Aktuálně: 3 730 inzerátů211 301 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 06:40:38 xxx.xxx.11.197
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 17.04.2024, 21:01:20

77 není stařena, stařenu si představuju od 90 výš. 😉

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 20:41:30 xxx.xxx.162.253
Xerxova:

mně zase moc vyhovuje - tady je krásně vidět, jak je to subjektivní a každý si musí najít to své… I proto nerada vodítka objednávám, chci je “mít v ruce” před nákupem

Určitě je lepší si to předem osahat. To je ta nevýhoda nákupu přes internet. Mně vadí, že je to těžké a v podstatě to pořád couráme po zemi. V tom případě mně spíš vyhovuje stopovačka. A pokud jde pes u nohy, tak krátké vodítko.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 20:17:11 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Tak Fíkovnici určitě napadne reklamu přeskákat a dál už je to velice inspirativní. Pochopitelně nejen pro Fíkovnici, ale vy jste ji zmínila. Já bych si to nedovolila.

A já si zrovínka myslela, že je to právě pro ni, to cvičení. Prostě nás ten velkej bratr furt sleduje a pak tady dochází k nedorozumění.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 19:23:45 xxx.xxx.162.253
Tenurri:

Já tomu říkám přepínací, ale spíš je to asi posuvné? Mám to easy-long od tameru. Přišlo mi fajn, když jsem ho měla v ruce.

To jsem právě měla, na velké psy, a bylo moc těžké, nevyhovovalo mně, šlo dál.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 19:22:24 xxx.xxx.162.253
Anonymní:

Tak to je bezva ne? Celý život krmit sociální systém, platit stále větší daně a pak si nechat dát poslední tečku. Jenom nepíšou jestli bude ještě “zadara” nebo si budu muset připlatit..

Zadara nebude určitě, kde žijete? Z pracujících se přece musí vymámit, co se dá až do poslední mrtě.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 19:20:10 xxx.xxx.162.253
Rapotačka:

Je to ta politika.

Tak já viděla nějaké cvičení na bolavou páteř. 😄

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 17:47:45 xxx.xxx.162.253
hmn:

“Jako první jsem kupovala hexabiothane stopovačku, protože je přece nejlepší! Jenže mi přišla stopka, co váží víc, než bude vážit štěně”

jo, přesně to mi na tom materiálu vadí
a nenamotáš si 10 m na ruku (si tedy myslím)

na Moju mám stopovačky Tamer (upravené dle mých představ) - horolezecké lano průměru 6mm, lehoučké, skladné, prostě super

jinak různé druhy vodítek - to je čistě o psovodu, pro mě je třeba přepínací vodítko velké NE, jinému to hoví….

Jak dlouhé jsou asi ty stopovačky od Tamer? Právě mně dosluhují ty z popruhu, které mám, tak třeba aspoň jednu koupit novou. Přepínací vodítka taky nemusím. Ale pořád hledám. Obojky https://www.mushgo.cz/zero-dc-obojek-podsity-doprodej_z6046/ se neosvědčily, na dlouhosrsté psy to prostě není. Takže vodítka stejného typu taky brát nebudu. Stále tedy hledám něco za přijatelnou cenu. Líbí se mně třeba https://www.radustyle.cz/, ale ta cena je pro mě prostě přes čáru.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 17:34:02 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Ali, jestli nevadí, že se ptám: Ty děláš “kancelářskou” práci? Tedy také tu třídu 1…?

Já to mám trochu komplikovanější. Napíšu ti soukromě. 😉

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 15:33:03 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

A hlavně Sarah vypadá nejméně o 20 let mladší!!!👍👌

To určitě ne, ale je fakt, že ty růžové šatičky dělají hodně. 

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 14:15:02 xxx.xxx.11.197
hmn:

legislativa v prvé řadě stanovuje povinnost kategorizace prací a od toho se odvíjí i obsah a četnost zdravotních prohlídek

a mmch, pracovní lékař má za povinnost i dohled nad pracovištěm, proto se občas má objevit i ve firmě

Tak to jsem nevěděla, doktora jsem tady ve firmě přímo na provoze za celých 20 let, co tady dělám, nikdy neviděla. 😲

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 14:09:14 xxx.xxx.11.197
assil:

Jj, to je pravda, to jsem popletla. Když tak vzpomínám, tak zažila jsem i povinnou gyndu, to ani nevím jestli se dneska ještě dělá.

Nedělá, ale za komunistů se to dělalo. Kvůli tomu, že by třeba dotyčná při nástupu zamlčela, že je těhotná. Za to se vyhazovalo ve zkušební době. Ale ne všude. Měla jsem spolužačku, která právě jako těhotná do práce nastupovala a tomu zaměstnavateli to tehdy nevadilo.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 14:06:26 xxx.xxx.11.197
balu:

Jenže informování školy, tedy ředitele a třídní učitelky, ještě neznamená, že to oni budou vytrubovat na veřejnost, ostatním rodičům nebo spolužákům. Vysokoškolsky vzdělaní pedagogové by měli snad vědět, jak s takovou informací naložit, aby neublížili dotyčnému dítěti.

