Taky mně to přišlo spíš jak hovado. Ale není to pořádně vidět. Štípance od hovada jsou masakr, aspoň u mě jo. Poštípalo mě to loni kdesi v lese na výcviku a udělaly se mně po tom štípnutí vřídky, ještě teď po roce mám flíčky jak po neštovicích.
Postexpozičně už bude (část) radioaktivního jódu vychytaná š.ž. Takže ano, má smysl dávat preexpozičně. Preventivně/jak píše Megi/je to blbost, ale např. po začátku války na Ukrajině mi říkali farmaceuti, že hlavně důchodci vykupovali v lékárnách jód. Snad byli náležitě poučeni a necpali jej do sebe (aspoň snad ne ve velkém).
O některých důchodcích si fakt nedělám iluze, mívají doma plné lékárničky často už prošlých léků, antibiotika si ordinují sami (čert ví, kde si je seženou) a někdy berou léky i preventivně, ačkoliv to vůbec nepotřebují.
Mého zlatého retrívra, který spí přes léto venku na trávníku (do boudy nechce) obtěžuje neznámý hmyz. Vypadá jako malinká vosička nebo lumek. Napadá obočí, do kterého se vklíní a saje mu krev. Pes má někdy obočí celá od krve. Nikde jsem o parazitovi nezjistil nic, ani nikdo, koho se zeptám, mi není schopen odpovědět.
Nějak mně není jasné, kde pes běžně přebývá. Ale pokud ho na zahradě obtěžuje jakýkoliv hmyz, tak bych zvažovala pobyt uvnitř domu, obzvláště i proto, že kdyby to byly opravdu muchničky, tak ty nevlétávají do interiéru. Jinak na muchničky účinkuje dobře přípravek s permethrinem. Mám 3 GR a nikdy jsme s tímto problém neměli.
Já mám k tomuto tématu dotaz. Naučila jsem Bajču, že když vidí zvěř, tak si má sednout. Už to docela zvládá, ale nevím, jak a čím jí v tu chvíli odměnit, protože ona sice hezky sedí, ale je v tranzu a vůbec nevnímá. Jak teda odměňujete žádoucí chování u zvěře?
Já chválím slovně a to tak, že úplně jásám. Ale je fakt, že to na každýho psa může působit jinak a to třeba i tak, že to vezme jako pobídku, že už sedět nemusí a rozběhne se. 😂
Tak hlavně, že v minulosti se hodně řešilo Zemanovo chování i jeho slovník a teď to najednou nevadí? Fakt se divím, že tam jak strana, tak její voliči snesou takové prase.
Já myslím, že už jste mi psala, odkud ho máte, ale stejně si to už nepamatuju. 😀 Kamarádka má z CHS 3D Okser, pejsek už má junior CACIB a před sebou nejspíš velice slibnou výstavní kariéru.
Pro labradora není celoroční pobyt venku vhodný. Jinak já mám na zahradě velkou boudu pro goldeny, má předsíňku i verandu, ale spí v ní akorát tak myši. 😄
Protože je tam plno vajec. 🙂 Divné. Ale nevšimla, šla jsem si to přečíst. Zajímavé. I když… nevzpomínám si, že bych jako děcko jedla kuřecí řízek nebo “čínu” atp.
Všimla jsem si jenom dibule. 🙂
Mimochodem slépky šly spát na stromy, su zvědavá, jak je sundám.
My jsme kuřecí na čínu dělávali už kdysi dávno, protože pečený se brzo přejedlo a s řízkama se pokaždý piplat všem nechtělo. Ale byla to taková čína bez těch ochucujících omáček, bez výhonků, dnes by se spíš řeklo kuřecí nudličky na tradičním koření. 😀 Přidalo se, co se doma našlo. A časem se tak začal dělat i králík. Protože jinak ho už fakt nikdo nechtěl. Možná jen na guláš.
Já taky jezdím ráda kvůli stejným věcem, prostě pokecat, podívat se na jiné psy, i jiná plemena, taky to beru jako hezký výlet. Ale je fakt, že do peněz to leze hodně a ti lidi, kteří ty tituly vyloženě honí, za to dají obrovské částky. S těma ksichtama je to mnohdy pravda, proto na jisté rozhodčí nejezdím. Pak jsou rozhodčí, kteří se fakt dívají na psa, ale někteří jsou zubaři, jiní preferují pořádný běh, jiní zase úplně rovnou srst. Což mně přijde i podle standardu špatně. Někteří goldeni ji úplně rovnou mají, ale některým se musí po vykoupání narovnávat, a to mně nepřipadá normální. Pes by se prostě měl brát takový, jaký je.
Tak, jsem z těch jejich pravidel měla obavy, ale vše na pohodu, alespoň včera, a k tomu, kluk šikovná ještě CAC, CACIB a BOS. Zas bude dělat frajera na bráchu🙈. Tak držte pěsti i dnes.