Já to nechápu, jak to děláte, takový krásní čistí pejsci. Já mám poslední dobou pocit, že víc času trávím očistou a sušením psa než procházkách. U nás je stále dost vody, takže i bahna, jak opadl ty velký mrazy,pes je vodouch a bahňák.
Ale to se musí pochlubit, potkali jsme srnky, hodně srnek a nic, ale zase máme tu vodu, no, tak je slepej hluchej. Pramen, potok, louže, je to jedno
U nás naštěstí po včerejší ranní oblevě večer zase připadlo a přimrzlo. Jinak mám doma taky prasátka, však jste viděla tu fotku Julči. To bych ani neměla odvahu doma koupat, bych si zacpala odpad. 😂
Nechápu, opakovaně, nezletilou svěřenou osobu !!! Je jasná horní sazba !
Se mně včera normálně udělalo špatně. Ta holka trpěla víc jak dva roky a divím se, že je schopná o tom vůbec mluvit. Ten chlap je normální prase a teď mu má být na milost a nemilost vystavena její mladší sestra. Doufám, že se to prošetří a rozsudek se změní.
Mám psa i feny a můžu teda říct, že se psem se mně líp komunikuje a pes by za mě i snad dejchal, jak se mně vždycky snaží za všech okolností zavděčit. Venku, pokud se teda někde silně nezačuchá, to je potom slepej a hluchej, tak se vždycky ohlíží, jestli už jako jdu a jestli může jít dál, na rozcestí si vybere, kam by chtěl jít, ale sedne si a čeká, jestli to schválím. Rozumí čemukoliv, co řeknu, je úžasně rychle chápavej. A taky nahlas projevuje jakoukoliv emoci, jako kdyby mluvil, i když to nezní jako lidská řeč. Feny jsou oproti tomu hrozně tvrdohlavý potvory a zkoušejí to na mě, jestli jako musí. Mazlivci a žárlivci jsou všichni bez rozdílu. Ale vážně uvažuju, že si z posledního vrhu, až toho nebudu tolik stíhat, nechám psa. To jsou prostě pohodový procházky, v klidu a míru se můžu kochat a ne hlídat, kam to torpédo zase vletí. Což je nejmladší fena. Jo, je poslušná, na přivolání přiběhne vždycky, ale už vidím, jak periferním viděním zkoumá, co jí zase uteče, zatímco bude sedět a čekat, až vylovím ten pamlsek. A občas na mě kouká jak trotl, co že to po ní zase chci…jako přinést kachnu, už zase potřebuješ tu opeřenou příšeru a nechtěla by sis pro ni radši dojít sama. 😀
TAK já měla TAKové šikovné, plevelné slovíčko TAK. Začalo to - TAAK je šikovnej pejsek. Pak třeba TAK jdeme, TAK můžeš.
Takže na TAK mi pes krásně vyrážel vpřed🙈. Měla jsem si dát na krk EO, odnaučila bych se to rychlejc. Gesta používám taky, mně i přišlo, že to může být fajn do budoucna, kdyby pes ohluchl, venku se nemusí nějak nahlas, když je třeba odložen.
Povelování zády děláme občas taky, mno to občas bývá “vtipný” - dobrá věc.
Jj, kdysi v dávných dobách mi první výcvikářka říkala, že TAK zásadně nepoužívat. 😄
Taky hodně používám gesta, ale v loveckým výcviku to není na škodu, spíš naopak. Pes se tak naučí být víc v klidu a sledovat páníka. Aspoň mně to vyhovuje.
A ten “vodní” opravdu funguje ? Představuju si, že kdybych svoje psy pokropila vodou, bude jim to šumák..Framovi určitě.
Tuhle jsem byla svědkem cvičení s “ekektrikou”, schválně jsem si na to sáhla , s velkým strachem, a musím říct, že to opravdu nebolelo. Ale dotčený pes to nesl opravdu úkorně.😞
Ten v tom odkazu zadavatelky má tři funkce a mně se teda jeví ten vodní sprej už jako docela zbytečný, když to má akustický signál a vibrace. Ale zase každý pes je jiný, na každého bude platit něco jiného, takže kdoví, viz keriton.
