Zemřela herečka Jana Šulcová, 76 let. Jako moje mamka.
Příspěvky uživatele
Sarah01
Tady se asi neshodneme. Pokud je pro zájemce priorita jen cena, tak mu bude jedno, jestli je pes s PP nebo bez, nic dalšího ho zajímat nebude. Já když jsem se rozhodla pro psa s PP, tak jsem obvolávala a to jsem introvert a na nějaké vyvolávání po telefonu jsem nikdy nebyla. Jenže mně bylo jasné, že chovatel o mě bude chtít taky něco vědět, aby mně to štěňátko svěřil. A jako chovatel to mám teď stejně. Lidi mně teda volat nemusejí, stačí, když napíšou mail nebo zprávu na messenger. Pro mě je prostě důležitý, kam moje štěně půjde, zájemce chci taky nejdřív poznat osobně a při té první návštěvě vybírám i zálohu, dělá se to tak běžně. Akorát že u těch velkochovek to zájemci posílají na účet bez toho, že by je chovatel poznal, protože je mu to jedno. Já jsem to udělala jednou, ti zájemci mě ukecali, že bydlí daleko, ale už to nikdy neudělám, tady jsem se dost spletla, to už jsem psala jinde. Opět po zkušenostech nedělám teda rozdíl, jestli štěně bude chodit na výstavy nebo bude jenom domácím mazlíčkem nebo jestli jsou ti zájemci lidi mladí, kteří ještě psa nikdy neměli, či naopak zkušenější. I úplní začátečníci umějí překvapit.
Nevím no, řešilo se tady nedávno, že i útulky zájemce zpovídají a nechávají si vyplňovat nějaké dotazníky, zájemce lustrují, jak kdyby si měli adoptovat dítě. A taky to někomu přijde v pořádku, někomu se to zase nelíbí. Je to věc názoru, každý člověk je jiný. Já mám prostě zkušenost, že pokud lidi řeší cenu, tak stejně nakonec jdou do štěněte bez PP a takové ty výmluvy, až jim štěně umře na parvu, že nevěděli, jak se kupuje pes, jsou opravdu jen výmluvy.
megi-the-pes:A nepřipadá vám divné, že ty ceny se neukazují
skoro jen tady?
Kde tady? Jako v ČR nebo tady na CHZ? Já mám zatím předběžnou rezervaci, po porodu budu mít cenu uvedenou všude, jen teda na tom FB asi ne, tam to nejde. Jako asi tak, ráda bych ji uvedla, ale kdyby kvůli tomu měla být opět zablokovaná celá skupina, tak by mě asi lidi sežrali. Jinak co jsem sondovala, ceny štěňat GR se pohybují od 35 do 50 tisíc. Někdo si přiveze psa z SK, kryje na domácím dvorku, vydává to za zahraniční krytí a cenu nastřelí na té horní hranici. Někdo do toho zahraničí opravdu jede, třeba teď jedna známá do Německa, krytí bylo za 33 tis., cesta 5 hodin tam a 5 zpátky, štěnda prodává za cenu krytí. Já jsem jela krýt jenom do Dobříše, cenu předpokládám max. 30 tisíc.
Ještě dodám, že jedním z důvodů, proč lidi neuvádějí cenu, je taky to, že pak jim nadává konkurence, že jim kazí kšefty, když mají cenu moc nízkou.
Kdyby někdo chtěl pro pejska na otlaky https://1url.cz/wuU8M , tak věnuju, objednala jsem omylem velikost L, která je psovi moc těsná. Jsou to ty světle šedé.
Existuje na hlavu taková kukla, něco jak mají včelaři, tak jedině to. Kdysi mně to někdo radil, ale na túry jsem s tím chodit nechtěla.
drvodelkafialova:Právě proto, abych se vyhnula podobným diskusím, bych cenu uváděla. A klidně různou, každé štěně nafotit a cenu k němu napsat, když je štěně zdravé jen s drobnou vadou, uvést že je levnější vhodné na mazlíčka atd. Tím dopředu eliminujete zájemce, kteří vám kvůli ceně nadávají. Přijde mi to nejjednodušší.
Tak já to třeba beru tak, že pes není rohlík na pultě a když ho chci, tak taky musím o sobě něco napsat. A ne jen dotaz na cenu bez pozdravu a když ji sdělíte, tak nic, ani děkuji, ani bů. Na druhou stranu je pravda, že takhle se zájemci eliminují sami a já už jim to ani nemusím sdělovat.
drvodelkafialova:To jsem netušila a vůbec tomu nerozumím. Proč proboha, když něco prodávám, bych neměla mít možnost uvádět cenu?
Já FB nepoužívám a ani nezačnu. Ale je to teda šaškárna.
Jo, tak tomu já taky nerozumím a je mně to záhadou. Podle všeho to kontroluje snad nějaký robot nebo co. Protože kolikrát vulgární napadání, sprosté nadávky a sexismy běžně procházejí a nic se neděje.
