To mně Julča dělávala taky, vodu cítila na sto honů. Občas si někdo myslel, že zdrhla za zvěří, ale kdepak, vždycky přišla zmáchaná, takže tehdy musela chodit na stopovačce. Dnes už je klidná, nezdrhá, ale jak vidí kaluž nebo jakoukoliv vodu, je to jasný. Jo, a ještě slepici. To si totiž myslí, že každýho ptáka musí přinést mně. Prostě na cvičáku se učila, že ptáci patří mně, tak to praktikuje na všechny. Naštěstí soused to chápe, loveckej pes je holt loveckej pes. Ale stalo se to všehovšudy dvakrát a to ji vždycky někdo pustil brankou, nevědouce, že Julča je na slepice machr. Jedna slípka teda přežila, ani nebyla moc v šoku, majitelům jsem ji v pořádku vrátila. 😊
Příspěvky uživatele
Sarah01
Těším se na 3. díl Šikmého kostela, vyjde brzo.
Karin Lednická - spisovatelka před 4 dny: "Člověk ukřivděný, zmrzačený a odstrkovaný vždy rád přilne k silné autoritě, která mu dopřeje iluzi rovnocennosti, nebo snad dokonce přátelství. Spřízněnosti ve jménu společného cíle." Třetí díl Šikmého kostela, strana 341. Nebudu prozrazovat, kdo a komu tohle říká; namísto toho přidávám fotku domu, v němž se ona scéna odehrává. A proč? Protože mě dneska při korekturách znovu napadlo, že některé věty mají nadčasovou platnost. Termín vydání oznámím co nevidět.
Jasně, v případě nemoci je to jedno. Ale normální chovatel evidentně nemocný zvíře neprodá. Aspoň já bych dopředu zavolala, ať si zájemci nejezdí, že jim dám vědět, až budou štěnda v pořádku.
Mám pocit, že už se nic nedozvíme. Nejspíš budou bez PP, když jedno vzali i známým. Takhle se štěňata nekupují, nejdřív je nutná rezervace předem.
efe:Místo rezervy ale musíte mít sadu na opravu kola.
Právě. Takže já radši tu rezervu, ale stejně si v případě, že píchnu, zavolám asistenci. A že jsem v sobotu měla namále. Silnice tady na severu, vlastně už od Olomouce jsou totiž v příšerném stavu a v téhle díře už zničilo gumu více než 70 řidičů….lokalizace Dětřichov nad Bystřicí, ať víte. Na druhé fotce je ukázka, jak to jeden pán rozsekal. Měla jsem fakt štěstí.
No, paráda, to se musím taky naučit. I když už mě v tomto směru instruovala kamarádka v tom smyslu jako “Rezerva, a co to je?” I když teď jsem nově slyšela, že rezerva už bejt nemusí, že novější auta už ji stejně nemají.
Buggyra:Jen teda Sarah, nepodávejte podnět na ČOI, oni k tomu nejsou příslušní, ale na ERÚ. Ten má na starosti spotřebitelské problémy vůči energeťákům.
https://www.dtest.cz/nejcastejsi-problemy/kdo-v-oblasti-ochrany-spotrebitele-vykonava-dozor-v-energetickych-odvetvich/75
Na odkazu je i vzor k podání podnětu.
Můžete juknout i na stránky ERÚ, jestli tam váš problém neřeší třeba v častých otázkách nebo na to nemají nějaké návody atd., možná tam mají i nějaký soupis stížností na dodavatele, pro inspiraci nebo vyděšení.
Kouknu na to, ale když jsem se dívala na stránky ČOI, tak tam mají napsáno, že ERÚ neřeší reklamace, tak teda nevím.
EDIT: Zběžně jsem to prolítla a vzhledem tomu, že si myslím, že faktura je neoprávněná, cena nesouhlasí, odběr taky ne, tak to podám.
Anonymní:Dnes jsme si přivezli také zlatého retrívra , tedy dva brali jsme i pro kamarádku. Celou cestu 200 km oba spali. Oba dva jsou jak zfetovaný. Jsou dost podvyživený. Moc se nepohybují a spí zítra jdeme na veterinu. Vypadalo to tak věrohodně , smlouva čip, očkování vše jak má být. Uvidíme, ale máme o ně strach.
Z které CHS? A PP máte nebo pošlou?
