Aktuálně: 3 728 inzerátů211 283 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 25.01.2024, 09:21:26 xxx.xxx.11.197
Arbora:

To je zvláštne, koľko ľudí má doma vystavené lebky s parohami, vypchaté vtáky, líšky, chodia v kožuchoch, v kožených topánkach, deti sa vodia na poľovnícke výstavy, kde sú takmer výlučne mŕtve zvieratá, ale mŕtva kočka je niečo strašné. Každopádne, z hľadiska marketingu brilantný ťah, takú reklamu zadarmo asi nečakali.

Mimochodom, viete čo hovorili o impresionistoch v ich začiatkoch realisti? Že obrazy vyzerajú ako keby po nich prebehlo stádo divých svíň. Dnes má hodnotu jeden Monet minimálne 100 miliónov dolárov. A možno by pri tých pobúreniach z “dnešného umenia” nebolo fajt zabrdnúť trochu do histórie, do Antiky, do Rímskej ríše. Možno vás prekvapí, čo všetko tu už bolo dávno predtým, ako sa ľudia začali nudiť. 

Myslím si, že je to rozdíl. Obraz přece někdo maloval a dal do jeho tvorby něco ze svýho momentálního rozpoložení. Že dnes za to lidi dávají miliony, je věc jiná, já to nechápu, ale když to někdo dá, ok, je to jeho volba. Na výstavy obrazů chodí ten, koho to oslovuje, já tu potřebu nemám. Jinak mám za to, že lovecké trofeje, parohy na stěnách, vyčiněné kůže a vycpaná zvířata atd. to byla dříve výsada šlechty, dnes je to většinou koníček určitých lidí. Každý myslivec doma parohy nemá, sbírá to jen někdo, zrovna tak, jako známky nebo pohlednice. Jestli někdo sbírá mrtvý zvířata, o tom dost pochybuju, a pokud jo, tak se s tím určitě veřejně nechlubí. Vždycky by měla být hranice, co ještě ano a co už ne. Pro někoho je asi těžké ji určit, ale pokud ji mít nebudeme, tak kam až to zajde? Jinak co se týká antiky, tam na tu nevázanost a defakto žádné hranice lidi brzo dojeli. 

Já to holt asi mám jinak…kožich jsem nikdy neměla, vycpanýho doma nemám vůbec nic, ani nemám parohy na altánu, co mají všichni sousedi okolo, zemřelá domácí zvířata mám všechna pohřbená na zahradě. Nechodím ani do ZOO, protože ji nesnáším. I když kvůli dětem jsem se vždycky přemohla, možná kvůli vnoučatům to taky někdy udělám.

Sarah01
Sarah01 25.01.2024, 08:43:11 xxx.xxx.11.197
Anonymní:

Proč? Teď znovu v Přerově otevřeli expozici vypreparovaných ptáků a to nikoho nepohoršuje, proč by mělo tohle? Lidi nejsou schopni ani odtáhnout sražené zvíře na trávník a prochází kolem mrtvých/umírajících  zvířat každý den, ale jedna kočička všechny pobouří. Když se to někomu nelíbí, ať se na to nedívá. Strašně přecitlivělá doba…

Přecitlivělá doba? Dříve lidí tak přecitlivělí nebyli, to je pravda, přesto nikde nevystavovali mrtvé kočky a i když mrtvým zvířatům nedělali hrobečky se jménem, tak je aspoň normálně zakopali a kdo to neudělal a někde zvíře nechal jen tak, byl branej za úchyla. Dnes je umění všechno…pohozená slupka od banánu nebo odpadkový koš plný papíru…když to uklízečka uklidila, dostala skoro pokutu. Myslím si, že je to jinak, lidi už se nudí, už nevědí, jak se zabavit, existenční starosti nemají, tak vymýšlejí bejkárny.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 16:36:46 xxx.xxx.162.253

Když to dnes tak za oknem vidím, jsem ráda, že nejsem bezdomovec. 😊

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 13:11:55 xxx.xxx.11.197
Arosek:

No, ja uz taky ne.

A jsem rada ze i muj drahy, ktery zacinal jako kockar a pes byl “nutne zlo” uz taky zepsul. Zepsil. Proste je psi a sedm je pry malo 😀

Zepsul 🤣😂

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 13:08:35 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já mám v zimě rukavice. Jsem se učila na autě, co mělo volant v podobě do kruhu ohnuté železné tyče, tak si nestěžuji.

