teď jsem koukala, že na jiných e-shopech se dá sehnat něco víc než na Notinu, tak příště zkusím třeba tento krém https://www.korejskakrasa.eu/mary-may-idebenone-blackberry-intense-cream-intenzivne-hydratacni-krem-s-komplexem-z-ostruzin-70g/