Fikovnice:Ale majka je taky fialová, že jo?
Asi všechno, co je fialové, je hnusné…😛
Mně nepřijde úplně fialová. Je skoro černá a jen občas se ty krovky zalesknou do fialova. Ale pravda je, že různí lidi mají různé vnímání barev.
Fikovnice:Ale majka je taky fialová, že jo?
Asi všechno, co je fialové, je hnusné…😛
Mně nepřijde úplně fialová. Je skoro černá a jen občas se ty krovky zalesknou do fialova. Ale pravda je, že různí lidi mají různé vnímání barev.
To jsou ty neustálé odkazy, už jsem to psala jinde. Některé dny tady ani nic jiného není.
To není dědeček, to je prase.
Jani, kdybys si ji časem chtěla přečíst, tak ji nekupuj, já ti ji dám.
Kdysi mně zaujala někde, asi na mimibazaru 😄, odpověď jedné přispěvatelky na dotaz “Co děláte s knihami, když je přečtete?”, že knížky posílá vždycky dál, buď přátelům, nebo do knihobudky, protože knihy mají kolovat a dávat radost zase ostatním. Tehdy jsem ještě úplně nesouhlasila a knihy hromadila tak, že knihovna v obýváku přestala stačit a další se musela zřídit v ložnici. Holt jsem tehdy lpěla víc na majetku. Dnes už vím, že lpět má člověk na něčem úplně jiným. A knihovnu v ložnici jsem už skoro zrušila, zůstalo jen pár polic na ty knihy, které ještě chci přečíst nebo se k nim ráda vracím. Časem ale i tyto police úplně zmizí.
Já data nemám, zatím si všude vystačím bez nich. A často, když jen vyběhnu ven na půl hodiny, telefon zapomínám. Ale zase na delší pěší cesty se hodí, co kdyby se něco stalo, že jo.
Jo, to je nevýhoda, že jsou ty telefony moc velký. Když je u bundy náprsní kapsa, tak se většinou vejde, do boční kapsy bohužel často ne. Na druhou stranu na malým displeji bychom viděly tuplem kulový.
Taky jezdím podle mapy.cz a trasu si doma předem nastuduju. Autoatlas sice v autě mám, ale skoro ho nepoužívám. Teď se všude budují nové kruhové objezdy a různé nové úseky silnic a ten papírový atlas většinou není aktuální. A třeba hlavně u komplikovanějších nájezdů na dálnice člověk potřebuje pořádně navést, když tam jede poprvé. V Polsku se mně třeba stalo, že jsem prostě ten nájezd na dálnici nenašla a musela jsem jet po okreskách a cesta potom trvala snad dvakrát delší dobu. A taky ve městech, kde bývá větší počet pruhů, je lepší navigace, bez ní člověk snadno sjede a pak najede spoustu kilometrů zbytečně navíc. Stalo se mně to třeba v HK.
Jinak já tedy taky měla před dotykovým telefonem tablet a myslím si, že je to takový dobrý mezičlánek, člověk se všechno naučí na větším displeji a pak už je ten dotykáč hračka.
30 let těžko.
Leithian:Zas tak sileny to neni. Platim 6 a to jedem 2 domacnosti. Dvakrat pracka 12 a 17 let. 1x lednice cca 10, 1x lednice cca 13 a jeden snad 20letej pultovej mrazak a jeste starsi mini mrazak. Dalsi spotrebice jako par tv, notebooku, nejake topne folie a kabely, svetla u ptaku v pergole atd. Takze ta spotreba mi neprijde nijak masakralni (a este ťuk ťuk ťuk vraceli)
Co je 6 měsíčně? 600?
Mně asi nejvíc sežere bojler a sporák mám teda taky na el.
orionka:ČS je Česká spořitelna ? Stará paní v sousedství má peníze ve spořitelně, chytrý telefon nevlastní, ostatně ani počítač. Když něco potřebuje, tak si tam dojde.
Ano, musí se tam chodit. Já tam chodím výjimečně na schůzky s osobním bankéřem, jinak ne. Je tam myslím lístkový vyvolávací systém, jak na poště. Někdy je to na dost dlouhý čekání.
hujer:Co když na to špatně vidí?
Jakože na tlačítkový viděla líp? 😁
Doron:Oni si právě myslí, že jsou ohleduplní a jdou na louku, aby nerušili. 🙈 Holt lufťáci.🥹
Slyšeli jste, co se dělo v Berlíně a jiných německých městech ? To my si tady můžeme ještě pískat..
Neslyšela, nečetla, ale myslím si, že to tam bude čím dál horší a policie to u nich přestane časem úplně zvládat.
Výjimečně sem hodím odkaz 😀
Daja:Dobré ránko 😉,
dnes po ránu venčení katastrofa, prší a fakt leje😤. Teplota +6°C😤.
Dája
Tady taky, hnus fialovej. Ale nebojím se, že ještě nenasněží. 😉😊
Reg-Net:Dík všem co se zapojili.
“Já dřív používala taky piškoty, ale zdálo se mně, že jsou moc sladké, tak teď kupuju stejné pamlsky od Carnilove”
No záleží jestli jste dávala lidské nebo speciální psí, ty se prodávají se sníženým obsahem cukru ale jak jsem psala našemu to úplně nešmakuje na pamlsek by měl být jinak hrrr tak zkusím něco z vašich rad.
