Aktuálně: 3 726 inzerátů210 949 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 08.10.2024, 11:20:26 xxx.xxx.11.197
lupus4:

Ta porodnice se těch 3 - 7 dnů dá vydržet, i kdyby tam byl sebenepříjemnější personál.

tak ve Francii mi rodila dcera 2x, teď (20.8) v 7:30 přijeli, ve 13:30 byli už doma…

a poprvé  rodila večer a domu jeli “až” ráno, v obou případech byla max spokojená

Tak to je paráda, ideální. 👍 Já poprvé trčela v porodnici 12 dní.

Sarah01
Sarah01 08.10.2024, 09:40:24 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Já nevím, proč ti Jehovisti neobrážejí osamělé důchodce! Ti by si s nimi tak rádi popovídali, dál by je pozvali, čaj jim udělali… mno.

Měla jste návštěvu? Já jsem kdysi zjistila, že pokud se jich člověk chce zbavit, tak s nimi nemůže vůbec mluvit, jsou naprosto neodbytní. 

Sarah01
Sarah01 08.10.2024, 09:38:31 xxx.xxx.11.197
balu:

Ad porody - domácí porody vnímám jednoznačně jako krok zpět. Takové ty kecy, že v porodnici jsou zlí a tak podobně, jsou jen kecy zpovykaných nán. 

Vyměnit možnost rodit s veškerou moderní zdravotní péčí a týmem zdravotníků, kdy jsou v záloze a doslova za rohem odborníci, kteří v případě, že se při porodu něco zvrtne, zasáhnou v řádu vteřin a nízkých minut, za nejistotu porodu doma jen s dulou (pro mě hnusné nelibozvučné slovo) s kdovíjakým vzděláním a zkušenostmi, kdy v případě komplikací je volána rychlá, která při nejlepší vůli nepřijede okamžitě (i když vyjede okamžitě) a pomoc a potřebný zásah se tak oddálí a ten čas může fatálně ovlivnit zdravotní stav dítěte i matky, považuji za hazard. Hazard se zdravím a životem rodičky i dítěte.

Ta porodnice se těch 3 - 7 dnů dá vydržet, i kdyby tam byl sebenepříjemnější personál. 

Tak ačkoliv já bych doma nikdy nerodila, tak chápu, že někdo to může mít jinak. 

Zajímavé třeba je, že v Nizozemí může v porodnici rodit jen žena, u které se očekávají komplikace, a pokud tam chce rodit i ta, u které se komplikace nepředpokládají, musí si to zaplatit. Ve Finsku, kde je nejnižší novorozenecká úmrtnost v Evropě, se rodí jen v porodnicích, ale každá rodička má svůj vlastní pokoj i příslušenství. Když to člověk porovná s ostatním světem, jsme na tom zatím hodně dobře. Ale až se začne za všechno platit, tak kdoví….

Sarah01
Sarah01 08.10.2024, 08:14:37 xxx.xxx.11.197
Dafi:

ehmm-taky mám smečku-ale ta se nevenčí🙂

Obrázek Obrázek

Já teda koukám na ty poháry, ty získal ten pejsek na fotce za nimi?

Sarah01
Sarah01 08.10.2024, 08:10:26 xxx.xxx.11.197
Doron:

Přístup doktorů ( spíš sester) může být blbý a býval opravdu příšerný.  Moje dcera to vyřešila tak, že si vzala dulu, která v porodnici i pracovala jako porodní asistentka, aby tam měla pocit bezpečí. Po prvním porodu jsem s ní byla i na samostatném  pokoji, střídali jsme se zetěm, byla po císaři,  tak potřebovala pomoc, sestry na mě zahlížely, že  máma by tam přece být neměla.  

Našla jsem krátké videjko  z těch Plas , je tam vidět,  jak žádají svého “guru” o svolení zavolat pomoc, holt autorita. 

