Aktuálně: 3 729 inzerátů211 302 diskuzních příspěvků18 263 uživatelů

Příspěvky uživatele

Sarah01

Sarah01
Sarah01 20.04.2024, 15:44:56 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Která ? 

Zbraně Ukrajině budeme dodávat tak dlouho, dokud nevypukne mír. 

To je prostě úplně blbé.

Sarah01
Sarah01 20.04.2024, 14:57:03 xxx.xxx.162.253
orionka-2:

Je jedno, co je tam napsáno. Ale vyberete aspoň jednoho sympaťáka ?

Obrázek

Ježíš, ta věta je ale úplně blbá. 

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 21:49:05 xxx.xxx.162.253
Fikovnice:

Já se přiznávám, že nevím nic o Harrym Potterovi. Jen, že existuje. V knize…😄

Filmy jsem zkoukla s dětma, ale knihy jsem nikdy nečetla a ani je nemám v knihovně, šly dál.

Detektivky do Rowlingové jsem měla asi ty první 4 ze série, ale taky nezaujalo, zbytečně všechno moc natahuje.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 21:16:03 xxx.xxx.162.253

Jinak jsem ještě opomněla Tolkiena, toho samozřejmě miluju úplně nejvíc. Nechápu proboha , jak jsem mohla zapomenout. V nejtěžších chvílích mě vždy držel nad vodou. Rowlingovou nemusím, ta mě neoslovila.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 21:09:50 xxx.xxx.162.253

20 knížek za rok je míň jak 2 měsíčně. To průměrný student nezvládne? V tom případě si myslím, že nemá na škole co dělat. Co má takové děcko celý den na práci? Určitě toho míň, než jsme měli my v jeho věku. Většinou se dnes flákají a nudí. Před 2 hodinama jsem byla v Lidlu, přede mnou holčina s klukem odhadem 16 - 17 let, nakupovali alkohol, hódně alkoholu, vodku a různý šumivý vína. Na čtení asi čas nemají, hm.

Jinak já v poslední době čtu hodně české autory…Lednickou, Chalupovou, Hanišovou, Klevisovou, Hrdličku, Katalpu, Mornštajnovou, Hrdličku, Niedla, teď jsem si koupila od Šmída Cejch a štve mě, že není čas na čtení. Moc práce na zahradě a vůbec. Co bylo asi NEJ bych neuměla úplně specifikovat, přečetla jsem toho v mládí hodně, prakticky všechnu povinnou četbu, i ruskou, kromě našeho  F. L. Věka, ten mi přišel tehdy moc těžký. Na ZŠ jsem měla moc ráda pověsti od Eduarda Petišky Čtení o hradech, zámcích a městech, to bylo krásné čtení, četla jsem to několikrát dokola a asi díky tomu jsem se začala věnovat hodně historii, hlavně české, a rozhodla jsem se i maturovat z dějepisu. Byl to můj nejmilovanější předmět. Že jsem si u maturity vytáhla úplně blbou otázku, je už jiná věc. Na gymplu mně možná nejvíc utkvěli v hlavě Tři mušketýři, nejvíc asi ještě po 10 letech, které jsem četla myslím v 16 a dodnes si pamatuju, jak mě to nadchlo. Jak jsem se doma naoko učila, ale pod stolem jsem měla schovanou knížku a když mě rodiče zrovna neměli na očích, potají jsem četla. Bože, to byly krásné roky. Jak mně bylo toho vikomta líto a já bych ho určitě zachránila. 🙂Jinak co mě nadchlo v poslední době, cca v posledních 10 letech? Určitě Vánoční koleda od Dickense, Bylo nás pět od Poláčka, 1984 od Orwella, Den Trifidů od Wyndhama, Jako zabít ptáčka od Leeho, Malý princ od Exupéryho, Babička od Němcové a několik románů od Daphne du Maurier.  A určitě bych toho našla víc. Třeba knihy od známého veterináře Herriota, to je prostě nestárnoucí klasika.

