Aktuálně: 3 727 inzerátů210 980 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 28.09.2024, 17:59:03 xxx.xxx.162.253
Adi:

Dobrý den, my nabizime štěňátka černého jezevčíka s pálením, ale standardního. K odběru 20.11. Matka s PP, otec čistokrevný bez PP. Tel.775124316 pokud budete chtít vědět víc. Jsou to první a jediná štěňata naší čtyřleté fenky. Cena 10000,- , budou očkovaná, odčervená a očipovaná

Obrázek Obrázek

A proč nemá otec PP?

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 20:37:45 xxx.xxx.162.253
kometa:

Já nahlásila i inzerát na mopse, kde paní klidně napsala - naše fenka si KAŽDÝ rok pořídí štěňata a my jim pak musíme hledat nové majitele. Tak nějak nevím, o zabřeznutí snad ta fena nerozhoduje, ne? Jak to vidí zdejší chovatelé?

A zlatého retrívra, kde nemají štěňata PP, protože fena nepřežila císařský řez a je pochována i s papíry. Jsem jenom ze zvědavosti zareagovala (inspirována Sarah01) a takto mi to bylo vysvětleno. 

Neboli dementuji sama sebe a občas přece jenom nahlásím.

Kravina, buď se jim zaběhla a nebo to bylo cílené krytí, a to ji přece nechali připustit sami. V tom prvním případě ji mohli nechat dávno vykastrovat, když ji neuhlídají.

S tou fenou GR je to taky nesmysl. I kdyby fena ten císař nepřežila, tak štěňata PP dostanou, vždyť po porodu se posílá hlášení vrhu na plemennou knihu. Bože, co si ti množitelé ještě nevymyslí za pohádky. 🙄

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:38:05 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Je někde seznam těch účtů?

Seznam nikde není, ale dají se najít u různých článků nebo přímo na stránkách obcí, u které si to i můžete ověřit, jak na tom ti lidi jsou. Jo, a neposílat přes QR kód, to jsem někde četla, že se na to napojují různí podvodníci a falšují je. Já tomu moc nerozumím, jak to lze udělat, ale vy budete vědět.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 17:34:21 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Otec pracoval od školy do smrti. A to ve vyšší funkci. Umřel v nedožitých 51. Chráněná tam znamená (řeknu to přibližně, je to 25let, přesně si to nepamatuju) Neměla nezabezpečené, tedy invalidní, nezletilé či ještě studující děti. Nestarala se o bezmocnou osobu. Neměla míň než 10let do svého starobního důchodu. Můžete si klidně ověřit, tak to bohužel je. A ten nárok zaniká navždy. I když jí všechny vdovy tvrdily, že až půjde do svého důchodu, dají jí i po taťkovi. Leda prd👎

Ještě dopíšu k té poznámce o bydlení. Ano, poslední rok, co zdražily energie, jí brácha vyřídil žádost o podporu bydlení, protože to by neutáhnula. Tu dostává. 

Žínko, nevím, kdy vám tatínek zemřel, ale i za min. režimu pobírala manželka zemřelého vdovský důchod po dobu jednoho roku, pokud byly děti starší a už vydělávaly. Moje tchýně na tom totiž byla podobně. Po tom roce bohužel nárok zaniká. 

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 14:38:42 xxx.xxx.162.253

Peníze jí v této těžké chvíli nepomůžou, to mi věřte. Stát se o ni i její děti postará dobře, v tomhle máme systém nastavený výborně, alespoň já jsem spokojená a jen díky tomu syn dostuduje. Pokud její manžel měl čistý příjem cca 50 tisíc, ona dostane na vdovském důchodu cca 25 a každé dítě asi o 3 tisíce méně. Myslím, že s tím se dá pohodlně žít.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 12:17:03 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, to asi bylo myšleno někomu, kdo má na Doniu uvedený účet, ne? Jako ne někomu, koho Drvodělka přímo zná.