Já mám z prvního porodu hrozné zážitky, v roce 88 a taky císař, hrozné chování jak doktorů, tak i sester. Porodnice teda už dávno neexistuje. Posledního syna jsem rodila před 23 lety v malé porodnici tady a bylo to úplně něco jiného, ovšem tato porodnice už je taky dávno zavřená. Dcera rodila tady kousek, ale už v jiném kraji, taky malá porodnice a s přístupem byla spokojená, snacha v Čechách, taky císař a přístup se jí nelíbil, o dalším porodu nechce ani slyšet. Je fakt, že dnes si rodička může vybrat, kde bude rodit, pokud teda má na výběr v nějaké rozumné dojezdové vzdálenosti. Znala jsem paní ve věku mojí mamky, která vždycky porodila doma, překotné porody a všechny 3. 

Tady u té výš zmiňované sekty nebo skupiny či co to je, je to všechno podivný. Já asi chápu, že chtějí žít tak nějak podle svého, ale že to tam řídí tento podivný týpek a defakto jsou závislí na dávkách od státu (?!)…v tom videu Barbory je to jasně vidět, jak nechápe a nelíbí se jí, co všechno musí podstoupit kvůli tomu, aby dostala peníze. No, mně se zase nelíbí, že bych já ze svýho platu měla přispívat na tyhlety lidi. Už se stejně uvažuje, že zdr. péči si budeme všichni hradit v plné výši a předpokládám, že odvody nám zůstanou, tak jak jsou, abychom mohli podporovat tato a jiná nemakačenka. 😟

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 19:25:25 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Nechci se v tom stourat, to urcite ne, ale neda mi to: probuh blbe kecy po smrti manzela?!?😮

Napíšu vám to do SZ.

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 18:35:14 xxx.xxx.162.253
lesnizinka:

Vojak na misi…😜😜😜

Tak třeba kamarádky, který už kamarádkami nejsou, ptž měly po smrti manžela blbý kecy, co bych měla nebo neměla.

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 15:40:25 xxx.xxx.28.39
Saga:

Sarah01 bohužel se mi stala většina z toho, co jste napsala a nepopírám, že to bylo dlouhé a extrémně temné období👎, kdy jediná myšlenka, která mi v tu chvíli dávala smysl byla, nebýt tady, jako vůbec, chápete…Ale podobně jako Buggyra jsem byla vychovaná racionálně a jsem nesmírně praktický člověk, tže sekta mě nenapadla ani na samém dně, prostě ani jednou. Nesnesu, když se mě někdo pokouší dostat, kam nechci a toto jsem si uvědomovala i tenkrát, možná proto je to pro mě těžké pochopit, že někdo podlehne.

Tak já to mám stejně. Jakmile někdo zkouší mi něco nařizovat, hned mně začne blikat varovný světýlko, zarazím se a končí veškerý kontakty. A to nemusí bejt ani sekta a ani voják na misi. 

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 14:26:18 xxx.xxx.28.39
Saga:

Jo, na Černou vodu jsem si taky vzpomněla👍, shlédla jsem to na jeden zátah, páč severské krimi můžu, ale ten konec byl vážně WTF? Heh…no, stejně by mě zajímalo, co dovede člověka k tomu, stát se členem sekty (kdekoliv na zemi), a nechat si takhle vymýt mozek, potažmo se nechat týrat? Mdlá mysl? Nulový pud sebezáchovy? Potřeba někam patřit? Potřeba nechat se ovládat/být veden? Já jakožto 100% individualista asi ani nemám šanci tohle pochopit nebo?

Tak já to třeba chápu tak, že člověk se dostane do špatné životní situace a neštěstí je hned. Třeba zůstanete úplně sama, zemřou vám oba rodiče, partner, nebo ho nemáte, nemáte ani děti. Dokážu si představit, že velmi submisivní osobu někdo osloví, je na ni milý, ta žena má naráz pocit, že ji někdo chce, že ji někdo potřebuje a neštěstí je hotovo. Nebo stačí nějaká jiná deprese, třeba poporodní nebo ze ztráty zaměstnání. To máte jak s těmi případy, že ženy pošlou nějakému americkému pracovníkovi na ropné plošině nebo vojákovi na misi miliony. Normální člověk to nechápe, ale přesto se to děje.