Jinak v knihovně jsme doma měli cca 1800 svazků, cca 500 jsem v poslední době poslala dál, už na knihách, který nemají takovou hodnotu, tolik nelpím.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 16:48:00 xxx.xxx.162.253

Já teda nevím, hodně letopočtů se mně vypařilo z hlavy, ale zrovna tento si pamatuju velice dobře, kromě toho ještě rok bitvy u Lipan 1434, na Bílé Hoře 1620, u Slavkova 1805, vznik ČR 1918, pak 1945 a 1968, to ví snad každej.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 10:54:11 xxx.xxx.11.197
Buggyra:

Těžko říct, třeba by se tam hrnuli lidi, kteří skutečně chtějí něco změnit. Určitě také lidi bažící po moci, a tak. No ale pořád by museli mít program, který se líbí lidem, a museli by ho prosazovat. Co třeba pravidlo, že na poslanecký plat by se dostali až v druhém volebním období, v kterém setrvají. V prvním by museli prokázat, že něco dělají pro lidi, a v druhém by se teda mohli vézt, ale to už by tam zase byli další lidé, kteří by chtěli dosáhnout druhého zvolení. No asi to není dobrý způsob, asi není jednoduché vymyslet něco jiného, to mě jen tak napadlo. Na to jsou chytřejší hlavy.

Dokážete si představit, jak by ti stávající řvali, kdybyste jim něco chtěla vzít? Třeba takovej Benda, kterej nikdy nic normálního nedělal? Teď aktuálně se řeší ten byt ministra školství v Praze, 50 tisíc měsíčně se mu platí. Takový rozhazování fakt nechápu, když lidem sebrali, co mohli.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 10:27:49 xxx.xxx.11.197
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.04.2024, 10:18:10

Útulek prý popírá, že by pes běhal v areálu na volno. A nikdo jiný k tomu nic nechce sdělit. Snad se to dozvíme, jak to tedy bylo. Akorát je blbé, že to prostě dává prostor ke spekulacím. Na soc. sítích zas budou bitky.

Sarah01
Sarah01 19.04.2024, 06:56:49 xxx.xxx.11.197
Fikovnice:

No, já jsem vždy zděšena na té “naší” “silnici smrti”, což je I/43. Bohužel tam zahynul můj bratranec (byl zabit Polákem, který předjížděl přes dvě silné, Pavel chytil čelní střet, vedle na sedadle měl snoubenku, kterou si měl brát; bylo mu 30 let; dívka měla, tuším, “jen” zlomený nos a samozřejmě zlomené srdce😢). Ale těch mrtvých za roky, co tam jezdím, je fakt šíleně moc. Silnice je absolutně přetížená a stejně se skoro vždy najde nějaké hovado, které začne předjíždět. Já vůbec nechápu, proč to ti lidi dělají. Už mnohokrát třeba cestou do Brna mě předjížděl nějaký pitomec a pak při dojezdu jsme se potkali v Brně na některé ze světelných křižovatek. Pokud vůbec ušetří nějaký čas, tak je to dle mě v řádu minut.😲

Tam jsem asi ještě nikdy nejela. Ale dost podobné bych řekla je to na silnici 46 z Olomouce do Šternberka. Je docela dost frekventovaná, směr Polsko, ale údajně kvůli okolním pozemkům, které majitelé nechtějí pustit, je tam dlouhé roky jenom dvouproudovka. O víkendech je to docela mazec a třeba vůbec nechápu, proč někdo předjíždí, když je před ním dlouhá kolona a v protisměru totéž. Zbytečně tím ohrožuje protijedoucí a stejně si moc nepomůže. Mě třeba taky nebaví se za někým táhnout sedmdesátkou, ale když vidím, že je opravdu velký provoz, tak to nemá smysl předjíždět.

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 18:55:51 xxx.xxx.162.253
Doron:

No, nejlepší je, když pes žádnou takovou pomůcku jako je šňůra nebo flexina nepotřebuje, to je jasný! ☺️

Framík ji měl jen přechodně .

Ale třeba Guč by byl na krátkém vodítku v lese ukřivděný a šňůra by se mu pletla ( a hlavně mně) a kdyby šel na volno musela bych být pořád ve střehu, protože je možný ho od zvěře odvolat ( zastavit), ale není možný ho naučit zvěř ignorovat . A já musím dávat pozor ještě na další dva. 

Ono se mu i líbí, že musí překonat takový ten mírný tah, vyšlapuje si jak lipicán.☺️

Já teda když jsem někdy potřebovala stopovačku, tak jsem si ji přivázala k opasku. Fena si na ni zvykla, takže už věděla, že se nesmí motat kolem keřů. A já se ji zase musela naučit přeskakovat, když fena pobíhala zleva doprava a naopak. 😄 Ale můžu ji takhle fakt používat jen na starší fenu, mladší je střela, to bych nepřežila, a pes princip stopovačky nechápe, šel by celou procházku u nohy.

