JanaJanaJanaJana:tak tenhle odkaz mě fakt pobavil
mapa české dezinfoscény 😀
To muselo dát práci, přitom taková blbost. 😂
JanaJanaJanaJana:tak tenhle odkaz mě fakt pobavil
mapa české dezinfoscény 😀
To muselo dát práci, přitom taková blbost. 😂
Mně to teda přišlo do mailu asi před týdnem, dříve jsem platila asi 400, teď to vychází na 650 korun. Není to částka, kterou bych nezvládla zaplatit, jsou horší věci, třeba ty energie. Ale s tím nic neuděláme.
assil:U špiců se barvy taky vystavují zvlášť.
U nich to třeba vím, protože kamarádka si koupila japonskýho a tak jsme se o tom dost bavily. Ale třeba křepeláci mají taky různý barvy a zvlášť se nevystavují. No, člověk se pořád učí. 🙂
Sardullah:Letos jsem začala se spotem Advantix a přestal nějak fungovat.
Jako toho se děsím, že vyzkoušená a fungující pipetka přestane fungovat. Já léta používala Frontline, ten obyčejnej a fungoval skvěle a pak přišel rok, kdy jsem ze psů furt tahala klíště….takže zkoušení, co by mohlo fungovat…no nakonec už teda několik let kapu Frontline Tri-act a musím zaklepat, jsme bez ztráty kytičky a to i v počtu klíšťat, živých, nezakouslých, po psu lezoucích. Jediná klíšťata, co chytnem jsou ta, kdy podcením začátek klíštěcí sezóny a nejsme ještě zakápnutí a nebo přetáhnu další aplikaci po skončení doby účinnosti o třeba 2-3 týdny. A zrovna jsem o tom minulý týden mluvila s kámoškou…že už tohle používám několik let a bojím se, že to přestane fungovat….no a ona mi zase říká, že Frontline kapala loni a moc spokojená nebyla…letos aplikovali vámi zmiňovaný Advantix a zatím prý spokojenost. Nevím, asi záleží i na lokalitě a možná i konkrétním psu??
Ten Tri-act je asi nějaký vylepšený. Nám jinak Frontline právě vůbec nefungoval. Předloni jsem ještě dávala Top on Spot Stronger od Biovety a zabíral, loni už ne.
efe:…barák byl po prochajdě plnej lezoucích klíšťat…
Ale tablety tomuto přeci nezabrání…?
To asi úplně ne, ale když některý neposbírám, tak chcípnou.
Já jsem třeba doteď nevěděla, že anglický a americký kokršpaněl, který je s námi taky ve skupině VIII FCI, se ještě dělí na černého + černého s pálením, vícebarevného a ostatního jednobarevného. Zjistila jsem to až teď v závěrečkách.
Sardullah:Nevím, jak je to teď, ale u afgánů stačila jedna…úplně v klidu se dala za jeden den sfouknout výstava i bonitace.
Zrovna v neděli jsem na výstavě viděla afgána, co jsme s ním chodili na výstavní přípravu, ten pohyb, to je fakt lehkost a elegance sama. I když můj pes je v běhu taky nádherný, ale přece jen při té výšce ta elegance víc vynikne. I královský pudl tam tuším ve veteránech získal nějakou cenu.
hmn:tak zase účast na výstavě/vách s nějakým minimálním hodnocením je podmínka chovnosti u většiny, ne-li u všech plemen
To jo, ale u nás stačí jen dvě a to většinou i lidi, kteří výstavy nesnášejí, nějak zvládnou.
Doron:Když ona je v každým JINÁ účinná látka, v tom vašem sarolaner a v Bravectu fluralaner, koukám.
Je to na mě moc složitý , vím o tom kulový.😊
Já jsem se tabletám bránila, ale loni to už prostě nešlo, barák byl po prochajdě plnej lezoucích klíšťat. Odvahu jít do Bravecta jsem zatím nenašla, tak jsem zkusila Simparicu a zatím ji psi snášejí dobře. Starší fena byla před kastrací na odběrech a prý všechno v pořádku, i když na všechno se asi úplně nepřijde, ale jsem tak nějak klidnější. Asi lepší, než kdyby psi chytili ty nemoci, co klíšťata přenášejí.
Leithian:No tim padem ale potvrzujete ze vystavy jsou de facto o hovinku a ceny z nich nejsou naprosto vubec relevantni. Jen snobum zvysujou atraktivitu psa a chovatelum usnadnujou a zvedaj prodej.
Tak je spousta chovatelů, kteří na výstavy vůbec nejezdí. Jezdí třeba několikrát ročně na zkoušky a tím prezentují svoji CHS. A nebo se rovnou věnují lovecké práci, to je taky prezentace. A někdo nedělá vůbec nic a prodává jen psy na gauč. 🙂 Každýho volba. Mě výstavy baví, beru to jako zábavu, potkám se tam se známýma, poklábosíme, podívám se, kdo nový vystavuje, čí je to odchov. Každej holt víkendy tráví jinak, někdo v obchodním centru, někdo si udělá výlet na hrad třeba, někdo výšlap do přírody, já jezdím občas na výstavy. 😉
assil:Výstavy jsou v podstatě jen o názoru rozhodčího a standard v tom nehraje roli.
Pěkně je to vidět tam kde jsou v plemeni dva typy, jak už pak každý ví, na jakého rozhodčího nemá jezdit. V podstatě je to jen drahá fraška.