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 11:56:37 xxx.xxx.28.39
Buggyra:

A je tu nový Jirka, vysvětlující věci! 🙂

(nedávám náhled do příspěvku, ať neruším Megí 😘)

https://www.youtube.com/watch?v=CcKcCLFcroc

Tak to se hned kouknu, on má super videa, úžasně propracovaný.

Ad domácí porody…….nikdy jsem o tom ani náznakem neuvažovala, ani moje děti. Ale na druhou stranu se občas nedivím. Přístup doktorů je občas hrozný, i když je pravda, že za posledních 20 let se to hodně zlepšilo. Nejhorší je ale dostupnost porodnic, u nás dvě zrušili a z některých vesnic je to i víc jak hodina cesty autem. To pak není divu, že se porodí i cestou v autě. Každopádně je rozhodně potřeba mít lékařskou pomoc nablízku a u toho porodu mít aspoň kvalifikovanou porodní asistentku. Je jasný, že v sektě se nikomu ničeho takového nedostane.

Sarah01
Sarah01 07.10.2024, 10:33:16 xxx.xxx.28.39
Aluška:

Máme u nás ve vsi. Pár ulic od mýho domu. Týpek má 2 pitbuly na zahradě hned u vjezdových vrat do domu. Když přijíždí domu on nebo jeho táta, na dálku si otevřou vrata a psi vyběhnou ven. Už kousli souseda do zadku, policajty nevolal. Pak potrhali parson russela, panička šla s kočárkem a psíkem na vodítku, psi byli venku a vrhli se na něj. Pes ohluchnul, veterina 25 000, nechtěl platit, museli přes právníka. Vedle v ulici zakousli kočku u vchodových dveří do domu, psi šli na volno a vletěli do cizí zahrady a ještě majitelce kočky se smál, že má mít plot. Na jaře večer moje kamarádka venčila tibetskou španělku na vodítku asi 30 m od toho domu, ve tmě moc neviděla, najednou 2 tmavé obludy se řítí na jejího psa. Zvedla jí, psi kamarádku povalili, ona padla na zem, svýho psa pod sebou a pitbulové jí každej z jedný strany řval do obličeje a snažili se z pod ní fenku vyrvat. Fence se nic nestalo, kamarádka marodila 5 měsíců kvůli psychice. Nebyla schopná vyjít z domu, dokonce jsem jí vezla do nemocnice na psychiatrii s panickou atakou.  Policajti šetřili, je to na přestupkový komisi, čekalo se než domarodí, aby věděli kolik její nemocenský po něm bude stát žádat a pokuta za třetí napadení už asi bude slušná . Policajtům tvrdí, že neví kudy psi utekli, že jsou za dvouma plotama. Není to pravda, boudy mají hned u vjezdových vrat. Na začátku září zase zdálky otec majitele otevřel vrata, psi vylítli, zakousli se do jezevčíka na vodítku a paničce do ruky. Dědek v  klidu zajel, vystoupil, zavřel auto, došel ven, psi hodil za plot a majitelce jezečíka, která byla v šoku a tekla z ní krev řekl, že neví čí jsou a odešel. Nechal jí stát na chodníku. Policajti řešili, snad čtvrtá pokuta bude už dost mastná.  

Radím si sjednat na procházku člověka se zbraní a psy normálně zastřelit, nic jinýho nepomůže. Dokud lidi nebudou tato napadení agresivních psů a ignoraci jejich majitelů řešit stylem na hrubý pytel hrubá zápata, nikdy se nic nezmění.

