Když něco reklamuji, můžu si řešení vybrat - vratka, sleva, oprava. IBD (no nevím ta diagnoza, slyšela jsem, že histol. nestačí, stejně se projeví alergie) opravit nejde, prostě citlivý pes + tam beztak byly giardie a kdo ví co, zahradní chov… psa vrátit nechce, tak si řeknu o slevu. A je to.
Na jednu stranu… 15 tisíc není nijak extra málo. A znám ceny takových psů? Neznám, chovatelé je tají.
Běžná cena štěněte GR s PP je 2x tolik. Možná, že to paní nevěděla, ale tak když by kupovala ten telefon, tak si asi taky nejdřív zjistí cenu, že jo. Jasně, není tady jen FCI a z toho článku není jasný, jestli ten PP viděla už při koupi, ale to jí mohlo být hned divný, že předkové matky tam nejsou uvedeni. Prostě zásada je nejdřív si všechno zjistit, i kdyby to mělo trvat 3 měsíce a ne že hned teď musím mít štěně. Je to živej tvor, na dítě se čeká 9 měsíců, tak si myslím, že ty 3 měsíce na psa by každej mohl zvládnout. Když půjde do útulku, taky ho taky často nedostane hned.
Mám dotaz na zkušenější. Vždycky jsem měla podvraťáky z útulku. Ten poslední je ten nejlepší. Ale poohlížím se teď po psovi s PP. A mám dilema. Jsem co se týče zvířat trochu staromilec, a prostě bych ráda přišla k vrhu a vybrala si toho největšího sympaťáka, prostě jako to bylo dřív. Mám s tím dobré zkušenosti. Dělá to dnes ještě někdo? Mně přijde, že je vše zadané ještě než se to narodí nebo hned po porodu.
Já to dělám, když si to zájemce přeje. Nejdřív pošlu na vyžádání fotky a pokud si nevybere a chce si vybrat při první návštěvě na místě, tak mu jen napíšu, kolikátý je v pořadí a které štěndo už mít nemůže. Vybralo si takhle asi šest zájemců, ostatní to nechali na mě a poslední prostě zbyl, přestože to byl podle mě nejhezčí pejsek z celýho vrhu.
Já to chápu tak, že Skylink by měl televizím platit. Základní balíčky jsou nastaveny tak, že mám stejné programy jako na… jak se jmenuje ta krabička na pozemní vysílání… takže Skylink mi jen posílá signál jinudy, vybavení si musím taky koupit sama. U nás taky nejede pozemní, moc hor okolo. A myslím, že televizím určitě platí, těžko by mohl signál šířit.
Set top box se to jmenuje. U nás to samý, moc hor, takže to nefunguje.
No ale vy nerozlišujete, že Skylinku platíte za komerční službu, kdežto poplatek za TV je prostě poplatek, tím si žádnou službu neplatíte. Je to taková další daň. Zrušíte skylink a přesto máte a budete mít povinnost poplatek platit. Neobhajuji ten poplatek, zdá se mi nemravný, už jsem psala proč, jen vysvětluji rozdíl.
Já to chápu a nelíbí se mně to. Vláda mně nutí platit něco, co nepotřebuju, zatímco sama si nenechá na svoje platy nejen šáhnout, ale naopak si je zvýší.
Koupila si nemocnýho psa a teď bude žebrat na Donio, aby měla na léky.
Já už to nemůžu ani komentovat tu lidskou blbost. Zrovna tento týden se mně ozval zájemce na štěně. Nejdříve dotaz, jestli budou štěňata s PP nebo bez. 🙄Když jsem odpověděla, že samozřejmě s PP, tak zase kecy, jak PP nepotřebuje a že za psa 30 tis. nedá a jak jsou bez PP zdravější a bla bla bla a desítky urážejících smajlíků. Takovýmu trotlovi bych neprodala ani chlup, takže sbohem.
Já už za televizi platím Skylinku, tak nechápu, za co ještě platit. Když ho zruším, tak se na ČT vůbec nepodívám, protože nechytnu signál z Pradědu. ČRo ani nevím, že ještě existuje, ten jsem neposlouchala už x let, poslouchám jen Radio Beat a Čas Rock. Navíc v ČT úplně běžně běží reklamy, z kterých má televize příjem stejně tak, jak komerční televize. Na co potřebují tolik peněz, když nová tvorba, pokud tedy vůbec nějaká je, nestojí za nic?