Přesně tak, já už si rozhodčí vybírám a na některý fakt nejezdím. A můžu říct, že i když jsou to třeba přímo chovatelé našeho plemene a standard znají, tak bývá obrovský rozdíl v posuzování. Na některých rozhodčích je hodně vidět jejich momentální rozpoložení a nálada, prostě mají svoje dny, takže jednou můžete mít CAC a podruhé odejdete s VD.
assil:Asi to nikomu nevadí, protože jinak klub může nařídit paternitu a je jasno.
Jak to dopadlo, netuším, autor to tam nedopsal.
Za 3 tablety Simparica jsem platila ani ne tisícovku.
Doron:Říkala mi chovatelka mého Frama( briard), že na výstavy do některých zemí ( ale teď úplně nevím…, Polsko?) nejezdí, protože tam vyžadují nadbytečná zdravotní vyšetření, při kterých se musí pes uspat ( např vyšetření hluchoty, na kterou briardi vůbec netrpí atd).
Také říkala, že na klubovce se víc řídí standardem, zatímco na jiných výstavách spíš “ krásou”, např. typická kozí srst versus dlouhá hedvábná až na zem.
Jj, u nás je to dost podobný, ve standardu je: Srst je hladká nebo zvlněná s nepromokavou podsadou. Na výstavách ale bývají rozhodčí, kteří vyžadují srst naprosto vyhlazenou a bez podsady.
balu:Ale jsou to plemena, o jejichž uznání FCI jedná, nebo mají podanou žádost. Není to žádná anarchie.
Ale však já netvrdím, že je to anarchie a ani nejsem proti vám v opozici. 😊 Výstava je samozřejmě přehlídka krásy plemen psů různého věku. To bylo jen upřesnění, že dnes se některých výstav můžou zúčastnit i plemena neuznaná, ale původ musí doložit PP. Původně to byla hlavně odpověď pro Leithian, že jakkoliv může pes vzhledově vypadat jako představitel určitého plemene, tak bezpapíráka prostě na výstavu přihlásit nejde.
Mimochodem zrovna tento týden byl na FB příspěvek, že na svod loveckých psů jim přišli dva hrubosrstí jezevčíci od stejného chovatele, s PP pochopitelně, oba měli hlavu border teriéra (fotky jsem viděla). 😄 To jen pro zajímavost.
balu:Proč by se měly kontrolovat zdravotní výsledky na výstavě? Výstava je o exteriéru.
Jinak tedy bych to upřesnila - na výstavy nemohou bezpapíráci, ne proto, že je třeba uvést PP do dogoffice, ale protože je to přehlídka psů plemen uznaných FCI. A pokud není u psa prokázán původ, nedá se zařadit k žádnému plemenu a tudíž ho nelze vystavovat na akcích pod FCI a podřízených organizacích. Platilo to v podstatě od začátku existence FCI a organizovaného chovu, tedy dávno předtím, než vznikla platforma dogoffice.
Protože Německo? Fakt nevím, já tam nebyla, jen to vím od známých.
Na hodně výstav už můžou i neuznaná plemena FCI, ale opět s PP.
Asi to bude dost individuální, moji psi měli tu účinnost fakt delší než 5 týdnů. Ale teda denně sundávám z každýho po procházce tak 10 lezoucích klíšťat, zbytek pak najdu mrtvý v kožichu.
efe:Prosím, jak dlouho vám drží Simparica proti klíšťatům, kdo používáte?
Loni jsem dávala až v květnu tuším a vydržela celou sezónu. Letos jsem dávala už v březnu, takže to vidím ještě na jednu dávku.
Leithian:Za me je to ale pak kravina. Vystavovat zvire co nemuze bejt chovne. To uz rovnou tam muzou i bezpapiraci ne? Kdyz vyborne vysledky z vystav neznamenaji chovnost. Je to proste na hlavu.
Nemůžou tam být bezpapíráci, a to jednoduše proto, že výstavy se přihlašují přes systém dogoffice.cz, kde si majitel musí nejdříve psa zaregistrovat a nahrát tam PP, bez toho to nejde a nelze to nijak obejít. Kdežto zdravotní nebo genetické výsledky nikdo nepožaduje. Znám fenku, která je kastrovaná, má kyčle čtverky a na výstavách má posbíraný šampiony napříč celou Evropou. Majitelku to baví a má na to peníze, fena si to taky užívá. A pak je tady ještě jedno plus, a to, že prezentuje chovatelskou stanici, ze které fena pochází. Chovatelka má taky radost, protože má takhle hodně zájemců o štěňata ze zahraničí. Můžeme s tím nesouhlasit, stavět se na hlavu, ale stejně s tím nic neuděláme. 😉 Jinak co tak vím, na některých výstavách v Německu už se zdravotní výsledky údajně namátkově kontrolují, někteří známí tam jezdí se šanonem papírů 😄, ale zatím je nekontrolovali.
Leithian:Trochu rozpor ne? Pokud je mrňava a tudíž nevhodná na chov není vhodna ani na výstavy neb by jí neměli hodnotit dobře z důvodu malého vzrůstu byť v parametrech. A pokud i tak bude sbírat stuhy tak spíš chovatelka kapku vyšiluje? Jako budu hnusná ale od toho snad ten standart plemene je ne?
Vhodná na výstavy klidně být může. Znám několik fen, které na výstavy běžně jezdí, sbírají poháry, ale do chovu nejsou. Už tady o tom byla řeč dřív, ptala jsem se na to tuším Ph. K uchovnění je potřeba víc, než jen umístění na výstavě.