Xerxova:někdy se to poznat dá, jindy štěňata překvapí a z raracha je normální pes a z buchty vyroste dračice... Takže opravdu se vybírá spíš podle rodokmenu a znalosti rodičů (a starších sourozenců, pokud už byla štěňata po psovi či feně), než podle toho, jak se mi zrovna štěně líbí…
Sarah1 - A nemůže být zájem jen o cenu dán tím, že zbytek informací už si zájemce našel?? Já taky nejsem dogařsky až tak známá - výstavám se nevěnujeme, chovu už vůbec nee - a přesto jsem přesně věděla, co chci, proč to chci, jaký mají rodokmen, jaké výsledky RTG… co starší sourozenci… a nevěděla jsem opravdu jen tu cenu
Dotaz na cenu od té samé osoby je pod každým inzerátem ve skupině na FB. Takže si myslím, že prostě hledá co nejlevnější. Jinak na FB se cena nedá veřejně napsat, FB prodej zvířat blokuje, takhle kdysi byla zablokovaná celá skupina. Na inzertních serverech to nevadí.
biaca:Spíše jde např. o to, pokud je nějaké štěně ve vrhu klidnější - tak bude lepší např. pro důchodce. Nebo pokud je nějaké štěně dominantní, tak to musí být poznat na jeho chování k zbytku vrhu - není tam vždy nějaká alfa? Především jde o to, aby nevznikly zbytečné třenice ve vícečetné domácnosti.
Alfa je mýtus, nic takovýho neexistuje. Jinak štěňata si běžně od té doby, co začnou běhat, hrají různě…koušou se do uší, do ocásku, vrčí a vůbec nemusí být agresívní, je to prostě hra.
Ale u malého štěněte, které má 8 týdnů, to vůbec nepoznáte. Jedinou zárukou je povaha rodičů.
drvodelkafialova:Upřímně a bez ironie, mě cena rozhodně zajímá. To není o neochotě platit veterináře, ale já prostě nechápu neochotu majitelů psát do inzerce cenu štěněte.
Zaprvé, není se za co stydět. Zadruhé se rovnou eliminuje část volajících.
Zatřetí přijde mi to zdvořilé vůči zájemcům, kterým je mnohdy hloupé se zeptat.
Nemám rozhodně problém cenu sdělit. Ale už jsem se setkala s tím, že mě pán v soukromé zprávě nechutně napadal, že za psa rozhodně 30 tisíc nedá a bla bla bla. Přitom 30 tisíc je cena na spodní hranici, běžná je 40 - 50 tisíc. Nevím, proč bych se měla nechat urážet. A opravdu mě zaráží, že zájemce nezajímá, kde štěňata vyrůstají, zdravotní a pracovní výsledky rodičů, povaha a kolikrát měla fena štěňata.
Doron:No, to mi děláme a vyšetřili jsme si to sami.🙂
Ale určitou součinnost člověk potřebuje..
A byla jsem překvapená,jak byli někteří poliši fajn , ale začínali vždycky od začátku, informace si nepředali ( mluvím o krádežím v našem sousedství).
I na té FF se řada lidí o sebe i o druhé postarala.
Byla tam moje kámoška psycholožka ( šla se tam jen vyčůrat:🙂)když se zrovna začalo střílet , nahnala děvčata, co byla na chodbě do místnosti, zabarikadovaly se tam, řídila to,uklidnila je, byla jsem na ni hrdá, je jí sedmdesát.;), pak si sama nechala poskytnout psychologickou pomoc🙂.
Ta mi říkala, že ti policajti , co tam zasahovali byli skvělí,opravdu angazovani, ale prostě to velení..
Tak to byla velmi statečná kámoška, smekám. 👍
Jinak my si kdysi dávno, už je to víc jak 20 let, pachatele, který nám v noci na parkovišti totálně ožralej naboural auto, taky vypátrali úplně sami, tehdy byli policajti velmi vděční.
Každopádně Rakušan by měl odstoupit, to určitě.
Holky, ono to vypadá jako prča, ale když fakt chcete pro štěnda ty nejlepší majitele, tak dnes už skoro není z čeho vybírat. Cherrynka je v půlce březosti, měla jsem už snad od března cca 5 zájemců, všichni odřekli, protože chtěli štěně hned, čekat nebudou. I za cenu vyšší ceny i toho, že rodokmen a zdraví nebude úplně cajk. Teď jsou zájemci, které v první řadě zajímá jen cena štěněte a to napíšou jen: Cena prosím? Nezajímá je příbuznost v rodokmenu, genetické testy ani to, jak často matka rodila. Tak takové majitele fakt nechci. Co budou dělat, až budou muset kvůli něčemu na veterinu a 100%ní zdraví jim přece zaručit nemůžu. Co je to za divnou dobu, já čekala na Cherry půl roku a nepřišlo mně to divný.
🤣😂
Ale vážně…jestli to tady čte někdo jednodušší, tak tomu bude reálně věřit.
