Ali, ale já třeba ani pořádně nevím, kdo je můj praktik…😀 Moje odešla do důchodu, což jsem se dozvěděla zcela náhodně. Vím, že jsi na praktiky naštvaná, a zcela oprávněně!
Myslím, že ten člověk se fakt zvencnul a přijít na to ASI mělo jeho okolí - ten otec, spolužáci…
Jak asi víš, já praktika mám, ale jednání děs a hrůza, nikdy se mně tam nechce chodit. Hledám jiného někde v okolí, abych v případě např. horečky nemusela jezdit někam daleko, což bych třeba nebyla s to zvládnout. Napíšu to na rovinu…moje dr. se nezajímá o můj fyzický zdravotní stav, natož aby se starala o ten psychický. Takže kdyby mně hráblo v palici….
Ad přeplatek na energiích, už nevím, do kterého vlákna jsem to psala. Dnes jsem urgovala, tak uvidíme. Faktura přišla 11. 1. , prý přeplatek bude obratem zaslán na účet, do dnešního dne ho nemám, platby jsem odesílala vždy k 13. v měsíci. Očividně zákazník platit musí, dodavatel vracet už tak ne.
Asi někde zaslechla vtipnou průpovídku - “fordem tam a vlakem zpátky”.
Říkám to jako majitelka fordů, která na ně nedá dopustit, a kterou fordy nikdy nevypekly a nenechaly na holičkách. Měla jsem dva. Ten druhý slouží synovi jako pracovní auto dosud. Krom běžné údržby a řešení běžného opotřebení na nich nebyly žádné závady. A to jsem oba vozy kupovala jako ojetiny v “áčkách”.
Áčka mají hroznou pověst. Ale taky jsme od nich měli auto, Octavii, a dokud nám to nesprasil mechanik v servisu, tak bylo všechno v cajku, přestože to v minulosti bylo služební auto. Loni jsem ale už odvahu u nich koupit neměla. Jednání už v telefonu bylo strašný a popravdě nemohla jsem si dovolit zkejsnout na pobočce cca 3 hodiny, jak to předběžně vypadalo. Doma tehdy 3 psi sami a navíc zpátky poslední bus cca ve 20 hod., v časovým presu jsem být nechtěla, to potom často člověk podepíše všechno.
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 22.01.2024, 10:36:53
Jani, pokud tady ten střelec z FF měl taky jakousi psychickou nemoc, tak na vině v první instanci je podle mě taky praktik. Tím nechci popírat, že toho asi ti praktici mají moc. Ale zřejmě není jiná možnost, jak to řešit líp.
U černých drápků mi připadá nejbezpečnější stříhat “na plátky”, prostě vždy odstřihnout jen malinkatej kousek, plátek. A věnovat se tomu trochu častěji, zpočátku jsem na ně koukala třeba i co dva týdny, teď už vím, jak rychle zhruba rostou a které se přirozeně obrušují méně. Tak kouknu prostě jednou za čas, třeba jednou za měsíc za dva.
Já u jedné fenky musím co 2 týdny, roste jí to hrozně rychle.
To je jedna z věcí, ze kterých mám posvátnou hrůzu.😱 Uši vyčistím, do oka nakapu, ránu propláchnu, ale tohle ať po mě nikdo nechce !
Oni moji psi mají drápy obroušené, protože chodíme kus po asfaltu, ale Fram má ty slavné briardí paspárky a ty se stříhat musí . Tak jsem zakoupila kleštičky, požádala Framíka o souhlas: “Hele, já ti to teda střihnu jo ?” Pes nic nenamítal, kleštičky jsem nasadila na drápek, pak je odložila a pak mu to pižlala pilníkem na nehty snad půl hodiny. 🤣
Já dělám všechno…stříhám drápy, čistím oči i uši, stříhám srst na výstavy a jakýkoliv ošetření čehokoliv, jednou jsme doma zašívali i natržený ucho. 😊
Zazněla tady poznámka o polidšťování. Nevím no, ale myslím si, že je to o něčem jiným. Pes domácí dávno není divoký zvíře a jeho reprodukci z větší části řídí člověk. Feně je sice prd po tom, jestli si zničí postavu, ale pravda je, že některý feny jsou po stěnatech nejmíň rok v tak špatné kondici, že s nimi majitelé na výstavy radši nechodí. A pokud fena rodí každej rok, tak na výstavě není vidět už vůbec. A že jsou březost a porod riziko, je taky fakt… záněty v průběhu březosti, vstřebání plodů, císaře, úhyny fen po porodu. Co se týká péče o štěňata, tak jo, instinkt feně velí se starat, ale taky ne vždycky, i tady (nebo už na iFauně?) přece kdysi kdosi psal, že fena štěňata zabila nebo sežrala. A většinou, co jsem měla možnost vidět a poznat, tak v těch cca 7 týdnech je fena ráda, že se těch piraní zbaví, i když se po porodu stará ukázkově. Jak píše sardullah, psů už je moc, tak proč množit na čemkoliv, nevidím v tom smysl. I s prodejem PP štěňat už dnes chovatelé mají problém, ceny šly od kovidu dost dolů, ruší se rezervace a štěňata často zůstávají i po 50. dni u chovatele.
