Vždycky jsem říkala, že můj pes nesmí přijít na to, že je silnější, než já. A nikdy na to nepřišel, protože k tomu neměl důvod.
Podstatné bylo vychovat ho tak, aby netahal, neměl tendence odcházet si, kam se mu zamane a byl ovladatelný, což jsme zvládli. Čili fungovali jsme celý jeho život bez problémů, ač vážil výrazně víc, než já. Neudrželi by ho dva chlapi, kdyby si usmyslel. Ale on si nikdy neusmyslel, byl zlatej.
Já se teda musím přiznat, že kdysi hódně dávno mně přišel vlkodav hrozně škaredej pes. Než jsem přišla na to, jakej je to mazlík a jak svým vzhledem dokáže odradit nepříjemně otravující lidi. 😊 Na výstavě si je vždycky jdu pohladit.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 06.02.2024, 12:17:27
Já měla loni lepší nabídku od MND, EON a Centropolu, bohužel se to nestihlo, já jsem je sice kontaktovala, ale oni se potom ozvali moc pozdě. Takže za ty necelé 2 roky je budu muset uhánět už v červenci nejspíš. Tady zůstat nechci, protože člověk vlastně nic neví. Dovolat se nejde, to se nejdřív musí napsat ostrý e-mail nebo zpráva na FB, oni druhý den zavolají sami, kamenné pobočky nemají. A málo operátorů, mají pořád inzeráty, že hledají. Tak asi platově to nebude nic moc a nebo dlouhé směny.
No, on většinou ten vnitřní předpis platí jen do té doby, než přijde kontrola z inspektorátu. Protože vnitřní předpis nemůže být nadřazen Zákoníku práce. Jj, u nás to bylo podobně.
Mně teda dod. fixaci dodržuje, i snižovali 2x cenu, přeplatek ještě nedorazil, ale není to asi ani 14 dní… a u mého dod. se nebojim. Asi záleží, na co je fixace… ty reg. části fix. nejsou, to je jasné, ale cenu samotné el. fix. mám. Já se vždy na vše ptám mailem - aby až dojde k nějakému sporu, bylo vše doložené. Do kdy to máte? Musela byste platit třetinu záloh, ale oni by Vám ji pak přece museli vrátit, když od nich nic neodebíráte, ne? A tohle je dost divné, abych platila někomu zálohu, když není můj dodavatel. Nebo oni to chcou najednou?
Já sem zkusím večer hodit screeny, abyste se mohla podívat, jak neprůhledné to je, že vlastně do doby, než přijde vyúčtování, si vůbec nemůžete spočítat, kolik zaplatíte.
Smlouvu mám až do 3. 11. 2025, poté můžu buď odejít jinam, nebo se to automaticky prodlužuje o rok. Těch 30% z nezaplacených záloh, kdybych teď chtěla odejít, by byla prostě taková pokuta, vychází to cca na 25 tis. a muselo by se to zaplatit najednou. Jinak v jakémkoliv srovnávači to Yello figuruje na předních místech jako hodně výhodný dodavatel, ale ta cena, kterou tam uvádí, není nikdy reálná, vždycky je to víc. Kromě toho, v době, když jsem s nimi po smrti manžela sjednávala přepis na sebe a tím pádem i nový tarif (bylo to v době, kdy padla ta Bohemka), tak ty tarify měnili ze dne na den. Třeba mně poslali nabídku a než stačili zpracovat moji odpověď, kde jsem jim zasílala už podepsanou smlouvu, tak už to neplatilo, už byla jiná nabídka a musela jsem celý kolečko absolvovat znovu.
