Verun:Poohlížíme se po něčem vyšším (SUV) …lehčeji nastoupit…manžel měl vyhlídnutýho land cruisera, v servisu mu to začali líčit : ,…sedněte si a vemte si prášek….ne ani toho dvojkovýho…takže mu zbořili domeček.
Co Mazda CX-5?
Verun:Poohlížíme se po něčem vyšším (SUV) …lehčeji nastoupit…manžel měl vyhlídnutýho land cruisera, v servisu mu to začali líčit : ,…sedněte si a vemte si prášek….ne ani toho dvojkovýho…takže mu zbořili domeček.
Co Mazda CX-5?
balu:Mohla byste napsat, prosím, o čem to je? Stará auta je široký pojem, tak abych si mohla posoudit, jestli to chci slyšet.
Co jsem to tak zběžně prolítla, tak už to je věc, kterou dávno víme, proběhlo to napříč sdělovacími prostředky. A to, že ta modernější bio eko paliva, které se nám všude snaží nacpat, poškozují motory. Počítám, že ve videu je plno omáčky, kterou slyšet asi nepotřebuju.
balu:Tak ještě jinak
https://skladovevozy.citroen.cz/nove-vozy/detail-vozu/citroen/c3/hatchback/you-12-puretech-83k/447127
Ošklivý, strašně moc. Ale jo, cena je OK.
Mně se líbí toto 🙂 https://skladovevozy.volkswagen.cz/car/V-2021-0642095-CZ/technical-information
Verun:investice do nového auta by mě už nelákala, ony ty garančky pak taky stojí majlant, měli jsme i funglofku fáčko, bohužel ukradeno…
Já taky nechci nové, mně ojeté a dobře zajeté stačí. Mám ale známýho, který chce zásadně jen funglovku VW a pod milion s výbavou, na které trvá, prý už nesežene. Bude muset holt slevit.
Já při prodeji auta něco podobného…. volali, že tuhletu barvu hrozně moc potřebují a když jsem řekla, ať si přijedou, tak nejdřív, že musí někoho sehnat, kdo pro to přijede a pak že teda ať přijedu já. Tak jsem řekla, že ne, že na to nemám čas a že vlastně manuál ani řídit nemůžu. Tak prý si mám někoho sehnat. 🤦♀️Víc už jsem se s nimi nebavila, auto jsem normálně prodala na inzerát.
megi-the-pes:No já nevím… víte, že nové auto se dá koupit pod 300 tisíc? A má asi tak 150x lepší výbavu než škodofka. Jo, ta nemá vlastně žádnou… 320 stojí např. C3 a pětiletá záruka. Předváděcí jsou tu samozřejmě ještě.
Když jsem viděla, co si dovezl náš pan architektonix za 315 tisíc, mám chuť naše hodit ze skály; nedělat na tom nic a jít koupit nové.
Megi, kde se dá koupit nový auto pod 300 tis. s automatickou převodovkou a asistentama? C3 je asi Citroen a teda designově se mi nelíbí ani jeden.
O žádné reklamě nevím, nikdo mně to nenutil, barf krmím už víc než 3 roky a jsem spokojená. A víc známých z mého okolí. Psi jsou v daleko lepší kondici, než byli na granulích, odpad je minimální, zácpa nebo průjmy nejsou. Ona to žádná novinka není, když nebyly granule, tak se krmilo čím asi.
🤣😂
Espiro:Jak říká Xerxová, v blátě vypadá stopa obříka jako stopa tyranosaura. Pan Pes měl tlapky povětší, ale když je otisknul v marastu, vypadaly přímo obří. Viz moje profilovka (a to byl ještě štěkáně - 7 měsíců).
To je teda tlapajzna. 👍 Umět psi fackovat, tak jsme bežžubí.
No jo, jenže jinej jaksi néni. Obvolávala jsem všecky cca před půl rokem. Tak to asi zkusím znova, třeba se někde uvolnilo.
😂🤣
Tak to máte dobrý, že Vám aspoň ty žádanky vystavili. Mně praktická lékařka nechce napsat vůbec žádnou žádanku, protože tvrdí, že je to protiprávní požadavek. To je sice hezký, ale pokud to po mě někdo chce a trvá na tom, že bez žádanky mě neošetří, tak mám smůlu. Nechtěla mně po operaci ani vypsat neschopenku s tím, že mi ji má vystavit ten, kdo mě operoval.
Buggyra:https://www.denik.cz/ekonomika/opravneni-na-rizeni-auta-s-automatem-je-omezene-20130823-cqe1.html je tam napsáno i kde to na řidičáku hledat
Já mám na zadní straně sloupečky č. 9, 10, 11 a 12, v 9 jsou písmenná označení a piktogramy motocyklů a aut, vedle v 10 je datum získání ŘP a ve 12 je v řádku B číslo 78, což zřejmě má značit ten automat? Jinak tam nic jiného není.
balu:To existuje? Řidičák jen na automat?
