Alenko, každý má vyšší plat. Vůbec jsi mě nenaštvala…
Jestli myslíš odejít do jiného města, tak to jediné nedávám. Mám tu přátele, však víš. Zrovna včera byla u mě kamarádka, pomáhala mi v bytě s plno věcmi, co už já nezvládám. Moji specializaci znáš. Narovinu tedy napíšu, že včera mi přišlo vyrozumění, že na jednom konkurzu (na jiné místo) jsem neuspěla. Ani mě osobně neviděli. Více specifikovat raději nechci…nicméně ty důvody jsou k 🤮! Ale byla jsem varována, že naše “dotyčná osoba” má prsty delší než je ruka Saxany.
Vlastně ve všem s Vámi souhlasím. Bohužel najít nové místo v mém věku a při mé extrémně úzké specializaci není vůbec jednoduché. Zničená z toxického prostředí už jsem, to je pravda. Kroky “něco změnit” podnikám AKTIVNĚ od léta. Kdyby se to stalo před 15 lety, byla bych ještě věkově perspektivní. Je to všechno…víte na co…?!💩
Jani, ale ty mimo kocourů přece nemáš žádné závazky. Ty bys našla práci kdekoliv jinde a daleko líp placenou. Nevěřím tomu, že to nejde řešit. Jako nechci tě naštvat, ale i já mám vyšší plat. Mám jen SŠ s maturitou a 20 let praxe.
Všechno šlo hrozně moc nahoru. Chtěla jsem si koupit krmítko ze silikonu pro štěňata, ale teď za něj chtějí 5 tisíc. Takže nic nebude a holt se bude dokrmovat flaškou, pokud jich zase někdy v budoucnu bude víc.
nebude to spíš pozitivně-negativní?z čeho budete příští měsíc žít??😇Pokud nemáte ve “stružoku”rezervy?😊🤭
Ale udělat si radost je hodně pozitivní👍já si taky dělávám drobné radosti👌
To nebylo úplně tak myšleno, jak bylo napsáno. Ale udělalo mně radost, že jsem zaplatila dluhy, nakoupila, co jsem potřebovala a samozřejmě s penězi na trvalé platby a na živobytí je počítáno. 🙂
Jenže když se myslivec splete a zastřelí někoho, koho neměl, co si na něm vezmete? A kolik už bylo takových případů. A hlavně mnozí pejskaři se v lese chovají jako hovada. Já u nás třeba vím, kdy je hon, ale ví to všichni, kdo hodlají jít někam ven, dívají se vůbec někam a zjišťují to? Myslím, že mnozí to mají někde a pak když se dostanou do leče, tak se rozčilují. Ono je všechno o lidech. U nás jsme kdysi taky měli slovní střety se staršími myslivci, kterým vadilo, že pes jde na volno u nohy. Ale buď už vymřeli, nebo jsou tak staří, že už do polí a lesů nechodí. A s těmi mladšími nemám problém. Ale snažím se chovat slušně, psy mám pod vlivem (ne alkoholu 😁)
Stále vichr a déšť. Pes je spokojen s množstvím vody v lese.
To věřím, že pes je spokojen, ti moji taky a nejlepší je to bahníčko. Už ale já nejsem tak spokojená, už mě nebaví denně umejvat packy, břicha a celej byt.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 04.01.2024, 15:22:34
Tak to jsem taky stará. Taky si nedovedu představit to ještě natáčet na mobil, taky bych k tomu potřebovala nějakýho asistenta. Zkoušela jsem jednou nahrát aport z vody a začátek a konec jsem prostě nestihla, takže video nakonec bylo k prdu.
Alčo,tak učit lovčinu na dálku,to si fakt představit nedovedu
Já taky ne, ale netuším, co všechno výcvikář nabízí. Možná jen ty všeobecný kurzy, jako je to přivolání, chůze u nohy a tak podobně. Jako chápu, že tomu taky musel věnovat nějaký čas, absolvovat semináře, zkušenosti za ty roky taky má. Co tak vím, tak ten kurz probíhá tak, že on pošle úkoly v bodech a dotyčný je pak se svým psem plní pěkně bod po bodu, zapisuje si je, natáčí videa a pak mu je posílá.
Já si teda taky spoustu věcí nedovedu představit jako online kurz. Prostě osobní přítomnost je ve spoustě věcech klíčová. Ale pak jsou věci, které online jdou a můžou být fakt přínosné. Třeba přes tu Kristýnu D. jsem psa naučila ošetřování se souhlasem, na to mi online kurz úplně stačí.
Tak vy máte pejska z útulku, tam to i chápu. A možná cena toho kurzu není až tak vysoká.
Jen pro srovnání kurz Spolehlivé přivolání, běžná cena 5550, se slevou 2990. Nevím no.