Měla jsem 4 feny, který štěňata nikdy neměly a nemám pocit, že by tím celý život trpěly. Co se týká zdraví, jedna měla pyometru, jedna umřela na osteosarkom, zbývající dvě měly obě rakovinu mléčné žlázy. Teď mám jednu, která štěňata taky mít nebude, teď má 7 let, za měsíc bych s ní chtěla jít na kastraci, jako prevenci pyometry.
Jedině ho snad na tu srst mazat. 😊 Já jsem ho kdysi zkoušela na minulé smečce a výsledky nula nula nic. Ale mám dlouhosrsťaky. Současná smečka na mase má srst krásnou.
Né, tady není problém s plynem. Už máte vyúčtování za minulý rok? Už ho mají sklárny, pekárny, hutě? No ty ho zas tak nutně, na rozdíl od nás, vidět nemusí, že jo, když nemaj na zálohy… Vypadá to, že žiju v jiné republice. Zajímavé.
V některých věcech s Orbánem souhlasím. To aj s Bobšem. Migrace na příděl, sorry, to ne, odchod z EU, vůbec nechápu, na co mi je. Ale centralizace moci je špatně. Vidím to přesně u nás - vše je v jedněch rukách. A když ty tlamy líbaj EU a USA, tak ámen s tím národem.
Já vyúčtování mám už 2 týdny, ale peníze na účet jaksi ještě nedoputovaly, asi se jim nějak nechce.
zdroj omega kyselin, vit D a zdroj energie. Pro psa je vhodnejsi zivocisny zdroj tuku nez rostlinny. Zkratka - doplnek stravy, no…
Mně se nějak neosvědčil. Lidi to kupují většinou na srst, co jsem tak slyšela, já jsem žádný výsledky nepozorovala. Většinou jsem teda oleje kupovala na ty hovňousy, ale co dávám maso, tak to pozbylo smysl. Většinou dodávám vitamíny v sypké formě, občas teda, ne pořád. Říkám si, že je toho snad dost v tom mase.
Tak držím palce, aby vám ta andělská křídla narostla…😉
Děkuju, ale asi ne, sice ho neuškrtím, ale nejspíš zavřu na záchod, zmetka jednoho. Doufám, že dnes si ho majitelé vyzvednou. A to ještě nemluvím o tom, jak má starší fena mokrý záda, jak je od něj oslintaná.
Ani jahody v rumu nebo v kvalitní vodce nejsou marné…
Já jsem kozí mléko nikdy nepila. Jsem vůči němu předpojatá, protože maminka v dětství musela kozí mléko pít, čerstvě nadojené, a neměla ho ráda a nám to líčila tak barvitě, že nějak nemůžu. Ani kozí sýry. Ten blok tam mám.
Zelené švestky jako olivy - to jsem nikdy neslyšela.
Kozí sýry jsem jeden čas brala od farmářky pravidelně. Pokud byl čerstvý, ani jsem nepoznala, že je kozí, byl opravdu dobrý. Někdy dobrý nebyl a to nevím, jestli to bylo tím, že nadojila málo mlíka a nebo jí to delší dobu stálo v lednici. A ono stejně, jak to máte každý den, tak se Vám to přejí, jako snad všechno.
Mám psa na hlídání a už jsem vzteky bez sebe, všechno na dvorku ochcaný, pergola, nábytek, skleník, všechny rohy od baráku. 😈 Jestli ho dnes neuškrtím, tak budu anděl.
Musím poctivě říct, že na Tazzy, Tališi slyší líp než na tu prostou Tali.
A já se celou dobu co ji máme snažím ji dovést k tomu, že úplně nejlepší je, když uslyší Talinkooo. Je to z jedinýho důvodu - celých těch osm let se ji snažím změkčit, přeprat ten tvrdej začátek.
Když má svoje dobrý období, bývá po Talinkoooo krásná reakce a mě to hřeje, ji takhle vidět, když má to druhý období, můžu si Talinkuuu narvat do trenek a musí přijít nejdřív Tališi a když ta nemá úspěch, přichází Tazzy.
ahoj podle me zkusenosti kdyz sem rekla lehni tek si lehnul a nepletlo se mu to samozrejme si mylim ze by tam pohl byt naznak ruky.A ješte k tem samohlaskam doslechla sem se že pes by ve jmene mel mit sykavku jako např. ž,č,š,ř atd. lepe na to slysi nez např.Neli to splyva ve vete ale to je muj nazor.
Mám Julinku, nic takovýho tam není a na zavolání slyší velice dobře, rozhodně přiběhne vždy rychleji, než ti zbývající dva, kteří ve jméně to R mají.