Aktuálně: 3 725 inzerátů211 152 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 13:33:47 xxx.xxx.162.253

Záchvaty pažravosti 😂 to mě rozsekalo. Přesně tak, mně už pes leze po návratu z nákupu i do tašek, takže nejdřív všechno uklidit a pak se řeší vše ostatní. A nebo smečku vypustit na zahradu, to se pak i v klidu najím. 😄

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 13:26:20 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ano, jenže i Hepnarová si plánovala zbraň obstarat. Její další plán bylo řídit autobus a pustit to někde ze srázu…to by těch mrtvých bylo mnohem víc.

Každopádně o Hepnarové jsem toho četla hodně a jsem přesvědčena, že byla psychicky nemocná, ale tím myslím DOOPRAVDY nemocná. Myslím, že u ní propukla schizofrenie.

Tady o té včerejší zrůdě toho moc nevíme, nicméně hlavně ať nedostává publicitu. Exekuci na sobě vykonal sám.

Jami, mohla to být třeba obsedantně kompulzivní porucha. Jen mě to tak napadlo, že je to klidně možný.

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 13:17:58 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Hepnarová naštěstí nepoužila zbraň, dneska je zbraň snazší získat než auto.

To není pravda. Zbraň legálně drží cca 300 tis. lidí, auto má daleko víc lidí a někdo i dvě. A koupit si dnes ojetinu za cca 50 tis. může každej a ani ten řidičák mít nemusí.

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 12:26:51 xxx.xxx.162.253
balu:

Sarah, užijte si zítra narozeniny. Teď je ten masakr čerstvý, ale časem to vybledne. Horší je, když vám na narozeniny zemře někdo blízký. 

Děkuji. 🌹 Budu slavit s dětmi a s mamkou, tak se těším. I když bohužel syn s rodinou nepřijede, maličká je nachlazená a počasí zatím nevypadá nic moc. Ale zdraví a pohoda je důležitější, uvidíme se jindy. A mám další krásný dárek, na jaře se mně narodí druhé vnoučátko. 💕

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 11:48:01 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Ti státní tam ale opravdu říkají, co udělali, byli tam rychle a udělali vše správně. To ta záloha zvenku selhala. Tihle, co jsou na té tiskovce, nemohli dělat nic. Venku prostě nebyl nikdo, kdo to mohl ukončit. On se tam někdo na videu i ptal, jestli může střílet… a nikdo mu neodpověděl. Koho se ptal, nevím, ale tihle státní prostě udělali, co šlo, jsou dobří.

Ano, jsou dobří, myslím, že udělali, co v tu chvíli mohli nejlíp. Klobouk dolů, palec nahoru. 👍

Co se týká zbraní, tak všichni je na obranu nemají, někdo je sběratel, někdo dělá třeba sportovní střelbu. Já nejsem pro zákazy. Protože ty nic neřeší. Pokud bude chtít zabíjet, tak si tu zbraň opatří, jakkoliv, nelegálně. V Británii třeba zákaz je, i nožů, a stejně tam počet vražd stoupá. 

Zítra je státní smutek a já mám narozeniny. Vždycky už budu mít narozeniny spojený s touto tragédií. 😢

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 11:00:57 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

ráno sem tam poletovaly vločky - to bylo kolem šesté. Pak jsem byla ve škole - a koukala, jak vítr nabírá na síle. A v půl desáté mi Pepa před školou vysadil Yodase a já šla pěšky s psiskem domů. Přes tři parky, takže si počmuchal. Ale tedy fučák obří… a střídá se sluníčko se sněhovou vánicí…

Doma jsme dosypali krmítka - neb opět začaly pipiny konat nálety na “jídelny”

A jdu péct vánočky - protože u nás nejmilejší cukroví je poctivá vánočka… a tak tedy tři velké pro nás a tři maličké pro sousedky…

Jé, vánočky, mňam, mohla byste sem hodit i Váš recept?