Doron:Musím zpětně uznat , že Megi měla pravdu, když říkala, že zásah na FF byl zpackaný. Řadoví policisté se zachovali excelentně, byli opravdu stateční, ale to velení…
Udělala jsem nedávno s policií osobní zkušenost a zjistila jsem, že jejich základní problém je ten, že nejsou schopní si předat informace a neumí uvažovat analyticky. Ale jako že vůbec.
A proto vždycky říkám…"hledej v prvé řadě pomoc na konci svojí paže". Ta policie nemůže být všude a vždy může chybovat.
Fikovnice:Já sem vlepím komentář, který jsem psala na jiném serveru:
“Paní Šimůnková ztratila dceru. Co vím, tak jediné dítě. Strašlivá, hrůzná a nepředstavitelná věc! 😢 Ale zároveň víc a víc z jejích projevů mám pocit, že se tou hrůzou sama dostala do obrovského psychického problému. Netuším, zda se léčí, kdo ji léčí, pokud ano, tak zda adekvátně. Zcela narovinu píšu, že se bojím jak o ni, tak event. o někoho, koho vnímá jako přímé viníky té strašné tragédie. Btw, tehdy ta reportáž (tuším to bylo 168 hodin?) - někdy v únoru (?), to byl novinářský hyenismus! I kdyby paní o reportáž a rozhovor prosila, měli ji odmítnout. Ani ne dva měsíce po tragické ztrátě jediného dítěte...”
Zrovna jsem dnes četla ty výsledky z vyšetřování a jaké byly reakce pozůstalých. Zmíněná paní se asi nejvíce ozvala a požaduje odstoupení všech, kteří údajně můžou za to, že ty děti tam rukou vraha zemřely. Myslím si asi totéž, co ty. Chápu ji, že měla jen tu dcerku a je to pro ni o to větší rána. Ale není sama, je tady a nejen tady víc lidí, kteří přišli zaviněním někoho jiného o někoho blízkého a vysvětlení se jim nikdy nedostalo, se situací se prostě museli chtě nechtě smířit, jakkoliv to pro ně bylo těžké. Četla jsem si i diskuze pod těmi články a připadá mi, že policie se teď stala jakýmsi obětním beránkem, na kterou všechno hodíme. Asi je to logické, PČR je teď první po ruce, na kom si můžou vylít svůj vztek a frustraci. Ale může za to celá společnost, protože celá společnost je zodpovědná. Lidi teď vidí černě a volají po zákazech legálních zbraní. To ale není řešení. Častá argumentace je, že zbraně byly vynalezeny primárně na zabíjení, kdežto nože, sekyrky, mačety, kladiva atd. ne. To je sice všechno hezké, zakázat se může všelicos, ovšem ty zbraně se vyrábět nikdy nepřestanou a pokud nebudou pro zločince dostupné legálně, tak si je seženou nelegálně. Nikdo si neumí představit, že když pro něho samotného je to těžká věc, tak pro toho drbana je to děsně jednoduché, dokonce si umí zbraň vyrobit sám úplně z běžných komponentů, které máme každý doma. Viděla jsem i dokument, z čeho všeho si dokázali vyrobit zbraně zločinci ve vězení, sice to vypadalo hrozně, ale bylo to plně funkční (!). Už jsem leckde hodně narazila, sluníčkáři logický argumenty slyšet nechtějí, ale přesto opakovaně zdůrazním, že ČR má jeden z nejlepších zákonů o zbraních na světě, važme si toho, kam se na nás hrabe USA, a jsem na to pyšná. Nenechme si to sebrat.
Zrzavci:Myslím, že Odetta je měla mezi svými oblíbenými? Ale nevím to přesně. Pokud to tak bylo, tak bych očekávala, že ta si věci prověřovala a nesáhne vedle.
Nějaká jejich dobrovolnice rozflákala auto a nemají čím vozit zvířata na veterinu, havarijko neměli, mají sbírku na auto. Tak jen sonduju, jestli příspěvek poslat či nikoliv.
V pátek mají přijít silné přívalové deště a někde prý i tornáda. K nám se cosi přihnalo včera, v Ostravě byly zaplavené silnice a ZOO, která je dnes i uzavřená. K nám to přišlo směrem od Pradědu, cca 5 minut i padaly větší kroupy, přes Bruntál to šlo dále na Opavu a Ostravu, Třinec, v Českém Těšíně zabil strom ženu. Vlaky z Opavy do Ostravy - Svinova nejezdí, někde jsou výpadky elektřiny. Asi nás podobné události budou čekat častěji. Máme sice domy z cihel, ne jak jinde, kde jsou všechny ze dřeva, ale zase když někde vznikne škoda, tak to stojí za to. Zrovna jsem tento týden koukala na ceny nemovitostí a byla jsem v šoku, domek k rekonstrukci, neobyvatelný, a cena skoro 2 mil., někdy i víc. Tak si přeju, ať se nám to všem vyhne. 🙏
Útulek AniDef Žim, znáte někdo?
Vahine:Kdy se mají zlatíčka tak asi narodit prosím? Budu na Vás myslet v ten čas a držet palce! Věřím, že vše půjde, jak má 🍀
Děkuji, bude to cca za měsíc, jsme asi tak v půlce. 😊