Tak se sem s dovolením připíchnu. Hodím sem pohled ze druhé strany. Někdy před třemi měsíci jsem založila na podobný případ diskusi. Podle vašeho schématu jsem majitel C. Když jsem našla ten prapodivný inzerát, tak jsem si dohledala chovatelku a domluvila se s ní, že si psíka mohu koupit. Ale vlastně ani nevím, jak by to mělo být správně právně. Ale myslím si, že se chovatelky nemusím bát. 🙂Přijde mi to předkupní právo jako nevymožitelné. Jednak se chovatel nemusí vůbec dozvědět, že se pes z jeho odchovu prodává (v mém případě fotka inzerovaného psa byla stažená z jiné chovky) a ani nevím, zda si chovatelé projíždějí inzeráty nebo jak se vůbec dozvídají, že se prodává jejich odchov. No a ten majitel B mi navíc trvrdil, že žádnou smlouvu k němu nemá a nedostal. Taže bych ho vlastně koupila v dobré víře.
A Vám to připadá v pořádku, jako vážně?
Já můžu říct, že jsem byla defakto na obou stranách, jako chovatel A i jako druhý majitel C (kdy ale všechno probíhalo přes chovatelku, asi jako u Vás, a od majitele B mám smlouvu). Stažení fotky z jiné chovky mně teda přijde jako vrchol drzosti a ano chovatelé si hodně projíždějí inzeráty a dávají si navzájem vědět. Já jsem třeba taky tahle našla psa z jedné CHS, chovatelka mně byla vděčná a pro pejska si hned jela. Já mám odchován zatím jen jeden vrh, ale neumím si představit, že jsem se se štěnětem piplala, v noci nespala, dokrmovala ho z lahve, abych se pak nakonec ani nedozvěděla, u jakého člověka skončí a jak je s ním zacházeno. Pes není rohlík a sakra mně záleží na tom, aby se měl dobře. Jinak pokud první majitel nedostal smlouvu, jak tvrdíte, tak to potom nebyla žádná CHS, ale množka. A nebo Vám kecal, aby se psa zbavil.
Přiznejte, kdo toho psa do bahna hodil, případně poslal. Podle toho jak se tváří nešťastně, sám to nevymyslel. Chudáček pes 😇
To jsme šli v srpnu na Rabštejn u Rýmařova, byl to úvoz a v těch vyjetých kolejích takové to už mlaskajici bláto. Bohužel jsem si toho všimla pozdě, kdy prostě přivolání už jaksi nebylo možné. 😂
Já si snad pro zajímavost koupím a pak vám budu referovat 🙂
Zkuste. Známe se osobně, víc mě vyhovovaly tréninky naživo, ale taky ne všechno. Člověk si za pár let vezme od každého výcvikáře to, co mu nejvíc vyhovuje pro toho kterého psa.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.01.2024, 17:36:54
Jasně, že je to individuální. Každej pes je jinej, tak jako jsou lidi, kteří jsou zimomřiví a naopak. Mám v práci kolegyni, která v zimě chodí v šatech a s holýma nohama, jen nosí vysoké kozačky. Teď aktuálně je tady -14, jsem zvědavá, v čem přijde zítra. 😀
S tou srstí je to předsudek, není to pravda. Drago, který trvale venku nikdy nebyl, je osrstěný tak, že by to stačilo na psy dva. Feny, které určitou dobu, mimo zimní období, venku bývaly, tolik osrstěné nejsou. Nemyslím si vůbec, že pro psa je 20 stupňů moc. V létě bývají přece i třicítky ve stínu a žádný problém jim to nedělá. Co by problém dělat mohlo, tak ty přechody z tepla do zimy a naopak, ale když to zvládáme my lidi, tak pes jakožto zvíře domestikované, se taky přizpůsobí.
Vždyť je to úplně jedno. Psi jsou stejně se mnou doma, akorát je teda výhoda, že ráno s nima nemusím na procházku, ale vypustím je jenom na zahradu. Ale třeba kamarádce, která taky bydlí v domku, se psi na zahradě nevykadí, musí mimo obec. Já si naopak myslím, že v tom baráku je to někdy i horší, když pes je jen na dvorku a v životě nevytáhne paty ven. Vidím to u sousedů. I když teď u současného psa už je pokrok, má k dispozici volně celou zahradu, kdežto předchozí pes byl skoro celý život zavřený v kotci.
Vyzerá to ako celkom fajn vecička (odchovávala som len raz v živote 12 šteniat teda nie som expert), ale mne ako “hľadačovi chýb” napadlo, či tam nebude ostávať veľa nedopitého mlieka - sa mi vidia tie dudlíky vysoko nad dnom - na podobnom princípe mám z vedra urobenú napájačku pre kačky - ale ostáva tam voda - pod tými namontovaným sklápacími mištičkami. No ale v prípade napájania vodou to samozrejme neriešim
V tom originálním krmítku, co jsem měla, to nezůstávalo. Ale i kdyby, vždycky jsem to dávala vylízat feně, takže já to nevidím jako problém.