Mně vánočka na svátky taky stačí. A určitě bude zelňačka, mám na ni obrovskou chuť. 😍

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 10:42:34 xxx.xxx.162.253

Tak uvidíme, co zveřejní, až se to kompletně vyšetří. No, na soc. sítích to jede a výživná je i diskuze na Seznamu. Už by zase plno lidí zakazovalo všechny zbraně. 

Sarah01
Sarah01 22.12.2023, 10:36:25 xxx.xxx.162.253

Tak u té Genomie to je jen test, neznamená to, že by tím mělo plemeno nějak víc trpět. Připadá mně to s prominutím v poslední době tak, že čím víc gen. testů pes má, tím víc Adidas. 😁 Popravdě tu nemoc vůbec neznám, nikdy jsem se s ní nesetkala. 

Já mám dvě feny a jednoho psa, z nich nejvíc trpí na hotspoty pes, protože má opravdu celoročně  hodně hustou podsadu, která se musí neustále vyčesávat a taky se musí pravidelně stříhat krk a srst kolem uší. A po koupání vždy pořádně vysušit ručníkem a zabránit tomu, aby se srt  zapařila. Takže do auta až se suchou hlavou a krkem. Letos žádný hotspot neměl. Starší fena ho měla asi 2x, ale tam to musím přičíst pečovatelskému úsilí psa, který má občas potřebu ji neustále urputně olizovat. Takže to hlídám. Letos ho neměla. Nejmladší, která má úplně jiný typ srsti po svých španělských a italských předcích, ho neměla nikdy. Nějaké puchýře, lupy, cokoliv jiného neznám, nemáme. Možná i strava, krmím barfem.

A ten článek, to si ta veterina na retrívry nějak zasedla nebo co. Já si naopak troufám tvrdit, že GR patří u nás k nejzdravějším plemenům. Ano, primitivní plemena na tom budou líp, to určitě jo. Ale podívejte se třeba na kdysi hodně oblíbeného NO. Ono na takovou dysplazii trpí všechna velká plemena, u GR mi nepřijde, že by byl nějaký enormní narůst. 

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 23:29:56 xxx.xxx.162.253
balu:

Mluno - návrat před rok 1850 - elektřina. No tak to fakt znát nemůžu.

To mně taky nic neříká.

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 23:28:38 xxx.xxx.162.253

Na tom videu je vidět, že vystřelil několikrát i přímo na ulici, nezastřelil se hned. A to video pořídil policista, ne novinář, aspoň podle informací, který jsem četla já. 

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 22:40:48 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Aha, tak to jsem netušila.😉

Tálek se na jižní Moravě říká i kousku něčeho, třeba kousek dortu nebo kousek políčka. Tchýně běžně říkávala Vem si ještě jeden tálek nebo Jdu na tálek = jdu na políčko. Většinou se tam pěstovaly brambory a buď to byl takzvaný záhumenek pronajatý od místního JZD nebo vlastní pole nebo políčko, které nenáleželo přímo k domu.

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 22:28:11 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ale toto je nejtragičtější akce v ČR!!! Ani Hepnarová se tomu nevyrovná. Já tomu nemůžu a nechci uvěřit!!!!

Mně dnes studenti přinesli cukroví, pojídali jsme během výuky a měli tak krásný a pohodový seminář….a mezitím v Praze umírali jiní studenti!😢

Hodně síly rodinám, je to strašné.

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 22:16:45 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Ta “spolupráce” naší policie mě teda dost znepokojuje. Koukněte na přepis videa a taky na tohle
https://www.extra.cz/zpravy-silene-vrazdeni-v-praze-o-utoku-jsme-vedeli-hodinu-predem-policie-byla-vlazna-tvrdi-svedkyne-5a0f7

