Já jsem měla ve firmě kolegu, taky VŠ a taky mluvil podobně, občas teda vyloženě provokoval. Naštěstí odešel, jinak by mě možná někdy odsoudili za vraždu. 😀
Příspěvky uživatele
Sarah01
Arosek:Ze jo 😀
Matka a dva synove (a teta)
To už je partička. 👍😂
balu:Opět kulturní obohacení za západní hranicí
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-afghanci-v-sasku-prepadli-pohrebni-vuz-brutalne-zmlatili-ridice-i-spolujezdce-40458841#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
A ten článek pod tím, useknuté prsty mačetou v Saské Kamenici. To je strašné.
Anonymní:Buďte rádi že vás nepotkal Citroen, tomu byste neříkali beruška ale veš, fakt hrozný auta.
A proóóč? Dyť tady bylo tak doporučovaný….
Musím teda říct, že pokud to uschne, tak to jde docela blbě dolů. Něco opadá, něco udělá dredy. Ale tohleto vypadá víc tekutý, než jsme měli my. 😂
Rezzzy:Moje ex tchýně, vzdělaná, do důchodu přednášela na VŠ, vůbec nemá ponětí o PP bez PP. Když jsem se s ní bavila, že čekám na stěně, ale chci kluka, ale ti jsou jen 2, tak mi řekla, tak kup jinde, říkám, nene, trvalo mi dlouho vybrat dobrou chovku a spojení se mi moc líbí. Ona na to, tak si vem fenu, udělej štěňata a nech si kluka, kamarádka má stejný ho psa, tak ti to domluvim, takže asi tak
To vůbec není o vzdělání. Kdo nikdy zvíře neměl a nezajímal se o to, tak samozřejmě neví. Ale zase pokud ho někdy chtít bude a informace si bude chtít zjistit, tak je najde.
hmn:“Ano, pokud máte na mysli nemoci, které přijdou jaksi nečekaně nebo úrazy.”
ani ne, mám na mysli zdravotní problémy (potencionálně) dědičné
Jo takhle, ale to se testuje (choroby očí, srdce a kůže) a pokud jsou rodiče negativní, tak je to v pohodě. I pokud je přenašeč a spáříte s čistým, tak je to taky v pořádku. Jiný je to samozřejmě u dysplazie nebo OCD, tam se může objevit špatný výsledek i po zdravých rodičích, ale to máte u bez PP taky a daleko horší. Zrovna nedávno jsem četla žádost o příspěvek na FB, kříženec labradora a čehosi ještě ani ne dvouletej a klouby naprosto v háji, na operaci nemají, předběžná cena cca 60 tisíc. Ono možná stačí i mrknout na Donio, na co všechno lidi žebrají. Já mám všechny psy pojištěný. Ale taky všichni mají RTG v pořádku, lokty 0, kyčle A, Julča B. Ale píšu jen o GR. Jak to mají ostatní plemena, co se u nich sleduje a nesleduje, to nevím. Arosek by mohla něco k tomu napsat, určitě má ze svých vrhů větší zkušenosti ohledně těch dědičných nemocí.
Arosek:Jeste posilam hlavicky 🙂
V poradi Aros (9), Borka (4), Zaira (3), Ciri (5), Drake (2), Eris (2), Ferida (2), Prim (deset mesicu)
A bonus pro zajemce o goldena 😀
Tak ten poslední je možná ještě větší prase než moje Julča. 😂
Ale teda ty hlavičky 🤩
Fikovnice:Dajo, já si nemůžu pomoct, rozklikla jsem onehdá Váš profil…a proč se Vaše rybička jmenuje tak, jak se jmenuje? Ani nemám odvahu to sem napsat…😂
Jinak, vůbec to není nic proti Vám, naopak, pobavila jste mě!👍
A mé mluvy či “jemnocitů” se to nedotklo…jen mě to převelice překvapilo!😀
Jé, já na to koukla až teď. 🤣😂
Jani, taky moc gratuluji a mám radost s Tebou. 👍🌷
balu:Mně je to fuk, ale pak nemáte na PC a mobilu stejné možnosti třeba právě v udělení “lajků”. A tak trochu nepochopitelně jste jednou přihlášená a podruhé ne. Ale proti gustu…
Orionka nikdy nelajkuje, už to tady psala.
Primeček je takovej drobek? Týjo, to bych teda neřekla, nevypadá.
hmn:nene, lepší je zaplatit více za PP a na těch 50 tisicích na veterině začínat…..
jako jistě chápu, jak je tato argumentace myšlena, navíc v tomto konkrétním případě, ale rovnice PP zvíře=zdravé zvíře, jak by z tohoto argumentu snad mělo vyplývat, neplatí. A takový argument nahrává spíše odpůrcům PP chovu a ne naopak.
Ano, pokud máte na mysli nemoci, které přijdou jaksi nečekaně nebo úrazy. To ale většinou parva není, tady tomu šli dost naproti. A kdo bude šetřit na pořízení štěněte, někdy ani na veterině za toho psa moc dát nechce, pokud jim teda nepřiroste k srdci. Stává se, že ho tam nechají nebo ho prsknou do útulku.