Sarah01
Sarah01 05.10.2024, 21:28:57 xxx.xxx.162.253
Leithian:

Tohle je k smichu. Nedelaj se geneticky testy ani testy na nemoci. Papiry se vicemene pisou doma na koleni. Jak dokazete ze to konkretni morce je po konkretnim rodici? Databaze neexistuje. Nic. Kriteria de facto nulovy. Je to jen vejmysl jak za obyc norce vytahnout majlant

Fakt? My jsme kupovali papírový morče za 4 stovky, nepřijde mně to jako majlant.

Sarah01
Sarah01 04.10.2024, 21:59:52 xxx.xxx.162.253
Aluška:

A ještě pro představu, že Cipísek je opravdu velký koník, tak moje maličkost měří 178 cm 😀

Obrázek

Já bych mu sahala tak po břicho asi. 😄

Sarah01
Sarah01 04.10.2024, 13:34:56 xxx.xxx.162.253
Tenurri:

Já třeba nechápu, že na toto vůbec plýtvají energii…Za prvé je z toho poznat, že jde o reklamu, za druhé se tu na to stejně upozorní a každý kdo má alespoň dvě mozkové buňky si přece nekoupí granule podle nějakého jednoho anonymního tipu někde na diskuzi.

Navíc toto dělá těm značkám spíše špatné jméno a i kdyby byly sebevíce kvalitnější, tak je to tak otravné, že by mě to od koupě odradilo.

Njn, tím šrotem už krmí jen takoví ti lenoši a značek je hrozně moc, reklama prostě musí bejt, jinak by se neprodalo.

Sarah01
Sarah01 04.10.2024, 13:32:28 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

U nás bývají stejný fronty na samoobslužný jako na normální kasy…🙄

U nás většina lidí chce asi pořád platit u normálních. Dnes i Lidlu plný parkoviště, ale samoobslužný pokladny plný jen dvě, máme jich šest.

Sarah01
Sarah01 04.10.2024, 06:19:13 xxx.xxx.11.197
Doron:

🤣🤣🤣

Alespoň vidíte, jak mě to vykolejilo🙂))

Jdeme už trochu za šera na procházku,trochu kloužu v bahně naplaveném povodní, tak koukám pod nohy, poprchává … a najednou přímo přede mnou leží mrtvola s prasečí hlavou!🤣   

Psi ho vyštěkali a Framík ho i docela pošlapal a umáčel, tak se posadil( ten chlápek) a tu masku si sundal.

Asi jsem se měla omluvit, ale byla jsem tak vykolejená, že jsem jenom houkla na psy a šli jsme dál. 

Tohle mi nepřijde normální , jako fakt ne..🙄

Tak mně se stalo, že naproti v aleji ležel chlap, obličej teda svochovanej, já nevěděla, jestli je živej nebo mrtvej, a bála jsem se podívat. Tak jsem šla domů, zburcovala manžela a šli jsme oba. Chlápek byl živej a vyspával tam po opici, skoro v pravý poledne. 😄

Sarah01
Sarah01 03.10.2024, 21:35:40 xxx.xxx.162.253

Já chodím zase jen k samoobslužné pokladně, připadá mi to rychlejší a nemusím stát ve frontě.

Sarah01
Sarah01 03.10.2024, 17:19:19 xxx.xxx.162.253
kometa:

Já jsem se prostě narodila do špatného století. Stále používám tlačítkový mobil, u kasy v supermarketu dopředu hlásím “aplikaci nemám”, notebook mám jenom díky tomu, že mi ho za covidu koupil můj 90letý! otec, abych mohla učit online.

Co teda oceňuji, je elektronické bankovnictví.

Taky nemám většinu aplikací, člověk si tím zbytečně natahá do mobilu bordel. Mám jen Zásilkovnu a Lidl, ten teda většinou kvůli personalizovaným slevám, nikam jinam nakupovat potraviny většinou už nechodím. A jsem i ráda, že mám cca 4 roky chytrý telefon, ptž navigace, foťák a messenger nebo watsapp.