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 18:51:01 xxx.xxx.162.253
assil:

další kauza

https://www.denik.cz/krimi/agresivni-pes-napadeni-utulek-zdar-nad-sazavou-zena-prisla-o-nohu-boj-o-zivot.html?utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Je to hrozné a nechápu vůbec, jak se to mohlo stát. Ale podle fotek a videí, které jsem viděla, tak to teda jako útulek vypadá hodně vzdáleně. Jak tam proboha můžou vůbec vozit nějaké psy.

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 18:48:40 xxx.xxx.162.253

U nás skoro nic, je to všechno mimo moje trasy. Jinak se teda přiznám, že když jedu ráno v 5:30 do práce přes město, tak jedu 60 a na sedmdesátce taky víc. V obcích, kde vím, že jsou radary, tak dodržuju, v Polsku taky. Ale mimo obce, kde je rovná silnice a třeba v neděli nepotkám žádné auto, tak jedu 110. A když mě náhodou dožene nějaké BMW, tak mě předjíždí. 😀

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 12:22:41 xxx.xxx.11.197
Arbora:

Dnes už ani to nemusí byť argument, Francúzi majú radary na soláry. A mimo mesta 80 km/h, lepičov v 20-ročných oktáviách, ktorí musia byť všade prví, tam tak nejako nemajú. V Paríži 30  km/h, to by niektorí tiež nerozdýchali, pritom 90 % času sa v meste často ani nedá. 
V ČR je príčerná anarchia na cestách, fakt Balkán a všetkým je to úplne jedno. Ráno hlásili, že od 1.4. polícia eviduje cez 1000 priestupkov zákazu predbiehania kamiónov na to úseku pred Brnom, kde rozširujú diaľnicu. A to je iba pár km. 

Ty kamiony to je klasika, to nepřestane nikdy, ať jsou to Češi nebo cizinci. Ty pokuty by musely být vyšší částky a nebo zabavit kamion. Dle debat na FB oni prostě spěchají, tlačí je čas a předjíždět budou a basta. 

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 12:17:59 xxx.xxx.11.197
Doron:

To je krásný! Holky, já chci taky holku! Abych mohla mít růžový vodítko !☺️

Mně žádné vodítko teď neoslovilo, tak si zase udělám sama. Mají u nás v domácích potřebách nepřeberné množství lan, popruhů a karabin. Potřebuju mít na vodítku dvě karabiny, protože mám tři psy. 

Na venčení jsem stopovačku nikdy nepoužívala, přijde mi to strašně zamotávací. 

Vždycky jsem opovrhovala flexinou, ale teď jsem ji s Framem pár měsíců občas používala a nemůžu si ji vynachválit. Teď ji někdy dám Gučkovi, když jdeme lesem kde je hodně zvěře, abych nemusela být pořád ve střehu .

Mně flexina nevyhovuje, protože potřebuju mít volné obě ruce. A vůbec mně vadí i ten mechanismus flexiny.

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 12:08:42 xxx.xxx.11.197

U nás je na začátku obce jen takový ten informativní radar a fakt není výjimkou vidět někoho svištět 90.

Sarah01
Sarah01 18.04.2024, 11:46:34 xxx.xxx.11.197

Já tempomat mám, ale nepoužívám, v tom automatu mi to přijde snadný udržet stabilní rychlost, i když ten pedál je hodně citlivý. V obcích se snažím tu 50ku dodržovat a neskutečně mě točí, když se mně nějaký kretén úplně nalepí na zadek.  Většinou je to člověk, kterej jede stabilně 70, obec neobec. Takže mimo obec mu ujedu a v obci ho mám nalepenýho na zádech. A pak ještě když jedu ráno do práce v cca 5:30, tak ti lidi za volantama snad spí nebo co, jedou 30 - 40 a na semaforu, než si všimnou, že už je zelená, je to celá věčnost. U nás v ulici byly kdysi na zpomalení retardéry, dost si tam hrávaly děti, jenže spousta nových usedlíků z města si vymohla jejich odstranění, že  prý jim to ničí auta. Takže teď tam jezdí někteří jak prasata a já mám problém vyjet z brány, aby mě někdo nesestřelil. Zleva vidím přes mezery mezi plaňkami plotu, ale vpravo ne, tam už má soused plný plot a navíc postavený auto a silnička je hodně úzká, dvě auta se nevyhnou.