Tak je to na rodičích, jestli informují nebo ne, žádná povinnost není. To jsem tím víceméně chtěla říct. Jinak lidi jsou různí, že jo.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 14:01:16 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

Já ani nevím, zda třeba na základkách nebo středních jsou nějaká takováto lejstra na vyplňování…???

Ne, Jani, nikde, ani na ZŠ, na SŠ nebo na VŠ. Mám 3 děti a nikdy se nic takovýho nikde nevyplňovalo. Jen v případě nějaké společné několikadenní akce, třeba lyžařský výcvik, se musel přinést papír o bezinfekčnosti. Jinak nikdy nic.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 13:58:50 xxx.xxx.11.197
biaca:

Osobně děti umějí být zlé, ale pokud by to mohlo zachránit život. Pokud nějaké dítě např. bude mít silnou alergickou reakci, tak sanitka ani nemusí stihnout dorazit. Zde je potřeba zvážit rizika, která zamlčení skutečnosti sebou nese. 

Navíc i praktický lékař by měl vědět, že se jeho pacient léčí na psychiatrii, protože nasazení nevhodných léků muže snížit účinnost psychofarmatik nebo případně může nějaké nemoci vyvolat např. cukrovku. Tedy nejsem odborník, ale pouze laik. 

Tak ono to není úplně zamlčení skutečnosti, protože žádná povinnost informovat vedení školy neexistuje. A znovu opakuju, možná jste to nečetla v mém původním příspěvku, že lékaři by se mezi sebou měli umět elektronicky informovat a ne stále vypisovat papíry, jak v minulém století. Proč to třeba v jiných institucích jde a ve zdravotnictví ne? Banky mají centrální registry, městské úřady a PČR taky. Je asi jasný, že kdo bude psychiatricky nemocný a ten zbroják chtít bude, tak to přiznávat nebude, ne? Je to prostě jednoznačně na lékařích a ti v tomto případě selhali. A nevěřím, fakt ne, že se to v brzké době zlepší. To máte úplně stejný, jak s řidičákama nad 65 let. Povinný prohlídky zavedený jsou, doktoři dají razítko, nic pořádně nezkoumají a pak to tak vypadá. 

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 13:47:29 xxx.xxx.11.197
kometa:

“Milé děti, tady Janička má noční můry, bere tabletky a proto na ni budeme hodní.” A milé děti často hodné nejsou.

Tak já jsem na střední škole. Veterinární. Neboli ty děti mají nějaké medicínské povědomí. A vědí a chápou, že spolužačka má třeba  cukrovku a musí si píchat inzulín. Takže šikana z tohoto důvodu se nekoná.

Já vím, proto píšu to, co píšu, že brát to šmahem a ustanovit povinnost informovat vedení školy o medikaci dítěte nebo studenta je nesmysl. 

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 12:05:48 xxx.xxx.11.197
Doron:

My občas nějakou boudu na zahradě měli a když měla předsíň, psi nikdy nechtěli jít dál než do té předsíně , právě proto, aby měli přehled. Takže možná ta dvířka a prosklené okno nemusí být špatný nápad..

Ale u nás se nikdy bouda nepoužívala k opravdovému bydlení, když se chtěli vyspat, šli prostě dovnitř.

Teď mám jednu velikou boudu u které jsem úplně odstranila přední stěnu, myslela jsem, že za deště by si tam kluci mohli ležet a hlídat, ale ani tam nepáchnou. Je sice umístěná u vchodu, ale bez výhledu, takže nezájem.

Taky mám na zahradě boudu, předchozí generace psů v ní většinou pobývala, když jsme byli v práci a venku pršelo, jedna fenka si na léto vyhrabala noru pod boudou. V noci tam nebývali. Nynější smečka tam nevleze, maximálně si lehne na verandičku, která je součástí, když pracuju na zahradě.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 11:22:29 xxx.xxx.11.197
kometa:

Vy to nebudete šířit dál

Tak samozřejmě, že to nebudu šířit dál. Ctím lékařské tajemství a nepotřebuji k tomu ani GDPR. Jenže viz výše - zaměstnaci jsou dospělí a odpovídají sami za sebe. Ve škole za děti odpovídám já. A tak jsem radši, když o potencionálním průšvihu vím dopředu.

Jenže není takový každý učitel a jak to rodiče mají poznat. Znáte děti, jak často umějí být  zlé. Je dobře, že Vy tu zodpovědnost berete takto vážně. Stačí si jen představit tuto situaci: “Milé děti, tady Janička má noční můry, bere tabletky a proto na ni budeme hodní.” A milé děti často hodné nejsou.

Sarah01
Sarah01 17.04.2024, 11:14:49 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Tak když odškodné dostal, tak vše fungovalo nakonec jak mělo. Firma i pojišťovna se musejí zkusit zacukat, protože spousta lidí mávne rukou, to by byli blbí, chtějí vydělat peníze, je jim jedno, že na lidech.

Nakonec dostal, ale trvalo to dlouho, dělaly se různé posudky, zamítalo se, podávaly se stížnosti atd., prostě z hlediska psychiky toho člověka to bylo dost blbé. Každej na to nervy nemá. Ale teď už je myslím v pohodě.