Aktuálně: 3 726 inzerátů211 200 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 18:52:22 xxx.xxx.162.253
Naali:

Jo, jak je zmíněno výše, píše o tom Šusta, že jsou psi souhláskoví a psi samohláskoví. Já mám asi toho samohláskového a snažím se dávat si pozor u vymýšlení povelů. Po přečtení té knížky jsem konečně dokázala naučit "sedni" a “lehni” bez toho, aby se jí to pletlo. Místo "lehni" jsem začala používat “na zem”.

Paráda, zkusím to. 👍 Marně jsem dnes přemýšlela, co u té mojí ADHD potvory použít.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 17:46:42 xxx.xxx.162.253
4xJana:

Hele ono je otázka, na jaký policajty se řve. Jestli na policajty obecně, nebo ty na místě nebo na ty řídící orgány. Kritika padá především na ty posledně zmíněné,a tam pochybnosti jsou.

Hele ono fakt není povinnost odkejvat Rakušanovu verzi jako jedinou odpovídající.

Richter si stěžoval na ty na místě. Co řekl Rakušan, jsem nečetla, neviděla, ale předpokládám, že podle něj bylo všechno v cajku. Jenže to už je bych řekla o něčem jiným. Přece člen vlády nepřizná, že něco nezvládli.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 17:17:06 xxx.xxx.162.253
4xJana:

Richter nic nenafoukl. Chová se tak, jak je normálnímu otci v takové situaci přirozené. Chovali bychom se tak vsichni dětní a do veřejného prostoru to patří.

Tak samozřejmě, že jako rodič zraněného dítěte bych určitě taky řvala a hledala viníka. Ale asi ne policii. 

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 15:16:07 xxx.xxx.11.197
Irma19:

Jo, tohle mě taky pěkně štve. Všechny složky IZS včetně policie dělaly, co mohly. Že se zpětně našlo pár chyb? Ty se najdou ex post vždy a ve všem! Stejně tak bychom mohli hledat vinu u vedení fakulty nebo u okolí útočníka včetně rodiny a spolužáků.

Tohle prostě nikam nevede...

Vlastně vede, k dalšímu rozkladu společnosti a zviditelňování extremistů, což může snadno generovat další útočníky 😔

Já jsem toho bezprostředně po tom útoku moc nečetla, v rámci psychického zdraví. Teď na mě vyskočilo nějaké video na YouTube se Zaorálkem a Šándorem, pak ještě něco s tím poslancem Richterem, tak jsem to nechala, že to zkouknu. Neustále jen stížnosti na policii a proč to a proč ne tamto. Rozumně mluvil Šándor. Policie přece nemůže být všude a dělat všechno. Proč ve škole nemají nějaký krizový tým, proč nejsou už dávno nějaká opatření? Protože se čeká, až se něco stane a stejně to teď bude trvat nejmíň 5 let, než se něco změní. To se v té škole fakt nenašel nikdo, kdo by tu dceru od Richtera ošetřil? 

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 15:06:58 xxx.xxx.11.197
4xJana:

Ten příspěvek byl jinak můj. Docela mě to míchá, lidi vyberou takových peněz, řada lidí dává z mála, co má a ty peníze na tohle nejdou. A na co tedy v celé šíři jdou?

Ještě mě pobavily sociální sítě, kde když na tohle upozorníte, tak dostanete kouř a info, že nemusíte přispívat, když nechcete…ty lidi jsou už fakt švihlý, ono už je špatně i chtít vědět, jestli moje prachy skončí tam, kam jsem je chtěl dát 😀

A proto neposílám nikam a dávám zásadně adresně, kde si myslím, že to má smysl. Lepší je podle mě udělat potřebné sousedce nebo kamarádce nákup v potravinách, než posílat na nějakou anonymní pofiderní sbírku. Ale jak jsem poznala, spousta lidí to tak chce. Pošlou kamsi peníze a svědomí je učiněno zadost. A to jsou prosím lidi (ano, čuměla jsem jak vyoraná myš), pro které je například obrovský problém vytřídit a uklidit doma skříně s oblečením celé rodině. Mají toho totiž tolik, že už to nezvládají a potřebují na to nějakou brigádnici, ovšem nejlíp zadarmo.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 14:24:16 xxx.xxx.11.197

Hodně lidí používá anglické SIT a nebo místo k noze jen NOHA atd.  Mně třeb afena nechtěla jít do vody na povel APORT, musela jsem si vymyslet jiný povel, naštěstí to zatím nikdo neřešil, naopak třeba na zkouškách vodních prací rozhodčí vyloženě požadoval, že nechce slyšet povel aport.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 14:18:57 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 17.01.2024, 13:35:12

U nás na zimu farmář krávy z pastvin nažene do kravína a na jaře vyhání ven až cca v dubnu. Jak to dělá, netuším, za celých 20 let jsem to neviděla, nejspíš nějak hodně brzy ráno.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 14:06:34 xxx.xxx.11.197
assil:

Tak ono třeba ani Finové nerozlišují B a P, protože prostě B nemají. 😀

Nedávno jsem slyšela rozhovor s nějakou expertkou přes učení se dětí jazyku a tam říkala, že dítě si jazyk naposlouchá už v břiše a pak mimino brečí podle tónu daného jazyka a byly tam ukázky a fakt že jo. A že mozek pak už má nastavený na ten jazyk.

