On je taky dost problém, že dnes musí mít psa každej, kdo má s prominutím do pr… díru.
Zrovna včera jsem si na FB v jisté skupině přečetla nejdřív dotaz, co se štěnětem, který je 2 dny doma a nechce spát samo v kleci nebo v jiné místnosti, asi má prý separačku. A do ložnice prostě nepůjde, protože v ní mají drahé bílé koberce. 🤦♀️ Pak se ukázalo, že štěně je bez PP, ale je zaručeně čistokrevné, ačkoliv teda na fotce tak nevypadá. CHS prý na zájem nereagovaly. Popravdě se ani nedivím, já bych takovým lidem štěně taky neprodala. Na námitky, že klouby atd. paní napsala doslova: “Měli jsme dobrmana, problem s koleny neřeším to už je problém celkově u velkých psů a po operaci byl pes opět dobrý, na příští týden je Míšánek objednaný k našemu vet na kliniku na kompletní prohlídku, odběry krve atp.” A kromě toho ještě krmí štěně těsně po odběru 1x denně a granulemi, které jim paní odsypala do igelitky. 🤦♀️
To sice máte pravdu, že by se dalo topit kamny, jenže ta kamna spousta lidí vůbec nemá. A na to, aby si je koupili, teď prostě nemají peníze, protože pojišťovny a stát některým pořád nic nevyplatili. Třeba kamarádka v Karlovicích má aktuálně v baráku 15 stupňů a peníze teď nemá ani na to, aby pořídila dětem zimní oblečení a boty, který musela vyhodit.
Před nedávnem mi psal “můj osobní bankéř” že je potřeba aktualizovat údaje na účtu a tudíž mám kliknout na odkaz, samozřejmě pro mé pohodlí připravili pouze odkaz nemusím na pobočku! Prosím Vás já žádný účet nemám!!! Mám podpisové právo k účtu mého muže, kam mi chodí i výplata a to je vše. Musela jsem se i zasmát. Já mám prý osobního bankéře 😁.
To mně chodí do mailu na centrum.cz pořád a z Airbank, kterou já vůbec nemám. 😄
Já to pochopila jako řešení pro region, ne obec. Ale nejsem místní. Každopádně myslím, že hromada bordelu před barákem/za vsí klidně nějakou dobu vydrží, to není věc, která se musí vyřešit dnes, ani zítra, klidně to může být za měsíc. Ono narozdíl od povodní v roce 1997 už tohle prostě umíme. Myslím starosty, veřejnou správu, hasiče, vojáky… těch pohrom s hromadami odpadu už bylo několik a umí se to. Někde jsem zaznamenala i informaci, že v případě nedostatku kapacit skládek se jedná i s polskou stranou, tam to tedy naráží na nějaké legislativní překážky, vývoz odpadu přes hranice je nějakým způsobem hlídán a regulován. Což je asi dobře, v dobách “míru” nechceme, aby nám sem Němci/Poláci… vozili náklaďáky s odpadem.
To pochybuju, v Polsku byly taky ničivé povodně, takže tam mají svých starostí dost. Za měsíc, pokud už tady bude mrznout, což bývá normální, už se toho moc nevyřeší. Tak jako tak se to prostě nestihne.
Dnes mi přišla SMS, že jsem spáchala přestupek překročením rychlosti a že mám kliknout na odkaz Výpisu konta řidiče (Ha ha!). Zavolala jsem to Měšťákům a oni že ke mně ihned jedou, a fakt asi za 15min dojeli. Prolustrovali mě 🙂, zadokumentovali a sdělili, že se jedná o aktuálně rozšířenou t.č. a že věc předávají kriminálce. Zrovna šla kolem kámoška a když mě viděla s polišy, zatvářila se zděšeně. Tak jsem jí řekla oč jde a ona kontrovala tím, že se to stalo někomu u ní v práci. Nepředpokládám, že by kdokoli na takový odkaz klikl a otevíral jej, ale pro jistotu to sem dávám…
Jani, díky za info. Asi bych neklikla, ale určitě by mě to vyděsilo.
Pojištění odpovědnosti za domácí mazlíčky bývá součástí pojištění domácnosti - je potřeba zkontrolovat limity.
Já mám, kvůli koním, dodatečnou blbostní pojistku s limitem až 4 miliony. Dalo by se použít i pro případ škody způsobené psem. Platím asi tisícovku ročně.