Jani, ale poslat můžeš někomu i bez Donia a i bez toho, že ho znáš přece. Je tolik lidí, kteří přišli o dům, nezůstala ani cihla, nemají kde bydlet, mají založené transparentní účty.

Sarah01
Sarah01 27.09.2024, 12:14:33 xxx.xxx.162.253
balu:

Vdova to věděla, sbírka byla založena s jejím souhlasem. Ještě jsem četla, jak sama uvádí, že je vlastně chudinka, sice má nemovitosti ale teď, zrovna teď, potřebuje peníze. Je mi z ní i jejích kamarádek, zakladatelek sbírky, špatně. Kolik opravdu potřebných lidí se stydí nebo je ani nenapadne sbírku založit, je jim blbé žebrat a snaží se sami, uskrovní se, žijí opravdu chudobně…

Vybraly se skoro 3 miliony, které paní tak jako tak dostane, vracet se prý nic nebude. Když se člověk na ty dárce podívá, jsou to stovkové položky, ti lidi sami moc nemají. Připadá mně naprosto neetické a nemorální chtít po lidech příspěvek na životní starndard, který se mi nechce opouštět. Paní má několik možností, jak svoji situaci vyřešit, dělá to tak spousta lidí, kteří se do takové situace dostanou. Tohleto tedy skončilo naprostou ostudou a ty její děti, které vystavila na fotce, docela lituju, ale byla to její volba. Já si i myslím, že spousta starších lidí ani nevěděla, na co konkrétně přispívá. Znám v tomto třeba svoji mamku, které jakmile přijde do schránky nějaká složenka, tak si pořád myslí, že ji musí zaplatit. Už jsem jí několikrát říkala: Podívej se na odesílatele, nejsou to energie, nájem ani telefon, tak nekompromisně vyhodit do koše.

Sarah01
Sarah01 26.09.2024, 19:50:54 xxx.xxx.162.253

Já teda neznám tento konkrétní případ, tak nechci soudit. Ale sama si myslím, že děti by se měly vychovávat a podporovat jen do té doby, dokud nedospějí a neosamostatní se. Což pravda může být u každého různé, ale já to beru tak nějak ukončením studia a vstupem do prvního zaměstnání, dítě na podpoře bych neživila. Znám se svého okolí i z rodiny několik případů, kdy podpora dospělého dítěte nedopadla dobře. Navíc starší člověk už opravdu chce mít svůj klid a spíš by to mělo být naopak, že dospělé dítě by mělo pomáhat rodičům.

Sarah01
Sarah01 26.09.2024, 16:18:21 xxx.xxx.162.253

Holky, ale on už přece dávno umřel.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 18:10:31 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Jenže to je to! Koho místo nich??? Já jsem třeba teď nešla volit kvůli PN. Ale jak jsem psala, i kdybych mohla, nevěděla bych vůbec koho.

Volební účast byla okolo 30%. Už tradičně krajské a senátní mívají hodně nízkou účast.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 17:32:38 xxx.xxx.162.253
drvodelkafialova:

To byl ústřel, ale na druhou stranu možná právě i proto. Můžu se rozhodnout komu pošlu, je to prostě adresný a v dnešní době si i já se svou minimální znalostí internetu dokážu o člověku, kterému peníze pošlu ověřit informace.  Třeba člověku v tísni a podobným organizacím už nedávám nic. Tady vím komu posílám a dostanou to celé, což mi vyhovuje.

Peníze konkrétnímu člověku můžete poslat bez toho, že to půjde přes Donio.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 16:49:10 xxx.xxx.162.253
balu:

Přes Donio? I po tom, co umožnili sbírku na lidi, kteří rozhodně potřební nejsou? U mě tím kredit Donio dost ztratilo.