Tak psi možná taky.

To by znamenalo, že když si dovezete štěně ze zahraničí, že nebude rozumět? Toho jsem si zatím nevšimla, ale zkusím se zeptat kamarádky, jestli měla se štěnětem po dovozu problém.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 13:55:39 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.01.2024, 13:44:14

To víte no, tady je všechno obráceně. Ve sdělovacích prostředcích se pořád střílí do policie, co měla udělat, co neměla dělat, co udělala špatně, ale že by třeba taky něco měla dělat škola, o tom jsem ještě nečetla.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 13:47:53 xxx.xxx.11.197
Varaxi:

Nojo, taky jsem to slyšela - že psi dobře vnímají sykavky a vrčivé hlásky r a ř, ostatní hůře a b, m a p neslyší prý vůbec. 
Je-li to pravda a jak na to přišli, kdo ví. 

Jj, takzvaný všeobecný povel, jedno jadrnější slovíčko a pes na výcviku pracuje jak hodinky 😄

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 13:02:15 xxx.xxx.11.197

Já si myslím, že je to naprosto jedno, jestli psi nějaké asi spíš hlásky nevnímají. Protože je úplně jedno, jaký povel použijete, ale záleží na tom, jestli pes ví, co po něm chcete. Pokud nebudete se psem chodit na zkoušky, které předepisují určitý povel, aspoň v loveckém výcviku to tak je, tak kupříkladu k přivolání můžete třeba používat “blbečku pocem” , příp. časem zkrátit na “bečkucem”. 😉

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 10:09:48 xxx.xxx.11.197

Jako problém vidím, že v takových zařízeních člověk nemůže mít psa, takže já bych tam umřela do 14 dnů.

Sarah01
Sarah01 17.01.2024, 10:08:40 xxx.xxx.11.197

Já jsem si ničeho nevšimla, ale měli jsme tehdy jen fenky, pes by určitě změnu signalizoval. Dnes si Dragouš všimne všeho možnýho, takže plaším někdy i zbytečně.

Sarah01
Sarah01 16.01.2024, 10:31:15 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Hovawart byl taky jeden z mých snů. Zaměřila jsem se na ně na výstavách a právě u těch plavých mě překvapilo rozpětí velikostí. Někteří vlastně jako mohutnější goldeni, jiní velikosti bernardýna. Nemohlo tohle vést k pověsti o křížení?

To vůbec netuším, ale vzhledem k současnému zbarvení většiny GR bych třeba já, kdyby mě vůbec nějaké křížení napadlo, jakože se mi to jeví jako úplný nesmysl, zvažovala úplně jiný plemeno. I když vzhledově se někteří plaví hovawarti můžou těm zlatým goldenům podobat. Podle mě ale mají odlišnou stavbu těla. Na křížencích bez PP to většinou poznám už na hlavě, mají jinak posazené uši a lebka není nahoře tak široká. Rozdíl je napohled i ve velikosti hrudníku a délce a tvaru ocasu. Přikládám fotky mého psa v postoji, ten rozdíl je vidět na první pohled. A většina GR je dnes zbarvená tak, jak můj pes.

Obrázek
Sarah01
Sarah01 16.01.2024, 09:52:55 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Není to ta Julinka zlatá, která tu nedávno byla za bahnité strašidýlko? Jestli jsem to popletla, tak se Julince omlouvám 😉😇

Ano, je to ona, jasná Julča. 😄 Ještě jsou na srsti vidět zbytky bláta. To bylo sice jinde, ale kaluž si taky našla.

Sarah01
Sarah01 16.01.2024, 09:51:00 xxx.xxx.11.197
drvodelkafialova:

Prý v i chovu s pp. Ti psi byli agresivní i ve výstavním kruhu, ale jak říkám, pouze jsem to slyšela a tohle plemeno nechovám, v té době  to pro mě byla sice zajímavá, ale nijak podstatná informace. Jsou tady chovatelé zlaťáků, tak můžou uvétst na správnou míru.

No, právě proto, že jsem, tak mně to připadá jako úplný nesmysl, a v životě jsem o tom ani neslyšela. 

Sarah01
Sarah01 16.01.2024, 09:35:46 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 16.01.2024, 09:17:11

Ony budou velký rozdíly i u jednoho plemene, mám to doma, a člověk se může fakt přetrhnout.

Sarah01
Sarah01 16.01.2024, 09:33:52 xxx.xxx.11.197
impact:

Retardér strašně, ale strašně nesnáší focení. To je mor vždycky s ním. 🤧

Malá Chucky fakt křižovatka je. Na poslední fotce jsou ještě její sestry. Pěkně si to podělily. Moje vypadá jak parson, Unica vypadá jak ohař a bílá Tequilla vypadá jak chlupatej bígl (i povaha bígla tam je). 🤣 Ovšem všichni jsme zvědaví, co z nich vyroste. Zatím mají čtyři měsíce. 😀

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

No tak ti jsou teda boží a jak umí pózovat. 🤩