Máte zkušenosti s lagottem? Dcera je z nich nadšená a plánuje si, že snad jednou si ho pořídí. Když se o tom zmínila před našimi vet (jsou to manželé), tak reagovali, ať si k lagottu pořídíme ale jiného veterináře.
Chová je jedna známá, přijdou mi v pohodě a hlavně jsou skladní. Je to jedno z plemen, který zvažuju na důchod, musela bych ale být pořád aspoň turisticky aktivní. Co se týká zdraví, to nevím, to bych si zjišťovala, až by to byl aktuální, vím jen o nějakých těch genetických, na které se dělají testy, třeba LSD (Lagotto storage disease), kterým právě trpí jen toto plemeno.
Píšou, že nestíní na 100%. A ty závěsy blackout mají 100%ní stínění? Ony ani ty hliníkové žaluzie nestíní úplně. Takže když potřebujete kvůli pouličnímu osvětlení, tak to asi chce něco echt. Jsem kdesi viděla reportáž o rodině, která bydlí u přejezdu, kde je to bílé blikající světlo, a prý nepomůže vůbec nic a dráhy to nechtějí řešit, a to tam prý projedou max 2 vlaky denně, v noci žádnej.
Z jiného soudku - máte někdo zkušenosti se zatemňovacími závěsy? Co tak čtu, mají 3 vrstvy a prostřední prý nějakou speciální černou, tak mě napadá, jestli nejsou moc těžké na denodenní zatahování.
Já uvažuju spíš pořídit rolety den a noc, mám na ně výborné reference ohledně zastínění. Žaluzie, který mám na oknech cca 18 let pomalu dosluhují. Závěsy mně nevyhovují z toho důvodu, že se to musí prát a tudíž sundávat a zase věšet zpátky.
To je strašný teda, bohužel někteří lidi mají pořád představu, že pes musí být na zahradě a takoví ti snobi s načančanýma barákama vám ještě budou lhát, jak se u nich bude mít pejsek dobře, jak se s ním bude cvičit a prd, pak si ho všimnou jen občas, když na tu zahradu vylezou.
Upřímně doporučuji tam jít od modré a červené a pak směr cesta, protože tak to máte po skalách dolů. Jít to naopak od hlavní cesty nahoru by byla strašná smrt. 😂
Z briket je toho asi opravdu málo, ale z masivního dřeva, a třeba ještě měkkého, je toho víc… Na druhou stranu co máme na chatě nová kamna, naplní se za týden sotva 20l kýbl. Možná z kotle se to nemusí vybírat tak často a není z toho takový nepořádek, to je fakt.
Myslím, že uhlí je určitě horší. Ze dřeva je to taková lepší špína. 😀
Tak jako jo, no, ale není to jako z uhlí… A navíc obnovitelné. Nejprotivnější je ten popel z toho…
Z dřevěných briket je popela minimum, navíc se dá využít jako hnojivo. Já mám dvě popelnice a v zimě za ten týden naplním sotva jednu a to je tam hlavně komunál.
To byste musela zažít, starej kotel je starej kotel a než se všechno správně vyhřeje nebo tlak vzduchu není ideální ….😀
Já každý den, když jdu na procházku, vidím z kopce, jak moc který komín kouří, můj skoro vůbec. Ale je fakt, že někteří lidi snad pálí pneumatiky nebo co.
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 16.08.2024, 11:07:36
Moje řeč, mám to stejně. Proč bych měla kupovat novej kotel, když ten starej ještě v pohodě slouží a stejně topím jen dřevem. Na novej taky nemám a půjčku si brát nechci. Už takhle platíme ze všeho daně jako kráva a stát nám ještě bude pomalu diktovat, z čeho jíst a kde spát.