Vyklidili jinou budovu a na ty další neposlali nic. Ani jednoho ostřelovače, jedno auto, nic. A věděli o zbrani, kterou má útočník. 
Tohle se nemuselo stát. 
Oni ani neví, jestli můžou střílet, a nemají čím. I jich je mi líto, nemohou za to, to ti výš. 
Doufám, že to video je falešné a vůbec že se dnešek nestal. 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-pet-minut-sileneho-strelce-video-ukazalo-jak-palil-z-ochozu-fakulty-na-ulici-242345

Nemají zkušenosti. Naštěstí to vypadá, že na ulici už nikomu nestihnul ublížit. I když spoustu informací se teprve dozvíme, oni prý budou v budově vyšetřovat až do rána. Já vidím jako velkou chybu to, že nezachytili ty zprávy pachatele na internetu dřív. Myslím, že by do budoucna měli zaměstnat víc ajťáků a podobných expertů. A taky si myslím, že takovýchto útoků bude bohužel přibývat. 😢

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 20:36:25 xxx.xxx.162.253
Chingis:

Krokve jsou, pokud se nepletu, ty šikmé trámy na střeše, to co v podstatě dělá tvar střechy. 

Jinak se teda přiznám, že těch slov nevím docela dost. 

rapír, antoušek, cidlina, dlab, tyl, hrma, jupka, lorna, mluno, ornát, rek, sak, váda, parazol, svat, próba, cvikr, hučka, kvelb, firhaněk, škapulíř, verpánek, klaka, ráčna 

Antoušek je ras - městský nebo obecní zřízenec, který měl povinnost odklízet uhynulá zvířata a chytat ta bezprizorná. Tyl je lehká tkanina, jupka je sukně, rek je hrdina, váda je hádka, sak je pytel, cvikr jsou brýle bez těch nožiček na uši, nasazoval se jenom na nos a byl většinou na řetízku, hučka je čapka, verpánek je ševcovská stolička, klaka je potlesk, ráčna je nářadí. Všechno většinou znám z křížovek. 🙂

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 20:29:13 xxx.xxx.162.253

Njn, to musí slečna nebo paní napsat, co má na mysli. Popravdě jako reakce na větu “Moc se mi líbí zlatý retrívr ale dočetla jsem se že trpí víc na kožní nemoci než jiny plemena.” mě to prostě nenapadlo, protože na hotspoty trpí i jiný chlupatý plemena a je to hodně individuální. Moje mladší fena třeba hotspot ještě nikdy neměla. Ale zase měla po koupání mrtvej ocas. 🙂S kožní alergií vůbec nemám zkušenost a ani ze svýho okolí nevím o nikom, že by měl psa s tímto. Jsou určitě plemena, který na kožní alergie trpí víc.

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 18:32:34 xxx.xxx.162.253

Na jaké kožní nemoci konkrétně má trpět? Vím jenom o ichtyóze, což je genetické onemocnění kůže projevující se šupinatěním a rohovatěním kůže. Není léčitelné, ale správnou stravou a kosmetikou se dají dost dobře eliminovat projevy. Tímto onemocněním ale trpí i jiná plemena, nejen golden. Moji psi jsou všichni dle genetických testů přenašeči, Dragova matka je pozitivní, ale bez klinických projevů. Po zkušenostech si myslím, že jsou daleko horší genetické nemoci a postižení, než je ICT, ale vůbec se to nesleduje, natož aby se to vyžadovalo do chovu.

Sarah01
Sarah01 21.12.2023, 18:24:58 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

dneska je opravdu hnusně. Měla jsem dovolenou (neboť zítra mám ještě dálkaře a do školy musím) a tak jsme byli v lese už dopoledne a to nelilo - jen pršelo… zato teď už stojí voda na trávníku… a pes nosí ze zahrady v každé tlapě tunu bahna. Neuklízela jsem zbytečně ?? 😉

U nás stále prší, ráno byl sněhový poprašek. Mám dovolenou už od pondělí, dnes jsem jela ke kamarádce na Šumpersko a sedlo Skřítek teda masakr, hodně mokrého sněhu na silnici, dalo se jet max 30, dost to klouzalo. Psi ale celkem čistí, jen mokří.