Moje nejstarší fena byla úplně stejná, vidím to, jako tenkrát před skoro 7 lety. 😊 Rozkousane boty, ruce do krve, taky to byla naše první piraňa. Učili jsme se doma všichni. Jojo, uteklo to, bych to normálně vrátila. Teď je to moje Julinka zlatá a nejhodnější, ale fakt se děsím toho, já strašně to utíká.
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 13.01.2024, 15:48:04
Je mně to líto. Nám se bohužel kdysi dávno stalo něco podobného, jeli jsme z veteriny a pod auto nám vběhnul pejsek, na tu veterinu jsme se s ním vrátili, ale bohužel už mu nešlo pomoct. Je to těžký, jako řidič nestačíte tak rychle zareagovat. Proto bych já v obci nikdy nešla bez vodítka, člověk nikdy neví, čeho se pes lekne nebo za čím vyběhne, i kdyby chodil ukázkově u nohy.
Tak jsou dny, kdy se flákám (rozuměj - bolí mě páteř a ležím). To zkrácení úvazku měla být taková pojistka, aby mě nezneužívali ad maximum. Což se stejně děje.
Ale opravdu to není tak, že bych byla v práci denně 8 a více hodin. Jsou dny a týdny, kdy tam jsem třeba 12 hodin. A pak zas výrazně méně. Myslím, že to odpovídá, ptž čas strávený prací doma (příprava prezentací apod.) se dle mě automaticky bere, že je prostě náplní pedagoga, která se ale nezapočítává do regulérního času (jinými slovy, kdo si to nezvládne připravit v práci, tak pak na to doplácí tím, že pracuje a přitom se mu to nezapočítává…jestli to píšu nějak srozumitelně).
Jani, a stojí ti to za to se takhle přepínat? Neměla bys jinde za ty peníze větší klid? Mně to i tak připadá neadekvátní. U nás bys třeba měla za tu 12ti hodinovku příplatek a hlavně bys odcházela po práci domů s čistou hlavou. Tím tedy samozřejmě nechci říct, abys šla pracovat k nám, protože to je úplně jiný obor, byl to jen příklad a myslím si, že takových by se určitě našlo víc. Já pracuju čistého času denně 7,5 hodiny a plat mám stejný nebo možná i vyšší než ty. Aspoň podle toho, co píšeš. A mám 25 dní dovolené + 2 sickdays + homeoffice každý pátek.
Jj, byl prý dlouhodobě nemocný, takové to ochabnutí hltanu ( nevím jak se řekne odborně) , co nejde k lepšímu .
My máme s hlídáním v rodině problém, dcerka má takový “ dokonalý” dům a je hodně čistotná, synek s rodinou se u nás občas rád přes léto s rodinou ubytuje ( tomu trocha chlupů nevadí 😊), ale musí se to hlásit hodně dopředu .
Jestli je pravda, co v tom článku píšou, tak to byla celkem nešťastná situace, psa mu tam nechal strýc, tento pán se ho bál a nejspíš nemá IQ dostatečné na to, aby si někde zavolal o pomoc. Ovšem mohli konat sousedi nebo obec.
Odpověď na příspěvek uživatele eena z 11.01.2024, 12:27:19
Já mobil zapomínám v poslední době pořád a v úterý mě to moc mrzelo, jak bylo krásně, tak jsme si to vynahradili včera. A to jsme nepotkali ani nohu, to jsem teda koukala.
Ano, zrovna dnes jsem to zaznamenala, píšou to snad všechna média. To není poprvé, co se něco takového stalo, jen to tedy dřív nebyly žádné známé osobnosti. A o to víc je to zarážející, že toto je klinika. Měli by jí uhradit i cenu pejska, i když samozřejmě chápu, že je pro ni nenahraditelný.
Ty otázky mám, protože bych chtěla, aby se tohle nestalo, abych mohla pochopit, co se stalo, abych mohla dál věřit, že mě ten systém ochrání a že se tohle už nikdy nestane.
Jak už psáno výš, systém není schopen Vás ochránit, nemá na to kapacitu. Proto si lidi pořizují ZP a zbraně na obranu. Protože než policie přijede, tak může být po všem. A bude se to stávat, ne že ne.
Jinak tedy až dnes jsem zaznamenala kauzu Jurečka. Vůbec nejsem v obraze.
Karlovarští policisté se zabývají případem šestnáctiletého mladíka, který měl vyhrožovat, že pokud dostane špatnou známku, tak přijde a „všechny do jednoho vystřílí“.
Myslím, že sdělovací prostředky by už konečně mohly o tom všem přestat psát a neustále to rozebírat.
Odpověď na příspěvek uživatele Jozefčík z 09.01.2024, 17:19:06
Aha, tak to vlákno jsem fakt nečetla. Tak ten Váš případ je hodně podobný tomu, který jsem před 2 lety dohledala já. Akorát já už jsem si pejska nemohla vzít, protože jednoho už právě mám doma a k tomu 2 feny, tak víc bych nezvládla. A u Aroska je to asi taky něco takového. A ano, ta ustanovení ve smlouvě jsou právně nevymahatelna, bohužel. Spoléhá se na to, že majitel štěněte bude tak slušný, že ji dodrží. A většinou je. Chovatelka od mojí feny dává do smlouvy třeba i povinnost nechat udělat rentgeny kloubů, ale taky se jí už stalo, že se na to majitel vykašlal.