Anonymní:Přesně, moje věc. Vaše je zase koho volite, ale pokud jsem nespokojen se současnými, co takhle zkusit volit někoho jinýho. Bez ohledu co o něm většinový lháři píšou.
🤣Jste fakt vtipnej, nevíte, jak fungují volby?
Anonymní:Přesně, moje věc. Vaše je zase koho volite, ale pokud jsem nespokojen se současnými, co takhle zkusit volit někoho jinýho. Bez ohledu co o něm většinový lháři píšou.
🤣Jste fakt vtipnej, nevíte, jak fungují volby?
Myslím, že Tail Story. Úplně ve mě hrklo. 😄
No, tak nějak nápodobně. Naše hudební scéna mě neoslovila, maximálně tak brněnské rockové kapely, které se v médiích vůbec nehrály.
orionka-2:Laufer byl skvělý v Cirkusu Humberto ( ale v té době vy jste asi na tel. nekoukaly 🙂)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Laufer_(herec)
Tak jsem koukla, měl dost pohnutý život i kariéru. Nebylo by hezké, kdyby z něj zůstala jedna pitomá, nepovedená píseň, která dnes byla připomenuta.
Proč bychom se v té době na TV nekoukaly? Já byla zrovna na MD, takže jsem se dívala dost. Tak třeba v Cirkusu Humberto se mně Laufer vůbec nelíbil, právě proto jsem ho ráda neměla. Ale myslela jsem si, že byl jenom herec, jako zpěváka jsem ho vůbec neznala.
On zpíval pop asi, že? Já celkově popík moc nemusela a když už, tak akorát v rané pubertě se mně trochu líbil Víťa Vávra, cca v 16 mě už víc oslovil rock.
Aluška:Šli jsme zrovna spořádaně po lesní pěšině, kudy chodíme každý den. Vyběhla z roští po straně cesty. Mladý jsem tam neviděla, takže nemůžu s určitostí tvrdit, jestli to byla bachna, nebo třeba zraněnej kanec, fakt nevím, napřed šla na Mirečka, letěla tím směrem Mijunka, ona se otočila po ní a uviděla i mě a pustila se naším směrem, Mirďa utekl,já mazala taky pryč a už jsem se neohlížela, víc nevím….. Idorek už hodně špatně slyší, moc si čuchat na cestě a třeba jí nebo ho neslyšel, fakt nevím. Naštěstí psi utíkali taky, asi až na toho dědulu……
Jejda, já to všechno čtu až teď. To je ten Idorek, co jste si ho vzali a on potom vyhrával i na výstavách? Tak to je hrozné teda, prcek teda zkusil, moc na vás myslím, ať to všechno dobře dopadne.🍀
Mně se Laufer nikdy nelíbil.
Jinak teď mám v knihovně všech 22 knih Sharpa od Bernarda Cornwella, další má ještě vyjít a na ty moc těším, ale snad až do důchodu, teď vůbec nestíhám.
assil:Mě se zas ty od Rowlingové líbí a ani ta poslední 1200 stran mě nenudila.
Je vidět, jak má každý jiný vkus.
Tak nemůžeme být všichni stejní, že jo. 😉 U některé knížky člověka až mrzí, že skončila.
Listopád jsem nečetla, nezaujala mě anotace, ostatní od Mornštajnové ano a Les v domě ještě čeká v knihovně. Rozvláčný detektivky mně víc přijdou od Rowlingové, ty šly dál.
megi-the-pes:Říkali mi Leni - Bezděková, kř. jméno nevím. Povinná četba.
Četla jsem ji zrovna nedávno.👍
orionka-2:Která ?
Zbraně Ukrajině budeme dodávat tak dlouho, dokud nevypukne mír.
To je prostě úplně blbé.
orionka-2:Je jedno, co je tam napsáno. Ale vyberete aspoň jednoho sympaťáka ?
Ježíš, ta věta je ale úplně blbá.
Kilian:…..ten film mám moc ráda….
Já taky. 👍
Fikovnice:Neříkala Ifauna, že bude chtít vymýtit bPP inzerci??
Teď jsem ji otevřela a namátkou:
https://www.ifauna.cz/inzerce/p87nldwcy-stenata-jack-russell-bez-pp-novy-jicin/
Nechodím tam, nesleduju, nestojí mně to za to. Popravdě na iFaunu si nevzpomenu, nechybí mně. 😊
Fikovnice:Já se přiznávám, že nevím nic o Harrym Potterovi. Jen, že existuje. V knize…😄
Filmy jsem zkoukla s dětma, ale knihy jsem nikdy nečetla a ani je nemám v knihovně, šly dál.