Já to taky určitě mám v pojištění domácnosti, ale limit zpaměti nevím, celkově platím něco přes 5 tis. ročně.
I kdyby vám ta parta při odjezdu ukradla tekevizi, co jste odstěhovala do patra? Kdyby to byli nezletilí středoškoláci, za které by jste ještě byla zodpovědná, že se jim nic nestane? Kdyby vám sousedovic dobrovolnici zacpali svými auty jedinou příjezdovou cestu k vašemu domu?
Na likvidaci odpadu je v regionu zapůjčená drtička (aby se objem odpadu zmenšil), následně to půjde na skládku
Drtička? A kde? Každá obec má místo, kam se odpad sváží, jsou to obrovské hromady, které zatím nikdo neodváží.
Tak ale ten majitel udělal chybu, že mu pes proběhl brankou. Je fakt, že to vídávám dnes a denně, majitelé si psa nezajistí a vjíždějí třeba bránou k domu a pak se diví, že pes zdrhne. A to vysvětlení: Volal jsem na tu ženu, aby se psa nebála, že je to ještě štěně a nic jí neudělá. 😄Klasika, toto já třeba nikdy nedělám.
Jo, bude. Změřte si svoje oblečení, třeba tenší bundu, položte na stůl, zapněte a změřte.Píšu rozměry vesty, zapnuté a položené na stole. Prsa 56 cm od podpaží do podpaží, pas 55 cm, dá se stáhnout gumičkou vevnitř, boky 57 cm, délka od švu na krku, kde je všitá kapuce dolů 70 cm. Toto jsou ROZMĚRY VESTY, přední část, takže x2 zadní. Já mám Safety černou a na léto Soon se síťovinou, taky černou. Jestli budete chtít, tak se nějak domluvíme v SZ, ať to tady neplevelíme. Vrátím se sem až zítra, teď jsem jen taky narychlo jukla, přijeli jsme z výletu, mám ještě plno práce.
Nevím, kam bych to dala, nikdy jsem nic takhle neprodávala, zeptám se tady. Nechtěl by někdo úplně novou vestu od D4M. Vesta Lara s kapucí vel.M. Černomodrá. Já mám od nich dvě jiné, ty nosím, tuhle jsem neměla ani jednou na sobě. Je to tahle
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 29.09.2024, 20:05:24
U nás je to dost podobný, 2 výstavy s V nebo VD, z toho jedna klubová nebo vyšší, pak jsou povinný rtg kyčlí, lokty jen informativně a OVVR (ověření vrozených vlastností retrívrů), skus nůžkový, chybět můžou P1. Genetika (ICT, GM, GRMD, PRA1+2) není povinná, ale všichni ji dělají, totéž DOV.
Změňte zdroj informací. Já četla a slyšela dobrovolniky ano, ale ne živelně. Prosím, registrujte se u neziskových organizací. Protože taková masivní pomoc je opravdu třeba zorganizovat. Když přijede 100 lidí a to 60 auty, kde zaparkuji? Z těch 100 lidí si jen 60 přiveze holiny a pracovní rukavice. Na 100 lidí budou mít k dispozici 20 lopat a 4 kolečka. A někdo je bude muset v horším případě ještě krmit.
Lze se domluvit přímo s obecními úřady nebo přímo s lidmi, kteří pomoc potřebují, na FB je kontaktů dost. Registraci u neziskovek nedoporučuju, oni často nevědí vůbec nic, co kdo potřebuje. O jídlo se netřeba starat, vaří a dovážejí je ve spolupráci s MěÚ restaurace, a zdarma. To si nevymýšlím, to vím z vlastní zkušensoti ze situací přímo na místě, konkrétně Karlovice, Nové Heřminovy, Široká Niva, Krnov.
K uchovnění není potřeba lítat po výstavách, zvládnou to i lidi, kteří výstavy nemusí, a už vůbec ne hezkej posudek. Na to žádnej šampionát nepotřebujete. Kolikrát jsem žasla, co všechno bylo uchovněno, ale každému rozhodčímu se líbí něco jiného, tak proč ne. Já jsem třeba ve dvou klubech a ani v jednom nekamarádím s nikým z výboru, ani je osobně neznám. Nakonec Aluška nám sem může napsat, jak velký problém je uchovnit jezevčíka.
Přidejte. Já předloni 16 tis. plus nějaké jízdy navíc, takže celkem 20. A tady je to levnější než jinde, ptž chudej kraj. Teď to bude zase víc, benzín šel nahoru.