Netuším, od kdy jsou PP, ale tak nějak si myslím, že od té doby, co se vyšlechtilo určité plemeno, tak aby byla jasná příslušnost k němu. GR pořád pracovní plemeno je a i krytí probíhá přirozeně bez pomoci člověka, pokud teda myslíte nějaké nucení nebo držení násilím. U nás třeba krytí trvalo cca 2 až 3 hodiny…psi se nejdřív seznámili, pak spolu dováděli, proběhla nějaká předehra a poslední cca půlhodinu samotný akt nakrytí. Kdyby fena nebyla svolná, tak ji rozhodně nutit nebudu.
Jinak co se týká výstav, tak si myslím, že určitý smysl mají, aby si plemeno uchovalo ten správný exteriérový standard, i když nějaké odchylky se vyskytnout můžou. Že se z toho mnohdy stal hon za tituly, už je jiná věc a jde to mimo mě, i když pochopitelně, jako asi každý majitel psa, mám radost z toho, když nějaký ten titul vyhrajeme. Nejezdím na výstavy ale primárně kvůli tomu, spíš se ráda potkávám s lidmi kolem našeho plemene, s mnohými se znám už dlouho a jsou mezi nimi i dobří kamarádi, kteří mě v těžkých životních chvílích dost pomohli.
To Verun
Neprojíždím inzeráty, já sama jsem předloni uvedenou cenu měla v nabídce jak na FB, tak na iFauně, bylo to 30 tis. a to v době, kdy se ceny pohybovaly právě spíš od 35 tis. nahoru. Nemyslím si, že je to moc, z kupujících si nikdo nestěžoval. Všechna štěňata byla zdravá, odcházela s očkováním a čipem, 3x byla odčervená, každé dostalo při odchodu i výbavičku, zájemci ze zahraničí dostali exportní PP zdarma.
Zadavatelka sice nepíše, kolik za štěně zaplatila, ale k tomu teď bude muset zaplatit veterinu, nedělám si iluze, že léčba parvy bude nějak levná. Jedna moje známá zaplatila za tuto léčbu cca 50 tisíc.
Verun:Tak jaký mají jiný důvod? Myslíte , že chtějí nemocného psa nebo psa, co už neodpovídá plemeni? že chtějí platit další výdaje na veterině? Ne, chtěji jen levného a rychle dostupného psa. Myslím, že by se i chovatelé s PP měli zamyslet, proč ty množky jsou a taky si myslím, že i chovatel s PP se v některých případech chová jako množka.
Netuším, jaký jiný důvod mají, protože to nechápu. A nad čím by se chovatelé s PP měli zamyslet?
Doron:Taky jsem uhodla !
Všichni jsou jak animovaného filmu.🥰
Musíte dělat i lovecké zkoušky?
Ne, není to povinné, ale já je se svými psy dělám, baví je to a myslím si, že retrívr není jen pes na gauč.
Mojmír:Přečetl jsem si o problému a chci se zastat té chuděry, co naletěla. Víte co, vy se v branži pohybujete třeba roky, sledujete inzeráty, bavíte se s chovateli takže máte přehled ale kdo si chce najednou koupit štěně, doteď se nepohyboval v těchto kruzích tak jak to má zjistit? Ta paní nemá na čele napsáno že je množka, navíc se určitě umí po všech negativních zkušenostech k lidem zachovat přesně tak, aby prodala.
Dnes je všude osvěty dost, narazíte na ni na každém rohu. Proč se sem paní nepřišla poradit, než štěně koupila? Teď ji máme litovat? Je to je její hloupost. Víte co, mně se fakt líbí, jak se někdo snaží mermomocí ušetřit a koupí si štěně od takového množitele, protože on přece PP nepotřebuje a ti chovatelé jsou takoví byznysmeni, a pak až jim štěně onemocní nebo umře, tak hned shánějí policii a právníky, aby tu množírnu potrestali a dostali peníze zpátky. Ale nic se nestane a takhle to nikdy neskončí. Novou pračku nebo telefon si taky kupujete na inzerát a bez dokladu?
Keliška:Ne ne, jsou to všechno psi. Mazlivá byla myšleno jako povaha že je mírumilovná a mazlivá, špatné vyjádření.
Sarah: no tak vy jste dalším příkladem přesně toho co píšu, prostě je tam standard možná benevolentnější než jinde. Jaké mají vaši váhové rozmezí mezi nejlehčím a nejtěžším?
Feny mají kolem 30 kg, Cherry působí drobnějším dojmem, ale je to spíš tím, že není tak moc chlupatá, výšku s Julčou mají stejnou. Dráček má cca 38 kg.
On ten standard zahrnuje barevnou škálu od smetanové po tmavě zlatou, a tvar hlavy, délka končetin, šířka hrudníku atd. se může taky trochu lišit, ale pořád se to do standardu vejde. Když se půjdete třeba podívat na výstavu, tak i zjistíte, že každý rozhodčí má svoji představu o tom, jak by měl GR vypadat a jeden a tentýž pes může být ohodnocen jako nej v plemeni nebo naopak se může rozhodčímu jevit jako průměrný. Ale myslím si, že to tak je skoro u každého plemene. Mně třeba černí NO připadají úplně jiní než vlkošedí a nelíbí se mně.
Aluška:Štěňata jezevčíků zas tak levný neměla…..
Počítám, že ty GR prodávají za cca 10 - 15. Vlastně nevím, protože bych bez PP nekupovala. Ale pochybuju, že za ně chtějí jen cenu očkování a odčervení, příp. čipu.