Jo, já už jsem to našla, bylo by to 30% ze záloh do konce té sjednané smlouvy, takže to budu muset vydržet, co se dá dělat. Neskutečně mě ale naštvali, přeplatek mně sice po upomínkách vrátili, ale nečekaně mně vystavili vyúčtování i za letošní leden, kde spotřebu střelili od pasu. Takže mám naúčtováno o 100 kWh víc a cena taky nesedí. Už jsem podala reklamaci a nejspíš podám podnět i na ČOI.
Dokázal by mně tady poradit někdo ohledně energií? Asi to nebudu psát všechno přímo sem, nemusí to být veřejné, ale mám problém s dodavatelem a chtěla bych jít jinam, ovšem mám smlouvu do 3. 11. 2025. Jsou nějaké sankce, když ji vypovím předčasně, nevíte někdo?
No, já jsem ráda, že mě ještě nekontrolovali, protože jsem minulý týden přišla na to, že mám 4 měsíce prošlou technickou. 😂🤪 A to jsem prosím za tu dobu byla několikrát v Polsku, v Praze a v Ostravě. Ale žila jsem v sladké nevědomosti. Jakmile jsem to zjistila, tak jsem se bála jet i do práce, protože kdybych policajty jen okem zahlídla, tak by na mě hned poznali, že něco není v pořádku. 😄
Orionka:Jak lehko dostanou? Děcka? Dívala jste se na cenu?
To byste se divila, kolik dnes dostávají některý děcka kapesný.
A jo, dívala, na eshopech 3 ks těchto bonbónů cca 200 Kč.
Verun:Nepletu, i CBD může obsahovat stopy THC a citlivost na kanabinoidy což i CBD je u testů může projít pozitivně.
Stopy ano, ale to nejdřív musíte zkusit, abyste věděla, jak moc jste na to citlivá a jak rychle se u vás ty stopy budou vylučovat a pak se podle toho zařídit. To máte stejný i s léky. Někdo je musí brát dlouhodobě a řídit taky musí, ale už ví dopředu, jak na to reaguje a jestli si je tedy vezme před řízením nebo až po. I obyčejnej Ibalgin nemůže vzít každej řidič.
kometa:Tak to se jim určitě ozve akorát někdo, kdo prodává štěňata bez PP. Když už.
Je to marný, je to marný, je to marný.
On stejně každý chovatel toho zájemce požádá o více informací, každý ho bude chtít poznat a tahleta paní mně přišla teda dost mimo, docela bych měla strach, abych se o psovi v budoucnu ještě vůbec něco dozvěděla.
Verun:Nejsem Jani, ale na psovi jsem nic nepozorovala a na sebe nemám odvahu, abych náhodou se nemusela kroutit před policajtama, že nehulím, jen si kapu CBD.
To si pletete s THC, CBD na řízení žádný vliv nemá.
Holky, četly jste tu poptávku na štěně na FB? 😂
Dobrý den. Chtěli by jsme do naší rodiny přijmout chlapečka zlat. retrívra. Odběr konec dubna, začátek května. Pokud můžete, rádi přijmeme nabídky. Jsme od Českých Budějovic. A jsme ochotni si pro pejska dojet. Vzdálenost max. do 100 km.
Zrzavci:Jaký slepičí, jaký slepičí, už sou skorem mílový! Nastává mi období, kdy chodím domů pozdějš a pozdějš. Protože přes zimu jsem zvyklá chodit domů s tmou. enemžeee, že jo.. pak skončím tak, a už to bude zanedlouhooo! že nejdřív přijdu v sedum, pak v osm a dívím se kolik je to hodin a že doma nestihnu ničehož.
JE TO KRÁSA! je vidět i když už skorem vidět neni! A když je jasno, je to teprve parádička!
JJ, do půl šestý za jasnýho počasí se už dá bejt venku. 👍
Já si jen myslím, že by to nemělo být volně dostupný k prodeji v automatech, kde se k tomu ta děcka snadno dostanou. Jinak zakazovat to asi nemá smysl, alkohol a cigarety se taky běžně prodávají a obětí mají nejspíš daleko víc.
Nevíte někdo, jak je možný, že toto je povolený prodávat v automatech?
Pět školáků skončilo na Karlovarsku v nemocnici, vyzkoušeli medvídky s HHC
Takže klasický případ, kdy chtěla ušetřit, tak koupila bezpapíráka, a nakonec za něj kvůli zdravotním problémům zaplatila víc? Já toho třeba na FB vidím hodně. Dřív teda, teď už ty skupiny moc nesleduju, prootže mám pocit, že je to marnost nad marnost. A když vidím, co si lidi koupí jako GR a co z toho potom vyroste….škoda mluvit.