Jako jsou ty hlášky vtipný, ale mě to přijde spíš smutný, jak doktoři tímto jednají s lidma jako s tím nejhorším povlem a ani v těch cedulích se k nim neobrací slušně.
Tak nějak. Nejsem člověk, kterej by doktory nějak vyhledával, ale když něco fakt potřebuju, tak člověk si připadá, jako by je obtěžoval. Hodinu čekáte na rentgen a pak další 2 hodiny, než se vůbec dostanete do ordinace. A tam vám ještě řeknou, abyste šli tam, kde vám to naposledy pokazili. Klasická rivalita mezi Bruntálem a Krnovem ve všem, ale mě jako pacienta to vůbec nezajímá.
Já o tom četla až někde v médiích, tak jsem se podívala zpětně. Je to film inspirovaný případem Věry Sosnarové. Její knížku Krvavé jahody jsem si kdysi koupila, ale když jsem se dozvěděla, jak to vlastně ve skutečnosti bylo, tak se mně už nechtělo ji číst.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 20.05.2024, 11:24:22
Tak to taky nevím, na to se budu muset toho mýho veta zeptat. Já jsem ani nevěděla, že se ještě vydávají ty žluté očkováky, myslela jsem si, že už jsou jen ty modré petpasy.
Já mám z víkendu fotky na jediné téma 😄, najeto mám cca 750 km a auto nechci nejmíň týden ani vidět. Jinak doma za mojí nepřítomnosti rozkousán další límec. 😂 Myslím, že budu potřebovat přikoupit, máme velkou spotřebu.
Jako teda za ty opletačky to málem nestojí. My dům zamykáme, aby někdo omylem nevešel. Když jsme se nastěhovali, tak místní nepřizpůsobiví seznali, že máme moc věcí a když jsme odjeli na nákup, tak se šli zeptat, jestli třeba nepotřebujeme pomoct- jejich verze, zničili u toho zamčené dveře. No našli jsme je ležící, přes ně středoasiatku, ten, co byl větší hrdina měl její tlamu na krku. Oba fekální nehoda, trvalo to asi 3 hodiny a prý co to máme za psa, ani neštěkne, dovnitř pustí ven už ne🤣. Dinuška byla velmi spokojená a velmi nekompromisní🙈. Týden řešení s policií, kdyby to nebyly známý firmy, tak nám tu citovou újmu snad dají k úhradě.
Ježíš, co to tam máte za lidi. Fakt asi je, že tady ty menší vesnice v okolí jsou tímhle známé. A zaplatili aspoň ty dveře?
Petpas je úředním dokumentem, resp. veřejnou listinou. Vydávání petpasů se eviduje dle čísel na konkrétní veterináře a každý veterinář má ze zákona povinnost petpasy registrovat na Vetkomu. Pokud to neudělá, může mít pěknej průser. 🙃
Tak to jsem fakt netušila. Mně musela veterinářka vystavit u mladší feny nový, protože tam spletla datum prvního očkování. Takže asi ani není problém ho zrušit.
Já si teda myslím, že veterináři zapisují do nějaké své databáze mezinárodní očkováky, takže i ta čísla čipů. Už jsem si teda dlouho nepořizovala nového psa, ale všechny naše mají modrý mezinárodní očkovák. Očkovák za 20,- měla moje první, narozená 2001, pak jsme jí nechali vystavit mezinárodní za 100,-. Další už měly ty “drahé” mezinárodní, ale pořád existovaly ty levné pro psa, který nevytáhne paty z republiky. No a poslední dobou mají všechny mezinárodní modrý očkovák.
Všichni moji psi mají modrý petpas, ale ten se vystavuje automaticky všem štěňatům s PP už při prvním očkování a čipování a zároveň se tam vylepí i čárový kód s číslem čipu. Popravdě nevím, jestli si to veterinář zapisuje do nějaké svojí databáze, ale pro moje štěňata mi je vystavoval u mě doma a žádný notebook s sebou neměl. Takže spíš si myslím, že ne. Jinak čip si určitě může koupit fyzická osoba, třeba zrovna v Národním registru to jde, je tam pak registrace zdarma.