Detektivky do Rowlingové jsem měla asi ty první 4 ze série, ale taky nezaujalo, zbytečně všechno moc natahuje.
Jinak jsem ještě opomněla Tolkiena, toho samozřejmě miluju úplně nejvíc. Nechápu proboha , jak jsem mohla zapomenout. V nejtěžších chvílích mě vždy držel nad vodou. Rowlingovou nemusím, ta mě neoslovila.
20 knížek za rok je míň jak 2 měsíčně. To průměrný student nezvládne? V tom případě si myslím, že nemá na škole co dělat. Co má takové děcko celý den na práci? Určitě toho míň, než jsme měli my v jeho věku. Většinou se dnes flákají a nudí. Před 2 hodinama jsem byla v Lidlu, přede mnou holčina s klukem odhadem 16 - 17 let, nakupovali alkohol, hódně alkoholu, vodku a různý šumivý vína. Na čtení asi čas nemají, hm.
Jinak já v poslední době čtu hodně české autory…Lednickou, Chalupovou, Hanišovou, Klevisovou, Hrdličku, Katalpu, Mornštajnovou, Hrdličku, Niedla, teď jsem si koupila od Šmída Cejch a štve mě, že není čas na čtení. Moc práce na zahradě a vůbec. Co bylo asi NEJ bych neuměla úplně specifikovat, přečetla jsem toho v mládí hodně, prakticky všechnu povinnou četbu, i ruskou, kromě našeho F. L. Věka, ten mi přišel tehdy moc těžký. Na ZŠ jsem měla moc ráda pověsti od Eduarda Petišky Čtení o hradech, zámcích a městech, to bylo krásné čtení, četla jsem to několikrát dokola a asi díky tomu jsem se začala věnovat hodně historii, hlavně české, a rozhodla jsem se i maturovat z dějepisu. Byl to můj nejmilovanější předmět. Že jsem si u maturity vytáhla úplně blbou otázku, je už jiná věc. Na gymplu mně možná nejvíc utkvěli v hlavě Tři mušketýři, nejvíc asi ještě po 10 letech, které jsem četla myslím v 16 a dodnes si pamatuju, jak mě to nadchlo. Jak jsem se doma naoko učila, ale pod stolem jsem měla schovanou knížku a když mě rodiče zrovna neměli na očích, potají jsem četla. Bože, to byly krásné roky. Jak mně bylo toho vikomta líto a já bych ho určitě zachránila. 🙂Jinak co mě nadchlo v poslední době, cca v posledních 10 letech? Určitě Vánoční koleda od Dickense, Bylo nás pět od Poláčka, 1984 od Orwella, Den Trifidů od Wyndhama, Jako zabít ptáčka od Leeho, Malý princ od Exupéryho, Babička od Němcové a několik románů od Daphne du Maurier. A určitě bych toho našla víc. Třeba knihy od známého veterináře Herriota, to je prostě nestárnoucí klasika.
Jinak v knihovně jsme doma měli cca 1800 svazků, cca 500 jsem v poslední době poslala dál, už na knihách, který nemají takovou hodnotu, tolik nelpím.
Já teda nevím, hodně letopočtů se mně vypařilo z hlavy, ale zrovna tento si pamatuju velice dobře, kromě toho ještě rok bitvy u Lipan 1434, na Bílé Hoře 1620, u Slavkova 1805, vznik ČR 1918, pak 1945 a 1968, to ví snad každej.
Buggyra:Těžko říct, třeba by se tam hrnuli lidi, kteří skutečně chtějí něco změnit. Určitě také lidi bažící po moci, a tak. No ale pořád by museli mít program, který se líbí lidem, a museli by ho prosazovat. Co třeba pravidlo, že na poslanecký plat by se dostali až v druhém volebním období, v kterém setrvají. V prvním by museli prokázat, že něco dělají pro lidi, a v druhém by se teda mohli vézt, ale to už by tam zase byli další lidé, kteří by chtěli dosáhnout druhého zvolení. No asi to není dobrý způsob, asi není jednoduché vymyslet něco jiného, to mě jen tak napadlo. Na to jsou chytřejší hlavy.
Dokážete si představit, jak by ti stávající řvali, kdybyste jim něco chtěla vzít? Třeba takovej Benda, kterej nikdy nic normálního nedělal? Teď aktuálně se řeší ten byt ministra školství v Praze, 50 tisíc měsíčně se mu platí. Takový rozhazování fakt nechápu, když lidem sebrali, co mohli.