Taky jsem koukala, 10 míčů na hypotéku. 🤮

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 14:26:15 xxx.xxx.11.197

Jj, vím o tom, ale radši už nekomentuju, nemá to cenu.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 11:34:30 xxx.xxx.11.197
Daja:

No my se už nastěhovali od Jindřichova a cesta s Opavy dobrá okruh, pak okruh Krnov dá se bez problému přejet. Přeji jedu až do Jindřichova, ale to co vidíte po cestě je děs a hrůza. Krnov , Opava , Jeseník jsou v popředí, ale ty malé vesničky za těma města jsou bez vody, elektřiny a hlavně pomoci. Vše se jen koordinuje na větší města protože jsou v popředí a co ty vesničky za nima? Holky šílenost. 

Teď jsem byla v Albrechticích které byly na 90% zatopené a jde mi hlava kolem. Na náměstí stále bahno, nedá se jen tak umýt.

🥺Dája

Právě, ty malý vesničky, ty lidi z nich se zatím ani nikam nedostanou. Ale někde jsem četla, že by snad měly jezdit mobilní kanceláře ÚP, tak snad to není nějakej kec.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:37:36 xxx.xxx.11.197

Co se týká těch pytlů s pískem, tak ho měly rozvážet obecní a městské úřady, ale bylo ho málo, a navíc se opravdu nečekalo, že ta voda stoupne tak vysoko, výš než v roce 97. Kromě toho třeba Jeseníkem, Městem Albrechtice a Krnovem se prohnala taková vlna, že by to žádné pytle s pískem nezadržely. Opava není celá zatopená, tam jde jen o jednu čtvrť, Kateřinky, a pak bylo zavřený obchodní centrum Breda, kde jsou podzemní garáže a dostala se tam voda.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:29:59 xxx.xxx.11.197

Třeba TopTrans, PPL atd. normálně doručuje, kam se dostanou, takže lidi si můžou objednat elektrocentrálu, vařiče, nářadí atd., ale ty dopravky nestíhají, asi tak jak všichni.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:24:16 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Sarah - Alenko, nevíš, je potřeba pomoc obyčejných dobrovolníků v zatopených oblastech? Něco jsme si psaly soukromě, ale teď se ptám takto, ptž jsem se dozvěděla, že jedna členka famílie se tam rozjela pomáhat. A já četla opakovaně výzvy, ať dobrovolníci tam teď nejezdí - hrnou se tam - dle médií - davy lidí.

Do Karlovic nebo Široké Nivy se dostat dá bez problémů, projela jsem, na Krnov to kontroluje policie a pokud vidí plné auto naložené nějakou pomocí a lidi v montérkách, tak pustí.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 10:21:41 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Pani z Ukrajiny ten pracák asi neměla po kolena zatopený vodou, hádám. 

Ono by šlo, ale co tam s penězma. Co si nakoupíte ve vytopenym Lídlu? Lepší, když vám dovezou rovnou chleba a pomazánku, ne? Sbírat peníze je fajn na ty větší investice, obnovu mobiliáře, rekonstrukce, teď se hodí spíš ty materiály, jako zrovna ty elektrocentrály, Sava, kýble a podobně.

Tak u nás je pracák v okresním městě a to zatopený není, Lidl taky vytopený není (možná v Krnově jo), ani žádný jiný obchod, ale SAVO jaksi není na skladě.  V ostatních zatopených obcích žádný supermarkety nejsou, maximálně tak Hruška nebo malé potraviny.

Sarah01
Sarah01 25.09.2024, 07:38:57 xxx.xxx.11.197
Verun:

Jó,  tak to se zeptejte mojí mladší dcery a jejího přítele, co se nosí v zimě v Brně, takže  v zimě s minimem sněhu a  přijedou na Jih v PLÁTĚNÝCH KONVERSKÁCH, pokud možno i s prošlapanou patou……dospělý lidi, prej. Klasický Prestige jsem nosila jako týnažer Prestige bílé - boty-prestige.eu ,myslíte že už nevydrží než rok nebo že se nedají nosit v zimě?

My u nás v firmě používáme obuv Prestige jako pracovní do výroby a víc jak rok nevydrží. Ale zase nutno říct, že jiné levnější značky vydrží ještě méně.