Ale máti má auto, které netopí, a teď se chystá na delší cestu, tak jsem jí v penáči koupila posledně takový ten topící potah na sedadlo, jsem zvědavá, jak to bude fungovat. Jestli jo, třeba bych pořídila ještě jeden pro spolujezdce (páč s ní občas musím jet…).

Mně rukavice při řízení vadí. No, mně vadí skoro všechno, musím si i vysvléct bundu teď v zimě, cejtím se jak uškrcená. 😄 Ani šálu nebo šátek nenosím. Přední sedadla jsou vyhřívaná, tak je to v pohodě a klimatizace se dá nastavit na 25 st., tolik jsem teda ještě nikdy neměla.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:31:44 xxx.xxx.11.197
megi-the-pes:

Tak já na ty garančky chodit nebudu! 😀 Přijdu o tu záruku, že jo. Ale si tak říkám, když ta Kia/Hy si troufne na 7 let, tak to možná něco, něco málo značí? Nevím co, protože ani jedno blízce neznám. 

Ano, myslím 7 let, my měli i30 kombi cca 3 roky, teď syn ji má asi rok. Je to dobré auto, velikostně a výbavou jako Octavia, možná toho má i víc, výborný je v zimě vyhřívaný volant, to já nemám.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:21:31 xxx.xxx.11.197
efe:

Dotaz není dotazem, ale reklamou na uvedený web.

Tak to má zadavatelka smůlu, protože klikat na odkaz nebudu, dělám to velice velice zřídka. 😜

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:15:34 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Sarah ale nemá Citrónka, ne? Sarah má Škodověnku, nebo se pletu???

Espiro asi myslela tu barvu, Jani.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:14:56 xxx.xxx.11.197
efe:

Ono to bude záviset hodně na značce. Mě stála každá garančka kolem destíky.

Přesně tak, garančka se musí dělat každoročně v autorizovaným servisu a stojí to tak od cca 8 tis. nahoru. Vím to od syna, kterýmu jsem dala Hyundaie po manželovi.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:12:51 xxx.xxx.11.197
Espiro:

A pročpak pokukuješ po novém, když máš parádního citrónka? Nebo jakože do budoucna, za ty čtyři roky, jak jsi psala? Pokud až takhle, tak bych se teď asi nerozhlížela a počkala, kdo se s čím vytasí 🙂

Jj, to já jen tak, že tady byla řeč o autech, nemám v úmyslu kupovat nové, moje autí mi zatím stačí. Za ty 4 roky může být všechno kdovíjak.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:11:14 xxx.xxx.11.197
JanaJanaJanaJana:

Jasně, na veterině už jsme v tom za dvojku, v psovi skoro metr dlouhej dren.

Ježíš, tak to držím palce, ať se to bez následků a rychle vyléčí. Doufám, že majitel toho agresora to zaplatí.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 09:08:47 xxx.xxx.11.197

Ano, přesně tak, poradce chovu vystavuje krycí listy a pokud si nevíte rady s krytím, tak poradí, pomůže i s výběrem krycího psa, když se v tom někdo nevyzná a neví, co sledovat, na co si dát pozor. Já jsem ho využila jen k vystavení krycích listů a před krytím jsem ještě zkoukla jednu přednášku na téma krytí a porod, kterou poradkyně pořádala pro zájemce z řad chovatelů GR.

Dostat se na takovou pozici může chovatel, který je členem klubu, chová stejné plemeno, pro které je klub určen, umí zaujmout členy svými zkušenostmi tak, že ho do této funkce zvolí. Placený si myslím, že není, je to dobrovolná činnost, klub je spolek, každý člen platí roční příspěvek a na akce se hledají sponzoři.

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 06:28:01 xxx.xxx.11.197

Teď na mě vyskočila reklama na Sandero, nevypadá špatně, ten předek je designově moc pěkný, akorát Dacia má teda dost špatnou pověst co se týká bezpečnosti a spolehlivosti, tak nevím…. https://1url.cz/huIYR

Sarah01
Sarah01 24.01.2024, 06:22:04 xxx.xxx.11.197
Orionka:

Jen dodám: Narozené v 90. letech z toho můžou mít oči navrch hlavy, protože 70.léta jsou pro ně historií. Ale buď to má být román a pak “podobnost s místem je čistě náhodná” a nebo je to dokument…..a nebo je to splácané, jak píše bambule.