Já mám kamarádku, jejíž pes, taky GR, jí na procházkách nosí různé věci, které občas v křoví najde…už to byly kalhoty, kšiltovky, čepice, taška s nářadím, košík na houby, ponožky 😂, bundy, trička, dámské kalhotky 🤣, peněženky (prázdné), ovšem teď poslední nález prý dvoustovka, lepší se kluk. 😊
Já jsem teď řešila tu mimořádnou fakturu elektřiny za leden, reklamace tedy běží a jsem tedy fakt zvědavá, jak rychle to bude vyřízeno, když se prý nejdříve musí vyjádřit distributor, ačkoliv fotky elektroměru jsem k reklamaci přiložila. A jak jsem se dozvěděla, tak fixace na určitý tarif vůbec nic neznamená. Ano, znamená to, že tam musíte ty dva nebo tři roky zůstat, jinak se platí penále, ale cenu to negarantuje žádnou, ta si může vesele lítat nahoru nebo dolů, spíše tedy nahoru, jak se komu zachce. Takže v osobním profilu na stránkách poskytovatele mám cenu 3, 949 bez DPH, zatímco skutečná cena je 6,449 s DPH za kWh. Šmejdi jsou to a nedoporučuju je nikomu. Yello Energy (PRE) se to jmenuje. 👎
Můžete, můžete si písemně stěžovat. Ke zřizovateli ordinace, na lékařskou komorou, na ministerstvo. Až dojde 1000 stížností na jednoho doktora (ordinaci-pracoviště), tak se třeba něco pohne. To máte jako s množárnami. Pomalu, ztuha, ale třeba někdy, někde, někdo.
To jsem taky udělala a vím, že nejsem sama. Všechny stížnosti od ČLK zamítnuty. Jak jinak. Tak vemte si i ty žádosti o odškodnění po covidu nebo očkování proti němu. Nevím o žádné kladně vyřízené.
Máme to podobně, jak u Zrzavců….krmím masem a psi dostávají i ovoce a zeleninu a žerou v podstatě všechno, protože vidí, že to jím i já….jabka, banány, pomelo, maliny, jahody, kedlubny, salát, čínský zelí, dýni, mrkev, červenou řepu, okurek, rajčata. Akorát celer nekupuju, protože ho nemám ráda. 🙂
A při zatýkání toho hovada, tak jeho identitu skryli…ale to chápu. Omyly se dějí a vyloučit se nedají. Jen mi to přišlo takové, že o oběti se ví tolik a o násilníkovi minimum. Že smrděl zatuchlinou…
Už jsem se někde dočetla, že se prokázalo, že to byl opravdu ten zadržený původně jen podezřelý. Je to tady celý postavený na hlavu, zločinci jsou célebrity a vyjadřují se ke kdečemu, si vem Kajínka.
Mám jeden sen už nějakou tu dobu. Jednou, až budou děti velké, nebo alespoň odrostlé bych si ráda pořídila velkého psa, takového strejdu na výlety, procházky, takovýho parťáka na pohodu, jen mám stále v sobě strach jestli bych takového mamuta vůbec zvládla.
Líbí se mi Kavkaz, Leonberger, Moskevak, Tibetský mastif, já vím, šílený výběr.
Nevim, jestli se k takovými psů někdy dopracuju, ale kdo máte medvědy, nechcete se podělit o zkušenosti?
Asi nemístná otázka, ale kolik Vám bude, když děti odrostou? Já právě plánuju psy taky radši zmenšovat, ale určitě jsem starší než Vy. Jen je otázka, do jakýho plemene půjdu, když teď v jiným vlákně čtu o těch zubech.
Strojvedoucí na přejezdu - to není Studénka, v tomto případě asi nikdo nemá tak dlouhé prsty, aby se to nakonec nevyšetřilo. Uvidíme.
Už jsem k tomu něco četla….SŽDC tvrdí, že přejezd splňoval normy EU, řidič kamionu za to nemůže, protože na přejezd vjel, když ještě nesvítila červená světla. A právě kvůli těm různým předchozím případům jsem skeptik.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 05.02.2024, 10:45:48
Ano, každý, kdo přišel o někoho blízkého, to prožívá stejně nebo hodně podobně. Pro každého je to nesmírná tragédie. Proto mně to přišlo od ČT necitlivé a neetické zveřejňovat toto ve chvíli, kdy je to pro ty lidi takto čerstvé. Já bych taky chtěla vysvětlení a dostalo se mně v podstatě takového, že každý se o své zdraví musí starat sám, je to jeho zodpovědnost. A pitevní zprávu nikomu domů nepošlou, člověk se musí pídit a starat sám.
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 05.02.2024, 10:37:42
Jj, a lidi, kteří bojují za stejnopohlavní sňatky, adopce homosexuálů atd. a kteří jsou ve většině vůči těmto lidem taky velmi tolerantní, se pak budou divit.