Doteď PRD! Čekala bych nějaké školení, hromadný dopis (aspoň!); btw já třeba chodím často do práce se dvěma taškami (nosívám noťas). O studentech a jejich báglech nemluvě. Vrátné/vrátní pořád stejní, zdravíme se stále stejně srdečně, ale myslím, že ani oni nedostali ZATÍM nějaké pokyny, co dělat, kdyby se nedejbože situace opakovala… Mmch. já to třeba fakt nevím (co v případě útoku dělat) - jsem sestěhovaná, jak známo, s jinou kolegyní. Máme takové to BRANO, dveře se otevírají ven - kvůli bezpečnosti (např. při požáru). Klíče máme, už druhý měsíc!!, jedny a prostě si je nějak předáváme. Naše pracovna by tedy asi zabarikádovat nešla. No a o učebny jsme přišli a jen tak mimochodem, jsou (ty sdílené) na karty (ITIC, ISIC). Čili JAKÝKOLI náš student (nebo pedagog) se do poslucháren dostane…
Myslím si, že s takovou rychlostí, s jakou se u nás řeší následky něčeho, tak do 5 let se nic moc nestane asi. Pamatuju se, jak se stal ten případ ve Žďáru, to bylo 2014, hned chvíli potom se na školách zavedla nějaká opatření, aby tam nemohl vlézt kdekdo. Vysokých škol se to asi netýkalo. Nevím no, netvrdím, že se mají ze škol stát nedobytné pevnosti, ale určitá opatření by se určitě udělat měla, policie všechno neohlídá a hlavně nedorazí hned, když se něco semele. Pak je jednoduchý neúspěch svádět na někoho jiného. Nakonec ti policajti jsou taky jen lidi a argumentace, že si je platíme ze svých daní a proto nás mají chránit, je podle mě zcestná. Všeobecně mám pocit, že lidi si zvykli spolíhat ve všem na stát a ne především na sebe.
Pokud měla opravdu zasaženou a. femoralis, tak ji nutně někdo ošetřoval. Jinak by už nebyla mezi živými…
No, a mně se teda líbil fakt rozhovor mezi Alex M. a Šlachtou. Také tam byla kritika ze strany Šlachty, ale on je (bývalý) policajt. A celá ta debata byla věcná, žádné překřikování a ta kritika byla…prostě konstruktivní. Nebylo to tepání ve smyslu “vše bylo špatně”.
S tímhle zrovna ne, ale s elektronickým zkušenost mám a ve skutečnosti to takový dosah nemá, protože jakmile se vám pes schová do křoví nebo zaběhne za úroveň terénu, tak už to nefunguje. Jinak je to teda šíleně předražený.
No, kdyby….kdyby měl někdo z těch zastřelených u sebe třeba taky zbraň, kdyby nebylo možné do školy propašovat obrovská zavazadla s čímkoliv, kdyby bylo ve třídách lepší zabezpečení, tak třeba taky mohlo přežít víc. Každej to vidíme jinak a máme na to právo. Asi tak.
Teď tedy adresně pro vás: Už vidím, jak byste řekla “fajn hoši, jste dobří”, kdyby vám lékař řekl, že 2,3 minuty a žádné dítě byste neměla. Vzdyť on ještě neví, jestli ta holka bude v pořádku.
On si nestěžoval na zasahující. I on si stěžoval na organizaci, chcete-li systém.
A za to může policie? To snad způsobil ten vyšinutý střelec, ne?
Na jednu stranu hájíte policisty, a na druhou už předem víte, že nadace rozdělí prostředky špatně! A vy byste je rozdělili líp.
Všimněte si množného čísla, není to na nikoho konkrétního, ani jsem nesledovala nicky.
Já jsem to nekritizovala, ale souvislost nějak nechápu. Co má společného policie s nadací UK? Promiňte mi to, ale ta škola by měla dělat úplně něco jinýho a ne vybírat peníze, v tom měl zase ten Richter pravdu, když to kritizoval.
Richtr si nestěžoval na zasahující policisty. Richtr si v podstatě stěžoval na ty nahoře, stejně jako všichni kritici. Stěžoval si, že ani na místě, ani nikde na telefonu nebylo zřízeno nějaké křížová centrum, které by shromáždilo údaje. Navíc on si vlastně vůbec nestěžoval, on jenom vyprávěl o svém zoufalství, kdy volal na všechny strany a pobíhal po náměstí a hledal informace o své dceři, o které věděl, že byla ve 4.patře.
Tak jsme asi každá četla nebo poslouchala něco jiného, na ty nahoře si stěžoval Zaorálek. Ale uznal taky, že škola na takové útoky není vůbec připravena, nejde zamknout ani nijak zablokovat dveře a ani je zabarikádovat, protože spousta zařízení je pevně ukotvena v podlaze, nedá se za nic schovat atd. Ta Richterova dcera prý byla zraněna až při návratu toho střelce zpátky do třídy, vrátil se tam prý vícekrát, když asi zjistil, že jinam se možná nedostane. Nejspíš se školy budou muset poučit a zařídit se jak školy v USA.