Do románu si každej může napsat, co chce, takže jo, je to často splácané. Proto některé autory vůbec nečtu, třeba Vondrušku. Ten v historických románech klidně zaměňuje osoby a letopočty.

Sarah01
Sarah01 23.01.2024, 17:54:57 xxx.xxx.162.253
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.01.2024, 17:48:08

😲Tak to jo, to by možná za víc nebylo prodejný. I když, třeba je to dnes už raritka, Rover prý od roku 2005 osobáky už nevyrábí.

Sarah01
Sarah01 23.01.2024, 17:49:10 xxx.xxx.162.253
Vahine:

Dobrý tip s tou mořskou vodou a odsávačkou a s tím, že jitrocelák zahleňuje, to je pravda, to ten cukr v tom, že? Lepší by byl asi vlažný slabý jitrocelový čaj nebo heřmánkový s šípkovým. Vy jste teď úplně bez psího chloupečku, efe?

Smí to bejt?….

A proto se psům má dávat jitrocelák bez cukru, aspoň nám to vždycky pomohlo, do tří dnů byl klid a to měl Dragouš ten psincák  jednou pěkně hnusnej, první noc chuchvalce hlenu po celým patře.

Sarah01
Sarah01 23.01.2024, 17:44:02 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, to je Tvoje autino?

Moc pěknej mazlík!👌

Ano, Jani, to je můj prcek. Jinak toho Rovera sis měla nechat.

Sarah01
Sarah01 23.01.2024, 16:18:49 xxx.xxx.162.253
megi-the-pes:

Ale tak když chci auto, jakože mít auto… 
Půl roku staré auto není auto z áček ale. 🙂 Takové tam v životě neviděli. 🙂
A pokud chci saab, volvo, no tak to si nové fakt nekoupím, to je pravda a pláču. 🙂 
Ale kolik nasypu do starého? Člověk, co je chudý, koupí něco starého… a pak nemá na to, aby to dal dohromady. Hlavně koukám na to, že si někdo půjčí 200 na staré, to moc nechápu, splácím a ještě do toho rvu, co se musí vyměnit…
Dyť si tu Hilux budu muset taky koupit starou! 😀

No, Sarah01, něco za něco. 🙂 

200 tis. bych si na auto nepůjčovala, to za 4 roky snad našetřím, než budu chtít změnu. To už třeba ty autíčka budou vypadat líp. 😊Nebo si zvyknu.

Z SUV se mně eště líbí toto https://www.autoibuy.com/audi-q3/audi-q3-40-tdi-quattro-s-tronic-s-line-oranzova-pulse/ 😄

Tak si jdu naleštit svýho ušmudlanýho čmeláčka, dnes je to na silnicích zase samá břečka a večer to nejspíš zase zmrzne. 

Obrázek
Sarah01
Sarah01 23.01.2024, 12:10:20 xxx.xxx.11.197
megi-the-pes:

Tak vzhled… první klik Mits. space star 360 tisíc, aut., zcela nové. Kia Picanto dokonce 320 a 7letá záruka.
Asi bych našla i lepší ceny, ale řekla jsem to jako názor, že nevím, proč do bazaru, když nové se dá pořád koupit za docela hezké peníze. Jestli si mám půjčit 150 200 na staré, o jehož historii nevím naprosto nic (přes počítač jsem se úpravy naučila za měsíc), nebo 300 na nové. Ale je to jen moje nastavení, no. 

Ten C3 v černočervený je moc pěkný, sladili mu i kola. Jsou to docela zajímavá malá autí, uvnitř je prostoru, že nevím, jak to tam dostali. Do města dobrý. Pro mě malý. Můj pes musí mít celé zadní sedačky pro sebe. Je to rozmazlené. V kufru máme 4 roční období a obří nákup.

🙂 Jo, Verun, já fandím tomu, kdo ze zákazníka nedělá blbechka.

Ach jo, to jsou ták vošklivý krabice, já nevim. Tak možná ještě Kia Sportage. Si musím napřed zvyknout. Já musím mít v kufru místo pro aspoň 2 psy. Do Fabie se zatím vejdou.