Ano. Akorát to na tom řidičáku nemůžeme najít, kde to tam je. 😊
balu:Pokud jste chtěla škodovku, tak to je ideální, jít přes autorizovaného prodejce Škody.
Já jsem škodovku nechtěla, teda napřed jsem se před pořízením posledního auta dívala na Yetiho, ale nakonec jsem loni koupila Opel Crossland s nájezdem 31 tisíc a ještě v tovární záruce, 1,2 61kW. Není to žádný závoďák, což jsem ani nechtěla, šla jsem výkonově proti fordu dolů, ale 90% jízd jezdím po Brně a okolí, často popojíždím v kolonách. Je to auto pro dva a psa. V pěti dospělých lidech to není ideální, ale to jsme jeli výjimečně. Jinak to má moderní techniku a mně se s ním jezdí dobře. Zvýšený posaz je skvělý a prostornost uvnitř až překvapivá na to, jak je to zvenku malé auto.
Ano, já ještě navíc potřebuju automat a tam už jsou ceny trochu jinde. Chtěla jsem auto maximálně po prvním majiteli a najeto max. 150 tis. Sice by se mně víc líbil Volkswagen, ale to už je zase cenově výš, tak třeba jindy.
2x
Fikovnice:Jako jo, jednání OTŘESNÉ, to souhlasím. Ale nemyslím, že by DNES podváděli, jako třeba přetáčeli tachometry, vydávali havarovaná auta za nehavarovaná atd. Na to se dnes snadno přijde.
Zamlčují, je třeba si pořádně přečíst smlouvu. Do výbavy nesmyslně přidávají funkce a věci, které člověk nepotřebuje a nechce, jakousi GPS za cca 30 tis. a nějaké pojištění Carlife, které ve výsledu nekryje vůbec nic. Takže všechno přečíst několikrát tam i zpátky a trvat na tom, že tyto věci nechci, pozdější reklamace bývají problematické. Já jsem si před koupí auta všechno nastudovala, zkoukla několik videí atd. Třeba na YouTube má pan Matěj Horňák videa, jen teda ty autobazary nejmenuje, ale aspoň člověk ví, na co si dát pozor a raději s sebou vzít přímo do bazaru nějakýho zkušenýho automechanika. Ještě si dobře pamatuju, jak jsi psala, kolik času jsi tam strávila, já si to třeba nemůžu dovolit. Mně když volali a řekla jsem jim, jaké auto chci, že ho mají na stránkách, tak to bylo hned, že to konkrétní nemají, ale že mi dovezou jiné, akorát o 5 let starší. Tak jsem se s nimi zase rozloučila.
balu:Asi záleží jak na které provozovně. Já jsem se v Brně nesetkala vyloženě s nějakým nepříjemným nebo špatným chováním. A to jsem si nechala postupně dovézt dvě auta z jiných poboček. Ale, jo, časově je to náročné, ale zase auto nekupuji každý rok, tak jsem ten čas investovala. Ono mnohem víc času mi zabraly návštěvy jiných autobazarů a webových stránek různých prodejců, protože jsem vybírala fakt dlouho. Abych se vždy vrátila k áčkám…
Moje neteř kupovala auto v áčkách v Brně tuším loni. Myslela si, že za 150 tis. koupí ještě kvalitní ojetinu, což je nesmysl. Takže ho po prohlídce jela vrátit, měla teda s sebou dva chlapy, jinak by to asi bylo horší. Vyměnili za jiné, připlatila si, ale už je to v pořádku. Byla to Škoda Rapid.
Já jsem nakonec koupila Fabii přímo u autorizovanýho prodejce Škoda a jsem spokojená.
Fikovnice:Ali, toto je pro mě důležité…
Závodní dr. po Tobě chtěl papíry…a jak víš, že na ně nemá nárok. Má nárok minimálně na Výpis z karty/dokumentace.
Ano, na výpis nárok má, ale nemá právo vyžadovat po zaměstnanci pooperační zprávy, příp. zprávy od odborných lékařů. Argumentoval tím, že je i posudkový lékař. Je to neskutečně arogantní člověk a jsem ráda, že jako administrativní pracovník k němu už chodit nemusím.
megi-the-pes:Jsem slyšela, že praktit se vůbec nedoví, že se léčím i jinde. Když mu to sama nepovím. A i to vidím u obyčejné hospit. - nedonesu papír já, neví nic.
Ano, je to tak. Já teda papíry už nenosím, protože praktik je nikdy nechtěl. Takže všechno mám doma. Chtěl je sice závodní dr., ale ten na to podle mě nemá nárok, nedostal nic.