Patní ostruha není nic jiného, než zanícený úpon šlachy, který má tendenci kalcifikovat. Rázová vlna má fungovat na tom principu, že kalcifikaci přeruší a v ošetřeném místě se zvýší aktivita bílých krvinek.
To samé udělá i to naklepávání prkýnkem, ale je to méně komfortní. Tehdy u nás nebyla rázová vlna v dosahu a nechtěla jsem trávit půl dne na cestě kvůli každému ošetření. Takže pravidelně každý den 10-15 minut u telky plochým prkýnkem…jako když se naklepává maso na řízky 🤭
Mně to začalo bolet asi letos v dubnu. Praktická lékařka mně řekla, že ji má taky, mám nosit tenisky a hotovo. K ortopedovi mě poslala až po mém naléhání, ten mě vzal někdy v červenci, dal mi obstřik, prodal podpatěnky do bot s tím, že když to mám i na druhé noze a není s tím problém, tak i na té levé se to nějak uklidní. No, neuklidnilo a nejvíc to začalo bolet, když jsem se vrátila z nemocnice, protože tam to samozřejmě bylo dlouho v klidu. Takže znova ortoped, ten mě konečně poslal k rehab. lékařce a ta mně poslala k fyzioterapeutce, která má volno až v lednu. Prostě jak z pohádky o slepičce a kohoutkovi. 🙄
Bobi, to co píšeš, že máš ostruhy a máš je od narození…to je taky něco jiného, myslíš takové ty boule na achilovkách(má i můj muž) Taky jsem si léta myslela, že to jsou ty ,,patní ostruhy"😏 Ne nejsou, ostruhy jsou zespod na patě, nejsou vůbec vidět. A udělají se…asi ze špatných bot, špatného došlapu, věkem... Mladým lidem se nedělají, až starším.
Do kolen se píchá ano-kyselina hyaluronová a kortikoidy.
Je to většinou věkem. Mají je všichni nad 50, které znám, jen někomu to nemusí dělat problém. Já je mám na obou nohou, ale pravá je bez potíží, tam mně to prostě nevadí. Z bot to určitě nemám, podpatky nenosim snad od jednadvaceti.
Já myslím, že vydržela. Viz různé předchozí příspěvky, kdy dokázala být i kultivovaná. Spíš mi k ní nesedí ta zákeřnost. Umí říct věci “na plnou hubu”.
To sice umí, ale já mám jasno. Komu jinýmu by tady ležela v žaludku Aluška se svými jezevčíky?
A ještě dodám, že je fakt smutný, když někdo bere jako hodného člověka toho, kdo tady všechny vulgárně seřve všechny na jednu hromadu. Kam jsme to došli?
Na patní ostruhu doporučuju rázovou vlnu, v podstatě nic jiného nepomůže. Fakt nechápu, proč musí vždycky napřed vyzkoušet všechno ostatní. Po nějaký masti nebo tejpováním asi ostruha nezmizí, že? Nebo ji chtějí rozmasírovat ?!? Ještě magnety by měli nasadit! To maj taky oblíbený.
Ultrazvukem se postupně rozbije, chce to tak osm, deset návštěv.
Mě už chtěli operovat, blbouni !
Našla jsem si soukromého ortopeda a zaplatila si to, ale i na pojišťovnu to dělají.
Mně bylo sděleno, že rázovou vlnu mně pojišťovna určitě nezaplatí. O možnosti utz nebo třeba laseru se nikdo nezmínil.
Ajaj, no to bolí pekelně! Znám. Pomohla mi v r. 2018 5x rázová vlna s odstupem času, ne hned. Od té doby dobrý, taky jsem to měla v zánětu. Nejdřív jednu nohu a pak i druhou. 🤦♀️ Voser hroznej.
Každému ale pomůže něco jiného. To jdete tedy na operaci? To se bude hojit hodně dlouho si myslím. Ach jo.
Rázová vlna, tak doufám, že pomůže. Znám lidi, kterým to nepomohlo. ☹️
Jejda, copak Sarah? To je mi líto, protože vím, co to je, nechodit.
To já naopak už chodím bez berle, pokulhávám, protože mám zespodu ještě bolestivý otok. Ten ovšem časem ustoupí, tak sú ščastná.👍
To se pořád táhne předchozí problém nebo je to něco nového? Co pejsci? Snad budete na Vánoce fit!
Bohužel se to asi bude řešit až v lednu, dřív už neměli termín, zatím beru Aulin. Může za to patní ostruha, kterou nechal ortoped prostě být, že je to normální, dal jen obstřik. Mám tam zánět, až nad kotník je to oteklý. Nepomohly ani ty obstřiky, masáže, podpatěnky, různé masti, tejpy, nic. Nejvíc se to rozjelo po pobytu v nemocnici, kdy jsem ležela a bylo to v klidu. Byla jsem zvyklá běhat, chodit na túry cca 20 km, to teď vůbec nejde. Minulý týden jsem byla u rehabilitační lékařky a ta mě zprdla, že jsem měla přijít už na jaře. Bohužel bez žádanky to nejde.
Jsem člověk, který nezvládá hádanky, hlavolamy, pokud by zkusil únikovku, tak by ho museli vysvobodit, kdysi jsem zkoušela i RPG hry, ale daleko jsem se nedostala…takže já určitě nebudu vítěz hádací hry “kdo je Stelle”.
No tak já si teda počkám, až to tady někdo z detektivů rozčísne…
Upřímně ale rovnou říkám, že jestli je Stelle někdo ze zdejších známých, tak teda budu hodně zklamaná, že něco takovýho dotyčný udělal.
Tak to já taky a asi nás bude myslím víc zklamaných. A nejsem žádný detektiv, vyvozovala jsem jen z diskuze tady, z žádných SZ. Běžně tady ani denně nevysedávám, ale teď bohužel nemůžu chodit, mám to zakázáno a ani to moc nejde. Takže koukám na pohádky a sem.
My jsme kdysi pro fenku s nemocným srdcem měli Specific, vonělo to rybou. Mně teda spíš smrdělo. Když se podívám na dnešní složení, taky jsou tam na prvním místě obiloviny, ale nevidím tam hrách ani nic, co kolem něho prošlo. Nějaká hydrolyzovaná živočišná a bramborová bílkovina. Zpočátku jí to chutnalo, ale pak asi uznala, že takovej život je nanic a už nechtěla ani to.