Kupovala jsem obojí. Psích jsem vždycky koupila 7 kilo, to vydrželo hodně dlouho, ale když zrovna došly a čekala jsem, než přijde další balík, tak jsem občas koupila v obchodě ty pro lidi. A i ty psí mi přišly hodně sladké. Ale pravda je, že já vůbec nesladím, u mě doma cukr nenajdete, tak možná proto.
My jsme taky přežili v pohodě a doufám, že dnes už bude klid. Včera jsem byla s kamarádkou za jejich vsí na silvestrovské procházce a říkala mně, že každoročně tam největší bordel dělají lidi z měst v penzionech. Sníh není, lyžovat se nedá, tak dělají z nudy blbosti. A místo toho, aby si tedy rachejtle a ohňostroje dělali třeba na zahradách penzionů nebo aspoň poblíž, jdou prý na louku u lesa a bouchají tam. Toto fakt nechápu. Fakt se nemůžu zbavit pocitu, že je jim po zvířatech a přírodě kulový. Já proti ohňostrojům na náměstích a v centrech měst nic nemám, i když je nemusím a nenavštěvuju, ale respektuju, že lidi se holt musejí někde vyblbnout. Ale odsud podsud, trocha tolerance by neškodila.
megi-the-pes:Ještě jsem nenašla věc, co by nešla dělat na počítači…jo, Lidl Plus není v počítači, tak vezmu Bluestacks (to bude Bobcu hrozně zajímat), vše aktivuji a obrázek karty si pošlu do tel. a aplikaci zahodím. Nejsem žádný expert, ale vím, jak se dá naklonovat telefon, stačí stát půl metru od cizího telefonu. Nedala bych tam žádnou důležitou věc. Můj telefon je děsně chytrý, má věci, co běžný tel. asi ne, není to android, no… ale koukat do 10 15 cm displeje? Např. v tom bankovnictví neudělám vůbec nic, neumí to nic, appky tří bank naprosto k ničemu, leda tak poslat peníze, ale něco najít? I ta blbá ČSOB už chce za přihlašovací sms peníze, tak hledám nějakou, co má ještě rozum… oni tak hrozně lžou, že prý kvůli bezpečnosti, ale důchodci mají sms dál, takže pro ty jsou sms a počítač bezpečné, pro nás nebezpečné. 😀 Android je nejvíc napadnutelný systém na světě.
No a teď jde dítě psát závěrečnou práci jakousi a zjistila jsem, že neumí ovládat Word, zato na Instagramu má přes tisíc sledujících, že jo.
Tak ono má všechno svoje pro a proti a nic se nemá přehánět, že jo. Já mám třeba bankovnictví radši v PC a vadí mně, že ČS už má jen aplikaci do mobilu. Proto plánuju, že za rok, kdy mi končí fixace hypotéky, přejdu jinam. I když mám obavy, že mně možná nabídnou takovou úrokovou sazbu, která se neodmítá. 😀 Měla jsem moc ráda Equabank, to byla banka fakt přívětivá ke klientům, vstřícná. Bohužel ji sežrala Raiffka. Takže teď mám Fio a doufám, že ji majitelé neprodají. 🙏 A taky, že nepřejdou jen čistě na mobilní aplikaci.
Já mám třeba FB jenom kvůli psům, chovatelům a psím přátelům, protože jsou skoro všichni z Čech a takhle jsem s nimi permanentně ve styku, už si to bez toho ani nedovedu představit, jak bych to dělala, volat se mně pořád nechce a ani na to nemám čas. V podstatě na nic jinýho FB nepoužívám. A vzhledem k tomu, že nemám televizi, tak na PC mi jede buď YouTube nebo Skylink. Jinak ICQ už dnes snad nikdo nepoužívá, to už je zastaralý způsob komunikace. A FB mezi mladými už taky moc nefrčí, moje děti ho už používají jen kvůli mě, většinou už mají instagram. Jinak žádosti o přátelství lidí, které neznám, nepotvrzuju a mažu, jednou za čas. A mám to nastaveno i tak, že na Messenger mně nemůže napsat každý, jen přátelé, takže mě neotravuji zadní vojáci ani inženýři z Dubaje a pod. 😁
Moje mamka dostala loni k narozeninám chytrý telefon, ale bohužel ho neumí a vlastně ani nechce využívat na všechno, co umí. Podle mě je to škoda. Internet nemá a nechce. Takže třeba když si potřebuje zjistit odjezdy autobusů nebo vlaků, jezdí na informace na nádraží. To já si vůbec neumím představit. Tolik času zbytečně promrhanyho a přitom by to byla otázka pár kliknutí. I co se týká zpráv nebo volání a hlavně posílání fotek, zbytečně za všechno musí platit, pokud není někdo přímo u ní a nepošle jí to přes bluetooth. A to je mamka ročník 47, takže přibližně v tom věku, jako ta vaše. Mám pocit, že v době kovidu, jak měla zlomený ten kotník, hrozně mentálně zestárla.
megi-the-pes:To video vidělo hodně lidí, denně se o tom vypuštění lidí z budovy mluví, jak je měl na ráně.
A asi mluvit nepřestane, to jsme my, lidi. Možná nás uklidní, až uvidíme, že je poučeno. Tak jako říkali po U. Brodu v 2015. To byla jiná vláda. Tak třeba teď.
Snad.
Asi jsme se všichni probudili.
Ať je ten nový rok lepší.
Mám obavy, že lepší nebude, tak aspoň aby zůstal takový, jaký je tento.