Mně ty online kurzy nevyhovují. Jedna výcvikářka, ke které jsem dřív jezdila na lovecký výcvik, na ně v době kovidu přešla úplně a teda ty ceny i po slevě jsou pro mě prostě nedostupný. To se radši domluvím s kamarádkou, vezmeme psy a dvě kačeny nebo bažanty a jdeme cvičit samy, náklady mám akorát na tu zvěř a na benzín.
Jani, na Břeclavsku, ale už je to delší dobu, možná už to takové dnes není, už tam nebydlím 35 let 😲 Ale ještě před asi 15 lety na pohřbu švagra tam určitě byly. Ježíš, to je už tak dlouho, to je hrůza.
Aha. Já teda pokuty ve smlouvě nemám. Takže při dalším vrhu je tam budu muset zapsat. Mám pocit, že normálních pejskařů bude čím dál míň a člověk vždycky nenatrefí na člověka, který už někdy psa měl nebo má a chce dalšího.
Tak mne začal nový rok pozitívne - narodil sa nám v Slaném 1.1.2024 prvý vnúčik Alexander (tam aj ako prvé bábatko roka). No aby som sa veľmi neradovala dnes mi v práci na parkovisku nabúrali zaparkované auto …
Gratuluju k vnoučkovi. 🍀
S tím autem je to smůla, ale doufám, že ten, co to naboural, to zaplatí. Hlavně že se nic nestalo tobě.
Jasně, že jsem to slyšela, i mi tak říkali, 🤣 ale nikdy jsem je na pohřbu neviděla .
Ale jako dítě jsem vídávala, že když u nás umřel někdo od koní, vodíval se v pohřebním průvodu kůň s jednou jezdeckou botou ve třmenu, otočenou špičkou dozadu . To mi přišlo moc krásné a takové tajemné a důstojné .
Znáte to ?
Já jsem plačky vidívala na pohřbech v rodné vsi pokaždé, když jsem se zúčastnila. Byly to tzv. kostelní zpěvačky a dělaly to zdarma.
Předkupní právo atd. jsou neplatné, pokud nebyly spojené se snížením kupní ceny.
Kupující může se zakoupeným majetkem (i se psem) nakládat podle svého uvážení. Je to jeho majetek, není vázaný žádnou povinností vůči původnímu majiteli, i pokud je to ve smlouvě uvedené (není to platné). Nemusí původního majitele (chovatele) informovat o svých krocích, může množit bez uchovnění, může psa prodat někomu jinému bez informování chovatele, klidně i sníst…
Četla jsem odpověď paní V. Tiché na stránkách ČMKÚ na dotaz, zda je nutné dodržet ustanovení v kupní smlouvě nebo ne, a ta uvádí, že více se setkává s právním názorem smlouvy dodržovat. A pokud ne, tak to nechat na soudu. Pravda je, že při rychlosti našich soudů by ten pes asi dávno umřel.
Mně se to vaše tvrzení i tak nezdá, když zvíře už v občanském zákoníku není definováno jako věc. V případě psa přece můžete žádat odškodnění za citovou újmu, což v případě věci nemůžete. A sníst taky ne, protože to byste ho musel nejdříve zabít a to už by bylo týrání. Pes není jatečné zvíře jako kráva nebo prase.
Já teda co vím od známých chovatelů (dva případy), tak přestože ve smlouvě měli předkupní právo, vždycky byly problémy získat psa zpátky, takže radši tomu člověku zaplatili plnou kupní cenu a psa dostali. Jeden pes z SK skončil bůhvíkde, o tom i chovatelka psala na FB veřejně. Majitelé ho dostali zdarma pro postiženého syna, byl to nestandardní pejsek, ale když ho hodlali prodat dál, tak po rodné CHS požadovali běžnou cenu psa + vynaložené náklady za dobu, co se o něj starali. Jojo, i takoví lidi mezi námi jsou.
Není na světě trest, který by omluvil a poskytl útěchu pozůstalým, za úmyslný těžký trestný čin než jedině, že do smrti nevyleze z krimu ani kdyby se choval sebelépe(vězení má být tak odstrašující, aby se tam už nikdo nechtěl vrátit-nemyslím bití , týrání, ale taky ne welnes , na místo toho je spousta navrátilců na tato místa) nebo ..taky smrt.
Teď nedávno jsem si přečetla pod článkem na seznamu, kde psali, že byl opět po polovině trestu propuštěn jakýsi vrah, že za to všechno může kulisák. Marně jsem přemýšlela, kdo to je ten kulisák, až teprve včera po zhlédnutí dokumentu o Václavu Havlovi, jsem na to přišla. A myslím si, že bohužel je to pravda. Zajímala by mě nějaká statistika, kolik vězňů je po návratu opravdu napraveno. Když tento, o kterém se psalo, neprojevil žádnou sebereflexi, nikdy se pozůstalým neomluvil, natož aby poslal finanční odškodnění, ke kterému byl i odsouzen. A teď se vrátí pravděpodobně do stejného města a ti pozůstalí ho budou potkávat. Hrozná představa.